7x de mooiste herfstfoto’s maken!

7x de mooiste herfstfoto’s maken!

De herfst is fotogeniek. Zeker als het mooi weer is en als de zon schijnt. Het is een erg sfeervol jaargetijde met warme en knusse kleuren zoals bruin, oranje, rood en groen. Niet de warmste tijd van allemaal, maar het is ook zeker niet te koud om naar buiten te gaan. We hebben de beste tips voor het maken van de beste herfstfoto’s voor je bij elkaar geharkt.

1. Vlak voor zonsondergang

Aan het einde van de middag ontstaat de beste zon om te fotograferen. Een uur voor zonsondergang ontstaat er een magisch effect door de lage zon. Het warme en zachte licht zorgt voor een uniek effect op de foto. Fotografeer vanuit een laag perspectief om het prachtige bladerdek in het bos te betrekken bij je foto.

2. Spelen in het bos

Als het goed weer is, bezoek je met het hele gezin het bos. Kleine kinderen vinden het leuk om te spelen met de bergen bladeren die overal in het bos te vinden zijn. Leg het typische familietafereel vast en kies voor een lage sluitertijd, zodat bewegingen goed in beeld komen. Zorg ervoor dat je op de hoogte van je kind fotografeert voor het beste resultaat. Het magische licht en de prachtige kleuren van de bladeren doen de rest.

Tip: Laat de kleine een berg blaadjes in de lucht gooien, voor een bijzondere en speelse foto!

3. Oranje boven

Veel mensen denken er vaak niet aan om hun camera naar boven te richten. Het bos is bij uitstek de plek om dat wel te doen. Het bomendek met daar doorheen de zon, zorgen samen zorgt voor prachtige plaatjes. Het sterke licht van de zon in de middag wordt gedempt door het bladerdak van het bos. Ga op zoek naar nieuwe perspectieven en speel met de zon. Fotografeer bijvoorbeeld tussen de bladeren van een tak door om de bladeren mooi gekleurd op de voorgrond van je foto te krijgen.

4. Herfst=mistseizoen

Vooral ’s ochtends komt er vaak mist voor in het bos. Dit in combinatie met de net opkomende zon geeft een bijzondere en mystieke sfeer aan je foto. Daarnaast worden schaduwen in het bos erg donker wanneer de zon scherp is. Bij grauwer weer met lichte mist, komen herfstkleuren nóg mooier uit. Wees op tijd en zorg dat je de ideale condities voor je foto niet ‘mist’.

5. Zoom in op prachtige natuur

De mooiste natuur vind je laag bij de grond. Zoom in op prachtige mossen, paddenstoelen, kleine plantjes, eikels of kastanjes voor prachtige plaatjes. Door de achtergrond vaag te maken en de voorgrond scherp te laten zien, ontstaan prachtige plaatjes. Kies daarbij altijd voor een laag perspectief voor het mooiste resultaat. Vang de herfst in je foto!

6. Zorg voor een duidelijke compositie in je foto

Foto’s van bomen en planten komen erg chaotisch over als er niet is nagedacht over de compositie. In dit geval komt een wirwar aan planten, blaadjes en takken erg onrustig over. Als je een rechte bomenrij vastlegt, zorgt de sterke compositie voor een duidelijke en overzichtelijke foto. Denk dus voor het maken van een foto na over de compositie van de elementen die je vastlegt.

7. Spinnen op je foto

Een van de vele bewoners van het bos is de spin. Zeker in de herfst zijn deze beestjes zeer actief met het maken van een web. Je ziet dus overal spinnen. Door ze van zeer dichtbij te fotograferen ontstaat er een macrofoto waarbij de kleinste details van de spin worden vastgelegd. Details die je vaak met het blote oog niet ziet (of niet wilt zien).

Heb je jouw mooiste herfstfoto geschoten? Leg je herinneringen vast!

Button

 

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.