Tips voor je foto op aluminium

Tips voor je foto op aluminium

Geef je interieur stijl met je eigen foto op aluminium. Op aluminium geef je een speciaal effect mee aan je foto en presenteer je deze in een strak design. Met je foto op aluminium creëer je een moderne look in je huis die prachtig blijft om naar te kijken. Houd er rekening mee dat je foto aansluit op de specifieke eigenschappen van het product. We leggen je graag uit welke foto’s prachtig uitkomen op een aluminiumplaat.

Aluminium voor een stoere en strakke look

Aluminium wordt ook wel dibond genoemd. De metalen ondergrond geeft een stoere uitstraling aan je mooiste foto. De aluminiumplaat is vormvast en bestaat uit een 3 millimeter dikke sandwichplaat bestaande uit drie lagen. Je foto op aluminium is beschikbaar in twee uitvoeringen: geborsteld en wit.

    


alugeborsteld-detail

1. Prachtige afbeeldingen voor geborsteld aluminium

Je foto op geborsteld aluminium heeft een ruwe en levendige uitstraling. De grove structuur van het aluminium is subtiel zichtbaar, waardoor de metalen ondergrond goed tot zijn recht komt. De witte delen in je foto worden niet geprint, waardoor deze delen in je foto het spiegelende effect van het zilvergrijze dibond meekrijgen. Het geborstelde materiaal geeft een bijzonder effect aan je kleuren. De volgende soorten afbeeldingen zijn bij uitstek geschikt voor geborsteld aluminium.

natuur-geborsteld1

1.1 Zwart-wit foto’s gebruiken
Foto’s met scherpe zwart-wit contrasten maken optimaal gebruik van het spiegelende effect van de geborstelde aluminium plaat. De witte delen in je foto nemen de eigenschappen van de geborstelde plaat aan, omdat deze delen niet geprint worden. De witte delen spiegelen licht en de structuur van de plaat komt hierop beter naar voren. Presenteer je trouwfoto op unieke wijze op dibond en laat de witte kleur van de trouwjurk en de donkere kleur van het trouwpak prachtig tegen elkaar afsteken.

1.2 Geen of een witte achtergrond afdrukken
Kies voor een foto waarbij het onderwerp van de foto losstaat van de achtergrond. Bij dergelijke foto’s komt het onderwerp van de foto namelijk extra goed naar voren en is de structuur van het aluminium prachtig zichtbaar doordat de achtergrondkleur wit is. Je foto krijgt een aluminium achtergrond, waardoor je het optimale van het product naar voren haalt.

Heb je geen vrijstaande foto? Kies dan voor een foto met een witte achtergrond, ook dit wordt niet geprint op het aluminium, waardoor de achtergrondkleur ook wordt vervangen door de structuur van het aluminium. Een babyfoto waarbij de baby op een wit laken slaapt is hier een goed voorbeeld van. omdat het witte laken niet wordt geprint en de baby daardoor als enige wordt getoond op het aluminium. De aluminium achtergrond geeft je foto een bijzonder effect.

indust-geborsteld

1.3 Industriële foto’s
De stoere uitstraling van geborsteld aluminium past goed bij industriële afbeeldingen. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen van de Eiffeltoren, motoren en auto’s. Alles wat door de mens gemaakt is, komt prachtig uit op stoer en strak aluminium. De details van deze objecten komen heel goed uit op aluminium. Het contrast van het object in combinatie met de aluminiumplaat is optimaal. De details van bijvoorbeeld de motor vallen extra op op het aluminium. De structuur van het aluminium is zichtbaar op het onderwerp van je foto en ook op de achtergrond, wat een ruw effect geeft aan je foto. Je foto krijgt een stoere uitstraling op het aluminium.

1.4 Afbeeldingen met één steunkleur
Laat specifieke delen in je afbeelding prominent naar voren komen door ze als enige een kleur te geven. Kies bij voorkeur een echte ‘knalkleur’ voor de gekleurde elementen. Op deze manier profiteer je enerzijds van het materiaal en gebruik je anderzijds de prachtige kleuren uit je foto.

Let op! Zorg op geborsteld aluminium dat ogen van mensen niet te prominent aanwezig zijn. De witte vlakken in het oog spiegelen en dit geeft meestal niet het wenselijke effect.

Vind alle formaten en prijzen voor je foto op geborsteld aluminium op deze pagina. Je foto op geborsteld aluminium wordt binnen enkele werkdagen verstuurd.

Button

 


aluwit-detail

2. Mooie beelden voor aluminium met witte toplaag

Wit aluminium zorgt voor een natuurlijk en helder effect in je foto. Je foto oogt natuurlijker op een witte aluminium plaat, omdat de ondergrond wit is. Details in je foto worden vanuit verschillende kijkrichtingen optimaal zichtbaar, omdat er geen textuur zichtbaar is op de aluminium plaat. Het aluminium is mat en heeft een kleurechte uitstraling die geschikt is voor alle typen fotografie. De witte delen in je foto stralen!

portret-wit

2.1 Portretfoto met kleurechte weergave
Je foto op aluminium geeft nauwkeurig weer wat je ziet op een foto. De nauwkeurigheid van de print komt onder andere door de heldere witte toplaag van aluminium wit. Details in je foto zijn met name belangrijk voor portretfoto’s, waarbij je het gezicht van de geportretteerde zo optimaal mogelijk wil vastleggen.

2.2 Landschapsfoto’s met natuurlijke kleuren
Door de gedetailleerde en kleurechte weergave komen prachtige landschappen volledig tot hun recht. Ieder detail en het brede pallet aan kleuren wordt prachtig weergegeven. Vooral foto’s met lichte kleuren worden mooi getoond en komen dus het beste tot hun recht. Kies bijvoorbeeld voor een strandlandschap met de lichte kleur van zand en de prachtige afwisseling tussen blauw en wit in de lucht.

sakura-pastel-wit

2.3 Lichte afbeeldingen met gedempte kleuren
Lichte kleuren worden prachtig weergegeven door de heldere witte kleur van het materiaal. Kies voor een foto met fijne details om de voordelen van aluminium wit ten volste te benutten. Gedempte kleuren en pasteltinten in combinatie met wit worden prachtig en helder weergegeven op aluminium wit.

Vind alle formaten en prijzen voor je foto op aluminium wit op deze pagina. Je foto op aluminium wit wordt binnen enkele werkdagen verstuurd.

Button

 


ophangsysteem-detail

3. Foto op aluminium ophangen

De foto op aluminium wordt verstuurd met een ophangset. Deze ophangset bestaat uit een ophangsysteem, een handleiding, twee afstandshouders, een schroef en een plug. Je foto hangt vrij van de muur, waardoor een prachtig ruimtelijke effect ontstaat. Daarnaast worden er geen gaten in je aluminium plaat geboord.

Het materiaal van de aluminiumplaat is weerbestendig. Deze kan dus ook buiten aan de muur gehangen worden. Hiermee geef je ook je tuin in een handomdraai een hele bijzondere uitstraling.

Wil jij je interieur stijl geven? Kies er dan voor om je foto op aluminium af te drukken. Dit tijdloze product gaat jaren mee en met de keuze uit een witte of geborstelde aluminiumplaat is er voor elk interieur een geschikte aluminiumplaat waarop jij je foto kunt laten stralen.


Bestel gemakkelijk en snel je foto op aluminium

Weet je welke foto je wil afdrukken, heb je een mooi formaat in gedachten en ga je voor geborsteld of wit? Als je weet wat je wil maken, doe je dit gemakkelijk en snel in 4 stappen.

  1. Klik hieronder op de groene button “Ontwerp nu” om te beginnen
  2. Selecteer in het foto bewerkingsprogramma de foto die je wil afdrukken vanaf je computer, tablet of smartphone
  3. Kies in het bewerkingsprogramma voor een geborstelde of een witte foto op aluminium en selecteer je favoriete formaat
  4. Leg je foto op aluminium in de winkelwagen als je klaar bent met bewerken en reken af

Je foto op aluminium wordt binnen enkele werkdagen verstuurd!

Button

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.