Ga je binnenkort verhuizen? Leg alle momenten vast in een fotoboek!

Ga je binnenkort verhuizen? Leg alle momenten vast in een fotoboek!

De leuke momenten leg je vast met je mobiel of camera, zodat je er later met veel plezier op terug kunt kijken. De geboorte van je kind, het jubileum van je ouders of je fantastische vakantie, het zijn allemaal leuke momenten, waar jij over een paar jaar graag onder het genot van een drankje op terugkijkt met familie of vrienden. Ga je binnenkort verhuizen of verbouwen? Verhuizen is een belangrijk moment in je leven en tevens een leuk proces om vast te leggen in een fotoboek!

Herinneringen om te koesteren

Ga je binnenkort verhuizen of ben je bezig met verbouwen?  Een spannend, maar leuk moment! Voor de meeste mensen is het daarnaast vooral een drukke periode. Je vliegt van hot naar her. Hoe fijn is het om na de verhuizing of verbouwing lekker op de bank te zitten met een fotoboek van het hele proces in je handen? Neem de herinneringen (letterlijk) met je mee en leg je verhuizing vast in een fotoboek!

Reportage van je verhuizing of verbouwing van begin tot eind

Verhuizen is een groot, maar bijzonder (leuk) proces. Er komt zoveel op je af en er valt zoveel te regelen. Het kost je veel tijd en energie en het levert de nodige stress op, maar uiteindelijk is dat het allemaal waard. Een periode die jij je vast graag goed wilt herinneren! Tegenwoordig kunnen we alle foto’s gemakkelijk bewaren op onze mobieltjes, maar het is toch veel leuker om je familie en vrienden aan de hand van een prachtig fotoboek, de voor-en na foto’s te laten zien?

Verhuizen een bijzonder moment en proces

Verhuizen: van keuzes maken, shoppen tot aan het klussen en inrichten

In het begin zal er sprake zijn van veel papierwerk, er moet tenslotte veel geregeld worden. Een proces dat niet zo bijzonder is om vast te leggen, maar aan de andere kant is het wel leuk om een foto te maken wanneer jij jouw koop/huurcontract ondertekend.

Het leuke werk komt daarna, tenminste dat vind ik. Wat moet er allemaal aan het huis gebeuren? Hoe ga je dat doen? Je zult keuzes moeten maken, niet altijd even gemakkelijk, maar het hoort erbij. Het leukste aan een nieuwe woning is natuurlijk het shoppen en inrichten van je huis. Het creëren van een gezellige en sfeervolle plek waar jij je op je gemak kan voelen.

Hoe maak je een mooi fotoboek?

Begin je fotoboek bijvoorbeeld met foto’s van je oude woning. Leg elke kamer vast op foto, zodat je later leuke herinneringen bij de foto’s kan ophalen. Heb je nog andere oude foto’s van vroeger waarop je een deel van je huis goed ziet? Het is misschien wel leuk om die er dan ook bij te doen.

Daarna kan je de vervolgstappen natuurlijk ook vastleggen. Hier een aantal voorbeelden: 

  • Het inpakproces
  • Ruimtes in het oude huis die steeds leger worden
  • Kinderen die hun spullen aan het uitzoeken zijn
  • Foto’s van het ondertekenen van je koop/huurcontract
  • Foto’s van het bouwproces (van leeg grond tot een huis)
  • Foto’s van het klussen
  • Het verhuizen van meubels
  • Het inrichten van je huis
  • Van genieten op de bank tot koken in je nieuwe keuken
  • Spelende kinderen in de nieuwe tuin etc.

Tip: Je zou ook pagina’s kunnen wijden aan voor- en na foto’s op dezelfde pagina. Bij het maken van je fotoboek is het ook leuk om datums, leuke quotes, teksten bij een foto te vermelden, zodat je bij het openen van je fotoboek precies weer hetzelfde gevoel beleefd als destijds.

Daarnaast komt er bij een verhuizing ook veel emoties om de hoek kijken. Je laat je oude fijne plek achter voor wat nieuws. Blijdschap, gemis, verdriet, trots, plezier. Leg ook die speciale momenten vast op foto.

Een originele verhuiskaart!

Na het verhuizen is het natuurlijk handig om familie en vrienden in te lichten en ze het nieuwe adres te sturen. Een simpele manier om mensen op de hoogte te brengen van je nieuwe adres kan natuurlijk gemakkelijk via WhatsApp, maar op de ouderwetse manier via en verhuiskaart is veel persoonlijker! Maak indruk op familie en vrienden en pak het op een originele manier aan, hieronder vind je twee leuke foto-ideeën.

De finishing touch!

Wanneer je verhuizing er eindelijk op zit, geeft dat weer wat meer rust. Waarschijnlijk is je huis nog verre van af, maar dat komt met de tijd helemaal goed! Belangrijk is dat de zware en grote taken er eindelijk opzitten. Je huis zal in het begin misschien nog wat kaal en sfeerloos ogen, maar dat is gemakkelijk en snel opgelost met gepersonaliseerde woon-en wanddecoratie. Een leuke gezinsfoto aan de muur, een leuke kaarshouder of onderzetters met je favoriete vakantiefoto’s brengen eenvoudig meer sfeer in huis.

Een originele manier

Nieuwsgierige familieleden, vrienden, kennissen of collega’s kan je gemakkelijk een preview geven met jouw fotoboek. Neem ze mee in jouw verhuisproces en laat met trots zien wat je ervan gemaakt hebt!

Ben jij iemand die herinneringen zoveel mogelijk vastlegt op camera?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *