Gepersonaliseerde wensblaadjes: dé trend in feestland! (deel 1)

Gepersonaliseerde wensblaadjes: dé trend in feestland! (deel 1)

Gepersonaliseerde wensblaadjes zijn en echte trend in het feestlandschap, dit zijn kaartjes waarop gasten lieve wensen of gekke boodschappen kunnen nalaten voor het feestvarken. Ze zijn niet alleen een tof tussendoortje op het feest zelf, maar vooral een mooi aandenken achteraf. Kies je favoriete ontwerp uit en verzin een originele vraag voor je gasten. Heb je geen inspiratie voor wat je op de wensblaadjes aan je gasten kunt vragen? We zetten eventjes alle stappen, tips and tricks voor je op een rijtje om er voor te zorgen dat het een groot succes wordt.

Stap #1. Stijlvolle wensblaadjes voor een stijlvol feest

wensblaadjes thema

Zorg dat de wensblaadjes binnen het totaalconcept van je feest passen: een kleurrijk kinderfeestje, een romantisch trouwfeest of een trendy verjaardagsfeestje… Kies een design dat bij je feestje past en dompel zo je feest onder in een thema.

Stap #2. Verrassende boodschappen

Wat vraag je aan je gasten om te schrijven? Hoe origineler de vraag, hoe leuker de antwoorden. Kom dus zo origineel mogelijk uit de hoek. Zo inspireer je familie en vrienden een leuk antwoord te geven en krijg je niet alleen een simpele ‘fijne verjaardag’ of ‘gefeliciteerd’ voorgeschoteld.

Babyborrel: toekomstwensen uit het verleden

Stop bij de geboorte van een baby drie losse wensblaadjes in de enveloppe met het geboortekaartje. Elk blaadje staat voor een bepaalde leeftijd: 6 jaar, 12 jaar en 18 jaar. Vraag aan de gasten om een mooie wens op te schrijven voor het kindje voor elk van deze leeftijden. Op de babyborrel kan je vervolgens drie manden voorzien waarin alle geboortewensen verzameld worden per leeftijd (zie deel 2).

Deze geboortewensen hou je stiekem bij en geef je telkens af op de 6e, 12e en 18e verjaardag van je zoon of dochter. Een wens voor de toekomst, recht uit het verleden!

Huwelijksverjaardag: tips van experts

25 jaar getrouwd: dat is een jubileum waar op een toost op uitgebracht mag worden! Dit is ook een ideale gelegenheid om tips te ontvangen van oude rotten in het vak. Vraag je gasten hoe ze het zelf gedaan hebben om zo lang (gelukkig) getrouwd te zijn en wat ze aanraden om er nog eens probleemloos evenveel jaar bij te doen.

Wens voor mij, wens voor jou

Vraag aan de gast wat hij binnen 10 jaar graag zou willen hebben of zou willen bereiken. Vraag hem dit op te schrijven en eronder een variant hierop te noteren die hij jou zou toewensen.

Bijvoorbeeld:

  • Voor mezelf: wens ik dat ik binnen 10 jaar een eigen huis op het platteland heb.
  • Voor jou: wens ik je een gezellig appartement in de stad toe, aangezien je zo houdt van het bruisende stadsleven.

Weet je nog toen we…?

wensblaadjes herinneringen

Naast wensen is het ook leuk om je gasten te vragen om herinneringen neer te schrijven. Gedeelde grappige momenten, verre reizen of citytrips, culturele uitjes of gebeurtenissen uit de kindertijd. Het is de ideale manier om verre – en ongetwijfeld ook wel wat gênante – herinneringen boven te halen.

Adresboek

wensblaadjes housewarming

Gaan je vriend en jij voor het eerst samenwonen en hebben jullie een spetterende housewarming gepland? Koppel dan het nuttige aan het aangename en vraag aan al je gasten om onder hun wens hun adres en telefoonnummer op de wensblaadjes te noteren. Zo stel je eenvoudig een adresboek op.

Benieuwd naar meer? Lees volgende week in deel 2 welke leuke dingen je zoal kan doen met de wensblaadjes eens ze ingevuld zijn.

Karen is overdag blogger bij smartphoto en spendeert na de uren graag tijd op de salsadansvloer en bij haar viervoeters. Van tijd tot tijd zet ze ook een stapje buiten Europa. Karen reikt je instructies en out-of-the-box-ideeën aan over de toepassing van Webprint producten. Hoe origineler, hoe leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.