Maak zelf een valentijnscadeau met deze DIY tips

Maak zelf een valentijnscadeau met deze DIY tips

De feestdagen zijn achter de rug, het nieuwe jaar is alweer een eindje op weg en zo staat 14 februari alweer voor de deur, de dag van de liefde!  Valentijnsdag is de ideale dag om de belangrijke personen in je leven te laten zien dat je om ze geeft. Het is elk jaar opnieuw een uitdaging om een mooi en origineel valentijnscadeau te vinden.

Je hoeft geen duur cadeau te kopen om de boodschap over te brengen, integendeel, door de tijd te nemen om zelf een valentijnscadeau in elkaar te knutselen bewijs je pas echt hoe belangrijk iemand voor jou is.

Wil je je valentijnscadeau van vorig jaar overtreffen of wil je aan je nieuwe liefde tonen dat je het meent, steek dan de handen uit de mouwen. Hieronder vind je een aantal ideetjes om gemakkelijk en snel een origineel valentijnscadeau in elkaar te knutselen.

1. Koekjestrommel

Love is a winning game

valentijnscadeau ideeën

Love is a losing game klinkt het. Maar klopt dit wel? Test het met deze zelfgemaakte spellendoos!

Maak eerst een hartvormige koekjestrommel met een mooie foto van jullie op de bovenkant van de deksel. De koekjestrommel vul je vervolgens met rode snoepjes, lintjes, strikjes én een gepersonaliseerd kaartspel (bv. memokaarten). Wil je er een knipoog naar vroeger aan geven? Plaats dan foto’s uit jullie kindertijd op het kaartspel. Smeltende hartjes alom! <3

Als je Valentijnsdag samen met andere koppels viert, kan je ook afspreken om elk een eigen spellendoos mee te brengen met telkens een ander soort gepersonaliseerd kaartspel in. Plaats ook hier grappige foto’s uit de ‘oude doos’ op om de andere partijen af te leiden van het spel en een overwinning in de wacht te slepen. 😉

Hartvormige koekjes

Wat ook thuishoort in een koekjestrommel: koekjes! Niet uit de supermarkt, maar zelfgebakken koekjes uit eigen oven.

valentijnscadeau boekenlegger

Doe allebei jullie keukenschort aan en maak hartvormige valentijnskoekjes. De hartvorm kun je zelf uit het deeg snijden of gebruik een hartjesvorm. Schrijf vervolgens met gekleurde icing of kleine letterstempels romantische boodschappen voor elkaar op de koekjes.

Heb je geen tijd (of geen zin) om te bakken, vul de koekjestrommel dan met hartvormige snoepjes.

2. Bloemen met gift card

valentijnscadeau bloemenValentijn is de dag waarop je de persoon die je graag ziet in de bloemetjes zet. Dit kan je geliefde zijn, maar ook je zus, broer, ouders of beste vriend(in). Als je deze bijzondere personen in je leven een attentie geeft, zoals een prachtige bos bloemen, maak er dan iets persoonlijks van. Stop er een kaartje bij waarop de mooiste foto van jullie uit het afgelopen jaar staat, samen met een kort tekstje waarin je omschrijft waarom deze persoon zo belangrijk is voor je.

3. Valentijnskaart met boekenlegger

Zit jouw partner altijd met zijn of haar neus in de boeken en wil je hem of haar op 14 februari een symbolisch én nuttig valentijnscadeau geven, doe dan het volgende: combineer een fotokaart met een gepersonaliseerde boekenlegger. Op de fotokaart plaats je foto’s waarop je elk apart staat – eventueel nog van vóór jullie elkaar leerden kennen. Op de boekenlegger komen nu foto’s van jullie als koppel.

valentijnscadeau kaart en boekenlegger

Plaats de bladwijzer op het kaartje – net boven de foto’s waarop jullie alleen staan – en schrijf er de volgende boodschap op: If life is a book then you are my bookmark. Without you in it I’m lost. 🙂

4. Juwelenkistje met aandenkens erin

valentijnscadeau juwelenkistje

Ben je nogal sentimenteel en heb je alle aandenkens van goede momenten in je relatie bijgehouden, maak hier dan een cadeautje van. Stop al deze aandenkens samen in een juwelenkistje met een mooie foto van jullie op het kistje en laat op deze manier zien hoe belangrijk deze relatie voor je is.

Voorbeelden van aandenkens:

  • Toegangsticket of polsbandje van concert waar jullie elkaar leerden kennen.
  • Koelkast post-it met boodschap op.
  • Een klein cadeaukaartje met de inhoud van jullie eerste sms’jes op.

5. Matching sweatshirts / T-shirts

valentijnscadeau truiAls je er niet om verlegen zit om de wereld te laten weten dat jullie samen horen, dan is een set van sweaters of t-shirts met aanvullende boodschappen een ideaal valentijnscadeau. Op internet vind je heel wat ideeën om als koppel – of BFF’s – complementaire truien te dragen.

Maar het is nog leuker als je hier iets persoonlijks van maakt: vraag aan de ander om jouw trui op te maken en er de kwaliteiten op te zetten die hij/zij leuk vindt aan jou of de openingszin waarmee hij/zij jou aansprak. Kijk nog niet naar wat de ander voor jou heeft gemaakt (plaats desnoods twee aparte bestellingen) en open pas op Valentijnsdag samen het pakket. 🙂

6. Origami hartjes

Je woon- of slaapkamer op valentijn onderdompelen in een romantisch sfeertje doe je gemakkelijk met een vlaggenlijn met origami hartjes.

Hier heb je twee mogelijkheden voor:

  • Bestel feestvlaggetjes met foto’s en hang er origami hartjes tussen.
  • Maak een volledige vlaggenlijn uit origami hartjes, knip fotoprints uit in de vorm van de hartjes en plak deze erop.

Een instructievideo om deze hartjes te vouwen vind je bijvoorbeeld hier: https://youtu.be/nnV262Egucw

Ik wens je een fijne Valentijnsdag toe, met originele cadeaus en vooral heel veel liefde! En vergeet niet: echte liefde komt uit het hart en uit de knutselhanden. 🙂

Karen is overdag blogger bij Webprint en spendeert na de uren graag tijd op de salsadansvloer en bij haar viervoeters. Van tijd tot tijd zet ze ook een stapje buiten Europa. Karen reikt je instructies en out-of-the-box-ideeën aan over de toepassing van Webprint producten. Hoe origineler, hoe leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *