Leuke kerstkaart ideetjes met je kat in de hoofdrol

Leuke kerstkaart ideetjes met je kat in de hoofdrol

Is jouw kat een volwaardig lid van het gezin? Ongetwijfeld! Jouw pluizige viervoeter verdient dan ook een speciaal plaatsje op je kerstkaartjes, niet waar? Maar toegegeven, een fotoshoot met een kat is vaak geen gemakkelijke opdracht. Met deze tips en tricks verander jij jouw kat in no time in een geweldig (kerst)fotomodel! 

Liever een hondje op jouw kerstkaartjes? Lees dan onze post over kerstkaart ideetjes met honden!

Leuke kerstkaart ideetjes met je kat in de hoofdrol
Foto van @itsmemarie_thecat

Tip: Bestel jouw kerstkaartjes ruim op tijd om de kerstdrukte voor te zijn! Maak een selectie uit een van de vele kaartvormen, kies je favoriete design en voeg je mooiste foto’s toe. Klaar is kees!

1. Geef je kat aandacht

Regel nummer 1 voor mooie foto’s van jouw kat is: Geef hem/haar zo veel mogelijk aandacht!  Speel met je kat, zorg voor nieuwe speeltjes of maak bizarre geluidjes. Entertain je huisdier terwijl iemand anders de foto’s neemt. Je kat geniet ongetwijfeld van alle aandacht en jij houdt er een heel leuke foto aan over voor op je kerstkaartje! Twee vliegen in 1 klap!

Leuke kerstkaart ideetjes met je kat in de hoofdrol: Kat in kerstoutfit
Dit is een fotokaart met afgeronde hoeken. Foto van @achilles_and_nemesis

2. Ken je fototoestel

Niet alleen heb je wel wat geduld nodig om die ene supertoffe foto van je huisdier te maken, ook wat kennis van je fototoestel is niet overbodig. Zo vermijd je best het gebruik van flits als je wilt voorkomen dat je schattige viervoeter in een spookachtig monstertje verandert. Wees je er ook bewust van dat het moeilijk zal zijn om jouw kat mooi stil te laten zitten. Experimenteer op voorhand hoe je het best wazige foto’s vermijdt! 

Leuke kerstkaart ideetjes met je kat in de hoofdrol
Dit is een fotokaart met glanzend reliëf. Foto van @sharontruyts

3. Puss in tree

Een klassieker is de kat-in-de-kerstboom-foto, daarmee heb je zeker succes! Laat jij jouw kat liever niet te dicht bij jouw mooie kerstversiering? Dat begrijpen we! Zet jouw pluizige vriend in een versierd kommetje of kerstcadeau. Heel vertederend om naar te kijken! Je kan jouw poes ook altijd onder de kerstboom leggen, een schattiger cadeautje bestaat echt niet! 

Leuke kerstkaart ideetjes met je kat in de hoofdrol
Dit is een standaard fotokaart

4. Gebruik accessoires

Gebruik toffe accessoires om jouw foto een extra leuke toets te geven. Zo kan je een mini kerstmuts of kerstoutfit voor jouw viervoeter kopen. Een lelijke kersttrui is ook altijd een succes (voor jezelf dan, jouw kat zou er iets minder blij mee zijn ).

Leuke kerstkaart ideetjes met je kat in de hoofdrol
Dit is een standaard fotokaart

5. Kerstknuffels

Katten zijn stiekem echte knuffelbeertjes! Trek een gezellige kersttrui of kerstsokken aan en bereid je voor op een warme knuffelsessie met jouw huisdier. Laat je volledig gaan, terwijl iemand anders de foto’s neemt. Als kers op de taart kan je jouw knuffelfoto’s ook buiten in de sneeuw nemen. Kerstknuffels in de sneeuw geven iedereen meteen een kerstgevoel! 

Leuke kerstkaart ideetjes met je kat in de hoofdrol
Dit is een vierkante fotokaart

Wil je het nog specialer maken en heb je thuis nog een huisdier rondlopen? Laat je kat er dan mee knuffelen. Dat zorgt ongetwijfeld voor een immens schattige foto!

Leuke kerstkaart ideetjes met je kat in de hoofdrol
Dit is een fotokaart met speciale vorm

6. Kerstversiering

Zet jouw kat tussen kerstversiering en neem een foto vanuit een ander perspectief, bijvoorbeeld van boven. Dat levert vaak prachtige beelden op! Kerstlichtjes leveren ook heel leuke foto’s op. Laat je kat poseren tussen de lichtjes en laat deze flikkeren. Jouw kat vindt de flikkerende lichtjes vast en zeker heel interessant, met enkele speelse foto’s als gevolg!

Leuke kerstkaart ideetjes met je kat in de hoofdrol: Kat met kerstmuts
Dit is een vierkante fotokaart met afgeronde hoeken. Foto van @mainecoon_kaya_sylvester

7. Cookie monster

De aandacht van jouw kat vasthouden lukt het best met behulp van snoepjes. Hou wat lekkers in je handen en neem gauw enkele foto’s! De verliefde blik van jouw kat zal iedereen ongetwijfeld meteen doen smelten! Beloon je huisdier nadien met het snoepje, want hij/zij is een echt fotomodel! Een win-win situatie voor zowel het baasje als de kat!

Leuke kerstkaart ideetjes met je kat in de hoofdrol
Dit is een fotokaart met speciale vorm

Pssst… Klaar met je kerst fotoshoot? Bestel jouw kerstkaartjes op tijd, zodat je ze zeker tijdig naar de ontvangers kan versturen! Kies uit standaard kaartjes, kaartjes met een speciale vormwaaier kaartenrechtopstaande kaartenzigzagkaarten en kaartjes met glanzend reliëf. Wist je dat we dit jaar heel wat nieuwe designs uitbrachten? Neem gauw een kijkje!

Lees ook:

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.