Tips voor je foto op plexiglas

Tips voor je foto op plexiglas

Laat je foto glanzen met jouw mooiste foto op plexiglas. Het glas geeft een exclusieve en scherpe uitstraling aan je foto en details worden prachtig weergegeven. Door de juiste foto’s te kiezen, maak je optimaal gebruik van de eigenschappen van het materiaal. Lees verder en ontdek de voordelen van plexiglas en de soorten foto’s die de eigenschappen van het materiaal het best benutten.

Je foto op plexiglas voor een exclusieve en scherpe uitstraling

Voor een exclusieve uitstraling kies je plexiglas. Je foto wordt geprint op acrylaatglas van 5 millimeter dik. Het glas is glad, heeft een krasbestendig oppervlak en wordt zeer nauwkeurig gesneden. Als je een foto op plexiglas thuis ontvangt, is er beschermende folie overheen bevestigd tegen beschadigingen tijdens het vervoer. Uiteraard verwijder je deze als je de foto ophangt. Je foto op plexiglas is beschikbaar in 50 formaten en wordt uitgevoerd in standaard en luxe.

Button

 

Tip: Plexiglas is ook buiten op te hangen en daarom goed te gebruiken als naambordje voor naast de voordeur. Bekijk de opties voor naambordjes.


 

1. Prachtige beelden op je plexiglas standaard

Je foto wordt standaard op de achterzijde van het plexiglas geprint. Je kijkt dus door de glasplaat naar je foto. Je foto komt tot leven op een plexiglas standaard door de lichtinval die voor een prachtig diepte-effect in je foto zorgt. Door het lichtspel op de glanzende glasplaat lijkt je foto er telkens anders uit te zien. Het plexiglas is glad, geeft een lichte glans af en beschermt je foto tegen verkleuring. Aan de achterkant van de afbeelding wordt de plaat afgewerkt met een witte beschermlaag die voorkomt dat de afbeelding transparant wordt.

1.1 Diverse heldere kleuren in je afbeelding
Plexiglas staat in het bijzonder bekend om de heldere weergave van kleuren. Door de spiegeling van het glas lijkt je foto tot leven te komen aan de muur. Kies een geschikte foto en Gebruik de eigenschappen van het materiaal om het beeld prachtig uit te laten komen. Kies bijvoorbeeld die vakantiefoto met een prachtige strakblauwe lucht of dat marktje met groente en fruit in verschillende kleuren. Deze kleurrijke foto’s spatten van je muur af!

1.2 Foto’s waarin (zon)licht mooi wordt vastgelegd
Je hebt vast een prachtige foto waarin je prachtig natuurlijk zonlicht mooi op de foto hebt vastgelegd. Door dit op plexiglas af te drukken worden de ‘zonnige’ delen in je foto prachtig spiegelend weergegeven. Licht speelt namelijk met je foto in de plexiglas plaat. Stijlvol!

1.3 Vakantiefoto’s met prachtige kleuren
Als je in andere landen op vakantie bent, zie je strakblauwe luchten, helderblauw water van de zee en witte huizen met fleurige oranje dakpannen. Gebruik de kleurrijke afbeeldingen en laat ze volledig tot hun recht komen op plexiglas. Een mooie afbeelding voor aan de muur met een herinnering aan een leuke vakantie!

Vind alle formaten en prijzen voor je foto op plexiglas standaard op deze pagina. Je foto op plexiglas standaard wordt binnen 3 werkdagen verstuurd.

Button

 


 

2. Afbeeldingen voor je foto op plexiglas luxe

Met een foto op plexiglas luxe kies je voor een gedetailleerde weergave van je foto in HD-kwaliteit. Contrasten en kleuren in je foto worden scherper zichtbaar, doordat het licht aan de achterkant wordt tegengehouden. De haarscherpe print in combinatie met het bijzondere glansrijke effect van de plexiglas plaat geeft je foto een exclusief karakter.

2.1 Foto’s met lichtstrepen
Stel een lange sluitertijd in op je camera om bijzondere foto’s te maken. Fotografeer bijvoorbeeld drukke wegen met veel verkeer, zodat er abstracte lichtstrepen ontstaan. Vooral lichtstrepen met heldere kleuren laten zich prachtig vastleggen op plexiglas. De contrasten worden op plexiglas luxe haarscherp weergegeven waardoor foto’s met lichtstrepen goed tot hun recht komen.

2.2 Detailrijke foto’s
Plexiglas luxe heeft als grote voordeel dat de details in je foto scherp worden weergegeven. Maak hier gebruik van door detailrijke afbeeldingen af te drukken op plexiglas luxe. Zo profiteer je maximaal van de voordelen van het materiaal. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke afbeeldingen van drukke (Amerikaanse of Europese) steden of natuurfoto’s met veel details en prachtige kleuren. Zelfs de kleinste lichtjes in een skyline zijn tot in detail uitgewerkt. Prachtig op panoramaformaat!

2.3 Macro fotografie
Het contrast tussen kleuren, de helderheid van de kleuren en de scherpe weergave van details worden alle drie ten volle benut als je kiest voor plexiglas luxe. In macro fotografie komen deze eigenschappen ook terug. Macro foto’s zijn ingezoomde foto’s van bijvoorbeeld insecten en planten. Lees in deze blogpost meer over dichtbij fotograferen. Door de scherpte van de foto zie je veel prachtige details die met een oog normaal moeilijk te zien zijn. Heldere kleuren en scherp weergegeven details zijn de ingrediënten voor een blikvanger aan de muur.

Vind alle formaten en prijzen voor je foto op plexiglas luxe op deze pagina. Je foto op plexiglas luxe wordt binnen 3 werkdagen verstuurd.

Button

 


 

3. Foto op plexiglas ophangen

Je krijgt altijd een hoogwaardig ophangsysteem geleverd bij je foto op plexiglas. Het type ophangsysteem dat je gratis meegeleverd krijgt, hangt af van het type plexiglas dat je hebt besteld.

Optie 1: Plexiglas luxe met kant-en-klaar frame
Als je hebt gekozen voor een foto op plexiglas luxe, dan wordt je foto geleverd met een luxe aluminium frame aan de achterkant. Met het frame hang je de foto op plexiglas gemakkelijk en strak aan de muur. Bij het formaat 30×40 cm of kleiner past een frame niet en wordt je foto op plexiglas luxe kant-en-klaar geleverd met een ophangplaatje en twee afstandshouders.

Optie 2: Plexiglas standaard met RVS ophangsysteem
Een foto op plexiglas standaard heeft een witte achterkant, waardoor een frame zichtbaar zou zijn door je foto. Daarom krijg je bij een foto op plexiglas standaard een alternatief ophangsysteem meegeleverd. Dit hoogwaardige ophangsysteem wordt geleverd met 4 wanddragers, 4 schroeven en 4 pluggen. De wanddragers klemmen je foto op plexiglas vast aan de muur, waardoor gaten boren in je plexiglas niet nodig is. Je bepaalt zelf de positionering van de wanddragers en dus de uitstraling van je foto op plexiglas.


Bestel gemakkelijk en snel je foto op plexiglas

Weet je welke foto je wil afdrukken, heb je een mooi formaat in gedachten en ga je voor standaard of luxe? Als je weet wat je wil maken, doe je dit gemakkelijk en snel in 4 stappen.

  1. Klik hieronder op de groene button “Ontwerp nu” om te beginnen
  2. Selecteer in het foto bewerkingsprogramma de foto die je wil afdrukken vanaf je computer, tablet of smartphone
  3. Kies in het bewerkingsprogramma voor een plexiglas standaard of luxe en selecteer je favoriete formaat
  4. Leg je foto op plexiglas in de winkelwagen als je klaar bent met bewerken en reken af

Je foto op plexiglas wordt binnen enkele werkdagen verstuurd!

Button

 

 

1 comment

  • Ik zie steeds vaker dat foto’s op plexiglas geprint worden. Het glas zorgt inderdaad voor een extra dimensie zoals hier ook gezegd wordt. Natuurfoto’s zijn hier naar mijn idee ook het meest geschikt voor.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.