100 foto’s voor in jouw vakantie fotoboek

100 foto’s voor in jouw vakantie fotoboek

Vakantie is natuurlijk een moment om mooie foto’s te maken. Om niet constant dezelfde foto’s te maken, geven we je hieronder een aantal foto’s die je zeker moet maken om je vakantie zo compleet mogelijk in kaart te brengen. Na de vakantie vat je de vakantie samen in een vakantie fotoboek met bijzondere plekken waar je bent geweest, de heerlijke gerechten die je hebt gegeten en alle andere indrukken die je hebt opgedaan.

5x foto’s van de reis naar de bestemming

Sommigen zeggen: de weg zelf is je bestemming. Reizen naar een zonnige bestemming is onderdeel van je vakantiegevoel. De reis is natuurlijk niet het belangrijkste van je vakantie, maar het is leuk om de reis te vangen in een paar foto’s. Voeg bijvoorbeeld foto’s van de vliegtickets, de wegenkaart, pitstops onderweg of foto’s vanuit het vliegtuigraam toe aan je vakantie fotoboek.

20x strandfoto’s toevoegen

Het strand heeft bijzondere condities voor fotografie. Het warme licht, de bijzondere kleurencombinaties en de prachtige natuur. Doe een speciale strandfotoshoot als de condities het beste zijn en gebruik de vele foto’s voor een apart deel in je fotoboek. De mooiste foto’s maak je met het beste licht en in een natuurlijke omgeving. Bekijk hier 10 tips voor strandfotografie.

5x #FromwhereIstand

Een regelrechte hit onder Instagrammers. Met #FromWhereIStand maak je foto’s van je voeten om te laten zien waar je je bevindt. Op een prachtig strand, een felgroen grasveld voor een picknick of de stenen van een gezellige boulevard. De combinatie van de grond en je schoenkeuze zegt stiekem veel over je vakantiebestemming. Maak bij iedere locatie waar je bent geweest een #FromWhereIStand en voeg deze toe aan je fotoboek als je de plek beschrijft.

7x het lekkerste eten

Ook populair op Instagram, maar al langer een vakantiefoto-tip: zet heerlijke gerechten op de foto. In het buitenland eet je vaak nét andere gerechten dan thuis. Die heerlijke lasagne in Rome, de Paella in Madrid en de beste Crème brûlée die je ooit at in Bordeaux. Zet ze op de foto (voordat je aanvalt!) en voeg ze toe aan je collectie herinneringen.

10x foto’s bij ondergaande zon

Een zonsondergang is tegelijkertijd het meest mooie en het meest moeilijke om te fotograferen. Niet alleen de zonsondergang zelf, maar ook het licht tijdens het laatste uur (ook wel het Gouden uur) voor zonsondergang zorgt voor prachtige plaatjes. Zorg dat je de zonsondergang prachtig vastlegt en neem het resultaat op in je fotoboek. Misschien kun je een panoramafoto van de zonsondergang zelfs gebruiken voor de kaft van je vakantie fotoboek!

10x twaalf steden, 13 monumenten

In je fotoboek kun je verschillende hotspots in verschillende dorpen en steden vastleggen en beschrijven. Zorg ervoor dat je foto eruitziet alsof jij de enige bent die een foto van de hotspot maakt. Zorg dus dat er geen andere toeristen opstaan die foto’s schieten en poseer zelf bij het monument als bewijs dat je er bent geweest. 😉 Maak een panoramafoto met een monument erop. Zorg dat je een monument met de omgeving fotografeert, anders krijg je dezelfde foto’s als op de ansichtkaarten die je in de winkel koopt. Het stadsleven op de foto zetten levert daarnaast vaak mooie beelden op. De was die uithangt, de lokale bevolking op het terras of een oud dametje die door smalle straatjes loopt. Leg de couleur locale vast met deze plaatjes om je vakantiebestemming meer kleur te geven in je vakantie fotoboek. De belangrijke plaatsen waar je bent geweest, vormen een belangrijk ingrediënt voor een geslaagd vakantie fotoboek.

10x bijzondere landschappen of natuurverschijnselen

Alleen binnen Europa bestaat al een verscheidenheid aan soorten landschappen en natuurverschijnselen. Als je buiten Europa op vakantie gaat, worden de verschillen alleen maar groter. Prachtige rotspartijen, uitgestrekte weilanden of rijstvelden en natuurverschijnselen als watervallen. Het leuke aan het ontdekken van nieuwe plekken is onder andere het met eigen ogen zien van prachtige natuurverschijnselen.

3x #FollowMeTo

Weer een Instagram verschijnsel dat langzaam steeds meer in vakantie fotoboeken wordt gebruikt: #FollowMeTo. Deze foto’s werden geïntroduceerd door een koppel waarvan de man de foto’s nam terwijl hij zijn vriendin (en later vrouw) een hand gaf. De foto’s werden over de hele wereld op bekende plaatsen gemaakt en toen de foto’s populair werden gingen Instagrammers hun eigen #FollowMeTo foto’s maken. Maak op de bekende plekken waar je komt een #FollowMeTo foto en verwerk deze in je vakantie fotoboek.

20x groeps-, koppel of familiefoto’s maken

Dé tijd om eens samen op de foto te gaan. Iedereen heeft een lekker kleurtje en is blij. Hét moment om je nieuwe omslagfoto en/of profielfoto op Facebook te zetten. Maak een foto met je partner uit de hand of gebruik een selfiestick. Groepsfoto’s met een selfiestick kunnen hilarisch zijn, maar door ouderwets een ‘local’ te vragen om een foto te maken is succes verzekerd. Groepsfoto’s, koppelfoto’s en familiefoto’s vormen voor velen de primaire reden om een fotoboek te maken.

10x kleurrijke drankjes voor kleurrijke foto’s (en omdat het lekker is)

Net zoals eten zijn de drankjes ook altijd nét iets lekkerder op vakantie dan thuis. Kies kleurrijke cocktails, heerlijke flesjes wijn of gewoon een frisse limonade of ijsthee. Bij het zien van de foto begin je al te watertanden en denk je terug aan dat heerlijke drankje dat alleen op vakantie zo lekker was.

Heb je meegeteld? Als het goed is heb je nu 100 foto’s gemaakt die je kunt gebruiken voor je vakantie fotoboek. Een mooie verscheidenheid aan typen foto’s waardoor je vakantie uitgebreid en op verschillende manieren in beeld wordt gebracht. Begin direct en gebruik je foto’s vandaag nog om een prachtig fotoboek te maken.

Button

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.