Gepersonaliseerde wensblaadjes: dé trend in feestland! (deel 2)

Gepersonaliseerde wensblaadjes: dé trend in feestland! (deel 2)

Wensblaadjes bewaren? In deel 1 van de blogpost over personaliseerbare wensblaadjes kwam je te weten welk soort wensen je kan vragen aan je gasten om op te schrijven, afhankelijk van de gelegenheid van het feest. In deel 2 geven we je een aantal originele ideeën mee over hoe je de ingevulde wensblaadjes op een stijlvolle manier kunt verzamelen of ophangen.

Stap #3. Haal meer uit je wensblaadjes!

Wensblaadjes ingevuld en klaar? Nee hoor. De mogelijkheden om nog wat langer van je wensblaadjes te genieten, liggen voor het oprapen. Hieronder een aantal ideeën om ze te gebruiken als decoratie op de feestlocatie.

Maak een wenslijn

Nodig alle gasten uit om hun wensblaadje met een houten wasknijper vast te maken aan een stuk lint dat jij opgehangen hebt en maak zo een wenslijn die de feestzaal opfleurt.

Je kunt de wasknijpers natuurlijk ook inruilen voor enkele kleurrijke stukjes washi tape.

Babyborrel

Om verder te gaan op het idee van de geboortewensen  (zie deel 1): voorzie voor de wensen voor de 6e, 12e en 18e verjaardag telkens een attribuut dat past bij de leeftijd.

Bijvoorbeeld:

  • 6 jaar: schattige brooddoos voor kinderen
  • 12 jaar: penhouder voor de eerste schooldag op de middelbare school
  • 18 jaar: een schoudertas, om  als een verantwoordelijke volwassene nooit meer iets te vergeten!

Wensmuur voor huwelijkswensen

Wil je dat de huwelijkswensen toch nog eventjes geheim blijven? Maak dan een wensmuur vol envelopjes. Zo kan elke gast zijn/haar wensblaadje keurig in één van de enveloppen steken en kan jij na afloop van het feest rustig en aandachtig alle wensen nalezen.

Je kan je wensmuur ook maken met wat kippengaas en een houten frame. Je gasten draaien de wensblaadjes eerst in een rolletje en steken het vervolgens tussen de openingen van het kippengaas. Origineel én mooi!

Wensbokaal

Wat erg hip is, zijn de wensbokalen, ook wel ‘wish jars’ genoemd. Plaats de wensbokalen op je feesttafel zodat alle gasten moeiteloos hun wens kunnen invullen en ‘posten’. Om je bokaal te pimpen, kan je deze hippe etiketten op het deksel of op de zijkant van de bokaal kleven. Een creatief concept én tevens originele decoratie voor op de tafels.

Wensrekje

Heb je ergens een oud kaartenrek op de kop getikt of in het uitgebreide online aanbod een leuk rekje gezien? Perfect! Zo’n kaartenrek is ideaal om alle wensblaadjes op een wel erg originele manier te verzamelen. Plaats er een kleine tafellamp in of achter om een lichtspektakel te creëren en zo meteen ook een decoratief stuk toe te voegen aan je feest.

Wensboom

Wat natuurlijk niet mag ontbreken op onze ideeënlijst, is een wensboom! Vier je jouw verjaardagsfeestje in de tuin? Laat de gasten dan alle wensblaadjes aan de takken van je boom hangen en maak er een echte wensboom van. Deze laten al je wensen uitkomen! 🙂

Je hoeft de wensblaadjes natuurlijk niet per se in de takken van de boom hangen. Doe eens lekker anders, wikkel een touw of kerstlichtjes rond de stam van je boom en hang alle wensblaadjes daaraan.

Stap #4. Wensblaadjes: een leuke herinnering voor later!

Feest afgelopen, weg met die wensblaadjes? Dat dacht je maar! Het wensblaadjesfeest gaat wel nog even verder.

Wensalbum

Net als de foto’s van het feest zijn de wensblaadjes die op je feest geschreven werden een leuke herinnering voor na het feestje. Plak ze in het fotoalbum van je feest, kriskras tussen de foto’s in. Als je van iedereen een individuele foto hebt, kan je zelfs een leuke combinatie maken met een print van alle gasten naast hun eigen wensblaadje.

Tijdscapsule vol wensen

Stop alle wensblaadjes in een conservenblik of houten kistje, timmer het dicht en begraaf het ergens in je tuin. Graaf het pas binnen tien jaar opnieuw op om alle wensen te lezen en kijk welke allemaal zijn uitgekomen. Een echte tijdscapsule dus!

Boodschap in een fles

En het kan nog avontuurlijker! Stop alle wensblaadjes, samen met je contactgegevens, in een glazen fles en laat die varen op zee. Wie weet zal je fles vol wensen wel opgemerkt worden in andere regionen en neemt een coole Engelsman of een Zuiderse Portugees contact met je op!

Juwelenkistje

Vind je het toch maar niets om jaren te moeten wachten tot je je wensblaadjes nog eens terug ziet of om zelfs de kans te lopen dat je ze nooit meer opnieuw kunt lezen? Stop ze dan allemaal in een juwelenkistje met jullie trouwfoto op en lees af en toe nog eens een wens na.

Of de wensblaadjes je ook effectief een handje zullen helpen om al die wensen te doen uitkomen … Wie weet 😉

Karen is overdag blogger bij smartphoto en spendeert na de uren graag tijd op de salsadansvloer en bij haar viervoeters. Van tijd tot tijd zet ze ook een stapje buiten Europa. Karen reikt je instructies en out-of-the-box-ideeën aan over de toepassing van Webprint producten. Hoe origineler, hoe leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.