Inspiratie om samen met je gezin Koningsdag 2018 te vieren

Inspiratie om samen met je gezin Koningsdag 2018 te vieren

De maand april nadert zijn einde en dat merken we. De dagen worden langer en de temperatuur in Nederland stijgt. Eindelijk mogen we onze oranje outfit weer uit de kast trekken. Koningsdag 2018. Weet jij al wat je gaat doen met Koningsdag? In dit artikel heb ik wat fijne inspiratie voor je verzameld.

Koningsdag 2018!

Nationale feestdag

Vroeger vierden we op 30 april Koninginnedag om de verjaardag van de voormalige Koningin Beatrix te vieren. Nadat Willem-Alexander de Koning van Nederland werd is de naam aangepast naar Koningsdag en vieren we Koningsdag op 27 april. Een traditionele feestdag dat geheel in het teken staat van oranje outfits, leuke activiteiten en de heerlijke oranje tompouce en donuts! Koninginnedag van vroeger is natuurlijk niet meer te vergelijken met de Koningsdag van nu. Alles is tegenwoordig veel uitbundiger en dat begint natuurlijk al bij Koningsnacht!

Koningsdag 2018

De outfit

De dresscode met Koningsdag is natuurlijk oranje. Iedereen doet elk jaar weer enorm zijn best om de mooiste oranje outfit uit de kast te trekken. Compleet met oranje hoedjes, glitterjasjes, paillettentopjes en oranje slingers. Natuurlijk kan je het ook rustiger houden met rode, witte of oranje kleuren en simpelweg voor een spijkerbroek met T-shirt gaan. Maar je kunt met Koningsdag 2018 ook extra uitpakken met een gepersonaliseerde T-shirt of sweater. Je outfit is natuurlijk extra bijzonder met je eigen quote, foto of tekst. Leuk voor de kinderen, maar ook voor je man of jezelf. Ga bijvoorbeeld voor een leuke matching outfit met de tekst ‘King” en ‘Queen’ of little ‘prins’ en ‘prinses’.

Wat je ook kunt doen is samen met je zoon of dochter een wit t-shirt pimpen met leuke oranje frutsels, stiften of verf. Knutsel daar vervolgens een kroontje van papier bij om de outfit echt helemaal af te maken.

Activiteiten

Koningsnacht
De nacht voor Koningsdag ook wel Koningsnacht is een avond vol muziek, drankjes en dansjes. Tijdens de nacht van oranje is er overal wat te doen. Bezoek je stad voor een onvergetelijke koningsnacht, waarbij je kunt genieten van verschillende genres muziek.

Dagje weg
Blijf je tijdens Koningsdag thuis of trek je erop uit met het gezin? Op verschillende plekken in Nederland zijn leuke activiteiten georganiseerd. Natuurlijk is thuisblijven om te ontspannen ook (weleens) fijn, maar op deze feestelijke dag in combinatie met het lekkere weer zou je ook een terrasje kunnen pakken, gaan winkelen of de vrijmarkt bezoeken.

Koningsdag 2018

Vrijmarkten & braderieën 
Op Koningsdag trekken Nederlanders er massaal op uit. Een bezoekje aan de vrijmarkt mag dan ook niet ontbreken. Tegenwoordig is er in elke stad wel een vrijmarkt georganiseerd. Ga lekker winkelen op de vrijmarkt en scoor nieuwe of tweedehandse kledingstukken, accessoires of andere spulletjes. Op de vrijmarkt ben je vaak omringd door leuke kraampjes, braderieën, muziek en andere activiteiten. Tevens is de vrijmarkt het ideale moment om samen met de kinderen een kraampje te huren en zelf spulletjes te verkopen. Kinderen vinden het namelijk ontzettend leuk om spulletjes die ze niet meer gebruiken te verkopen. Ze verdienen er vaak een klein zakcentje mee en dat vinden ze erg gaaf!

Muziekfestivals
Naast de vrijmarkt en braderieën vinden er op verschillende plekken in het land ook muziekfestivals plaats. Neem bijvoorbeeld Kingsland, waar veel grote (Nederlandse) dj’s en andere artiesten naartoe komen. De Dj’s reizen door Nederland om met Koningsdag op verschillende plekken in het land op te treden. Onder het genot van livemuziek kan je de hele dag hapjes, drankjes en dansjes doen met familie of vrienden. Kijk voorafgaand aan Koningsdag even wat er in jouw gemeente allemaal te doen is. 

Koningsdag 2018

Kinderactiviteiten

Elk jaar met Koningsdag reist de Koninklijke familie af naar een gemeente met centrumfunctie om daar met het publiek Koningsdag te vieren. De Koninklijke familie volgt dan een bepaalde route door de stad waarbij ze het publiek en verschillende activiteiten bezoeken. Tijdens deze dag vinden er verschillende activiteiten zoals een parade, muzikale optredens en bijdragen van verenigingen plaats. Probeer bijvoorbeeld om samen met de kinderen de Koninklijke familie te spotten tijdens deze dag.

Voor kinderen is er tijdens deze dag geen gebrek aan activiteiten. Voor zowel de jongere als oudere kinderen valt er genoeg te beleven. Van springkussens, sjoelen, zelfgemaakte spelletjes tot aan wedstrijden, sportieve activiteiten (koningsspelen) en het kindertheater. Daarnaast vind je op veel plaatsen ook het zogenoemde ‘oranje’ kermis, waar je kinderen veel plezier aan zullen beleven.

Versiering

Koningsdag betekent niet alleen feest in de stad, want deze feestelijke dag en het zonnige weer geven je het perfecte excuus om zelf een feestje te organiseren. Reminder: ‘het leven is een feestje maar je moet wel zelf de slingers ophangen’. Of je nu jarig bent, een barbecue of een tuinfeestje geeft. Een feestje is pas echt bijzonder als je de boel versiert. Druk daarom jouw mooiste foto’s op vlaggetjes en geef het feest extra sfeer mee. Natuurlijk hoeft het niet alleen bij gepersonaliseerde vlaggetjes te blijven. Versier de schutting met een mooie tuinposter of toffe spandoek en maak het feest vervolgens helemaal compleet met gepersonaliseerde tafeldecoratie.

Momenten vastleggen

Tijdens Koningsdag is er geen gebrek aan sfeer. De stad is oranje gekleurd en de oranje outfits zijn uit de kast getrokken. Het zonnige weer en het prachtige landschap leveren natuurlijk mooie kiekjes op. Maak foto’s van de sfeer, de kraampjes en je kinderen in hun mooiste oranje outfit om Koningsdag 2018 vast te leggen. Laat de mooiste foto’s van je kinderen tijdens de Koningsspelen afdrukken op fotocadeaus of wanddecoratie. Daarnaast kan je met de prachtige geschoten foto’s ook een mooi fotoboek maken.

Koningsdag 2018

Wat staat er op jouw planning voor Koningsdag 2018?

Maureen schrijft overdag o.a. teksten voor de blog en social media van smartphoto. In de avond houdt ze van een goede film of serie. Haar vrije tijd besteedt ze verder graag aan het bloggen op haar eigen website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.