Hoe maak je de mooiste dierenfoto’s?

Hoe maak je de mooiste dierenfoto’s?

Het is bijna Dierendag! Dé dag om je huisdier in het middelpunt van de belangstelling te zetten. Leg je dierbare beestje op een speciale manier vast deze Dierendag en gebruik de volgende tips.

1. Kies voor een natuurlijke omgeving

Hoewel sommige huisdieren zijn vergroeid met de bank of die luie stoel, passen dieren het best in de natuur. Je foto’s worden dus het mooist in de natuur. Let erop dat de achtergrond geen mensen of andere onnatuurlijke elementen bevat, zoals hekken en borden. Zorg er dus voor dat je vanuit het juiste standpunt fotografeert, zodat het dier goed uitkomt in combinatie met andere natuurlijke elementen zoals de zon, wolken of een blauwe lucht. Wissel eens af met de compositie door je huisdier niet in het centrum van de foto te plaatsen, maar juist aan de linker of de rechterkant.

2. Leg karakter vast

Ieder dier heeft een duidelijk karakter. Het zijn net mensen. Fotografen richten zich bij mensen vaak op het gezicht en met name op de ogen om het karakter in het beeld te vangen. Zoom in op de kop van je hond of kat en leg vooral de ogen van je huisdier prachtig vast. Fotografeer op ooghoogte van het dier voor het beste resultaat.

3. Zorg voor samenspel

Creëer interactie tussen je huisdieren op de foto. Laat ze elkaar bijvoorbeeld aankijken of met elkaar spelen. Dieren zijn het leukst als ze spelen en nog leuker als ze met andere dieren spelen. Heb je meerdere huisdieren? Zet ze samen op de foto om de harmonie in je gezin te benadrukken, maar let op: vermijd ruzie!

4. Ga voor actie!

Dieren zijn vaak onverwachts fotogeniek als ze in actie zijn. Laat ze rennen, springen, klimmen, klauteren, vallen en weer opstaan voor de mooiste plaatjes. Je foto lijkt te bewegen door de actieve houding van je huisdier en de ongecontroleerde bewegingen die ze maken, zorgt voor hilarische plaatjes. Dit resulteert in een foto die goed kan dienen als wanddecoratie.

5. Dieren + kinderen = succes!

Spelende huisdieren zijn erg aandoenlijk om te zien. Maar de combinatie van kleine kinderen en huisdieren is nóg succesvoller! Fotografeer ze bijvoorbeeld terwijl ze samen slapen, spelen of tv kijken voor een grappig en vertederend beeld dat direct opvalt. Op deze manier is fotograferen niet alleen voor de fotograaf, maar ook voor de modellen een leuk tijdverdrijf!

6. Zorg voor extra kleur!

Waarschijnlijk heeft jouw huisdier een kleurrijk speeltje waar hij of zij dol op is. Door de kleuraccenten van het speeltje te gebruiken, wordt je foto levendiger en uitbundiger. Hoe groter en bonter het speeltje, hoe groter het accent en hoe mooier het resultaat.

Gebruik de tips om de mooiste foto’s van je huisdieren te maken en druk ze prachtig af op verschillende materialen wanddecoratie. De foto’s van jouw huisdieren verdienen toch ook een plek aan de muur?

Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.