Zet je huisdier in de spotlight op Werelddierendag!

Zet je huisdier in de spotlight op Werelddierendag!

Is jouw huisdier je grote liefde? Dan is deze blogpost voor jou! Speciaal voor Werelddierendag (4 oktober 2017) – maar evengoed voor de verjaardag van je hond, kat, konijn, paard of hamster – geef ik je een aantal leuke ideeën mee om je huisdier naast het speciale plekje in je hart, ook een mooie plaats te geven in je interieur.

Welkomstboodschap op je deurmat

Zodra de bel gaat, sprint je hond richting voordeur om de bezoeker zo snel mogelijk kwispelend welkom te heten. Alleen weet deze bezoeker niet altijd wat je kleinste vriend hem wil vertellen en hoe hij er dus op moet reageren.

Leg daarom bij je voordeur een deurmat die een vertaling geeft van het hondentaaltje. Of gebruik die deurmat gewoon als een subtiele manier om verzoeken door te geven aan de voetvegers. 😉

Hierbij een aantal voorbeelden:

Enter with clean feet
And I’ll love you in a heartbeat. 

If you’re afraid of me,
please don’t be afraid to tell my boss

My doormat
is your doormat.

Let’s play, let’s play, let’s play!
Oh right … Welcome!
Wanna play?

Let op: Gevaarlijke hond of kat!

Wil je dieven afschrikken, zet dan deze variatie op de naamplaat achter je venster. Om voorbijgangers op straat te doen lachen, kan je er dan weer een te schattige foto van je kat, kleine hond of hamster naast zetten. 🙂

Fotocanvas

Familiecanvas

Zeggen dat je huisdier een belangrijk lid van de familie is, is een understatement. Hij/zij is een onmisbare schakel en hoort ook gewoon op de familiefoto. Een idee om van dit portret iets origineels te maken is het volgende: zoek een foto van je huisdier dat één kant opkijkt en een aparte foto van elk gezinslid dat de andere kant opkijkt. Combineer deze foto’s nu op een fotocanvas zoals in het voorbeeld hierboven.

Panoramisch huisdier

Een rustiger beeld krijg je door alleen je huisdier in de spotlights te zetten. Kies bij de wanddecoratie van smartphoto een panoramisch formaat en plaats er een foto op van je dier in de vrije natuur. Zet je konijn, kat of kip niet pal in het midden van het foto, maar eerder links of rechts. De andere kant wordt zo ingevuld door natuurelementen die de frisse buitenlucht binnen brengen in je huis. Bestel deze foto op hout voor een natuurlijk effect en het plaatje is compleet!

Spullentasje voor op reis

Wat voor de één een make-up tasje is, kan voor jou een spullentasje voor je huisdier zijn. Gebruik het als EHBO-tas voor op reis of gewoon om kleine spullen van je viervoeter in te verzamelen zoals:

 • Tekenpincet
 • Muilband
 • Pipetjes voor vlooien
 • Riem
 • Dierenpaspoort
 • Contactgegevens dierenarts
 • Hondenzakjes (poepzakjes)
 • Snoepjes
 • Nagelknipper

Voederbak en naamplaatje

Soms hoef je niet zo ver te zoeken! Bij smartphoto hebben we ook producten die speciaal voor dieren gemaakt zijn. Zoals de voederbak of het naamplaatje voor dieren.
Kun je wel wat tips gebruiken voor grappige teksten op de voederbak? Wat dacht je hiervan?

 • Like a boss
 • Gimme more!
 • That’s all there is?
 • Breakfast – lunch – diner
 • What about dessert?
 • Please fill me up

Sleutelhanger voor jezelf

Natuurlijk heeft je trouwe viervoeter, je kleine konijntje, of je allerliefste cavia de sleutel van je hart. Dus dan heb jij toch gewoon … een sleutelhanger van je huisdier met een hart? 🙂 Druk je favoriete foto af op een sleutelhanger en neem hem overal mee naartoe!

Hondenpoot

Als handtekening op kaartjes …

kaartje huisdier dierendag

Als onderdeel van de familie mag ook de poot van je hond of kat niet ontbreken op een kaartje. Maar hoe doe je dit zonder telkens nieuwe verf te pakken, je huisdier in een wurggreep te houden en na de tijd een vies huis vol zwarte pootjes te hebben?

Nou, houd je camera in de aanslag op een regenachtige dag en neem een foto van een vuil modderpootje op de vloer. Bestel deze foto nu in een veelvoud op stickers en gebruik deze op je kerstkaartjes, geboortekaartjes of kaartjes vanaf een vakantieadres.

… of op hartvormige hanger

De echt fanatieke dierenliefhebber kan nog net een stap verder gaan. Zet de de naam van jouw dierenvriend op een hartvormige hanger (keuze uit goud of zilver) en draag je kleinste vriend altijd dicht bij je.

Ziezo, bij deze heb je een hele lijst met tips in handen om op Werelddierendag je kleinste vrienden het eerbetoon te geven dat ze verdienen!

Karen is overdag blogger bij smartphoto en spendeert na de uren graag tijd op de salsadansvloer en bij haar viervoeters. Van tijd tot tijd zet ze ook een stapje buiten Europa. Karen reikt je instructies en out-of-the-box-ideeën aan over de toepassing van Webprint producten. Hoe origineler, hoe leuker!

2 comments

 • Pat en huisdier zijn twee verschillende acties, maar kunnen op dezelfde manier worden gebruikt. Tikken is met de hand op het dier tikken. Aaien is iets meer een algemene term. Dit is allemaal een verschil in persoonlijke connotatie en hoe een persoon een actie waarneemt.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.