Vier zijn eerste Vaderdag in stijl met deze originele cadeautips

Vier zijn eerste Vaderdag in stijl met deze originele cadeautips

Je eerste kindje krijgen: wat een wonder! En ook: wat een uitdaging! Pampers verversen, borstvoeding leren geven, babytaal spreken en zonder slaap door het leven gaan. Het zijn maar een paar van de leerprocessen die je doormaakt. Gelukkig zit er in je team ook een gemotiveerde papa die zijn beste beentje voor zet.

Maar ondanks zijn goede intenties, is een kersverse papa toch een fenomeen op zich. Want achter zijn glunderende gezicht gaan vaak heel wat vraagtekens schuil. Hij heeft het gevoel in zijn tweede puberteit terecht gekomen te zijn: het lichaam verandert (deze keer weliswaar van zijn vrouw), onhandigheid is zijn nieuwe tweede naam (wat is de voorkant van een pamper?), hij krijgt constant wiskundige vragen (gewicht, lengte, leeftijd …) en bovendien is vrouwelijke aandacht terug ver te zoeken.

Een eerste keer papa worden is dus geen lachtertje! Zijn eerste Vaderdag is dan ook de perfecte gelegenheid om een leuk cadeau te voorzien.

Staat je verstand momenteel op nul? Geen paniek! Hierbij geven we je alvast twee gemakkelijke en originele cadeautips om er een fijne eerste Vaderdag van te maken.

1. Cadeaubon voor twee

Fotokaart als cadeaubon voor Vaderdag

Het is een torenhoog taboe, maar daarom niet minder waar: de eerste maanden na de geboorte verdwijnt de romantiek een tijdje. Dus, geen beter Vaderdag cadeau dan wat quality time met z’n tweetjes! Zoek eerst een betrouwbare babysit, zodat je er zorgeloos kan op uit trekken. En verras hem vervolgens op de ochtend van zijn eerste Vaderdag met een cadeaubon.

Toptip: zelf een cadeaubon maken is veel origineler dan er simpelweg één te gaan kopen. Doe dit als volgt:

Kan je werken met Photoshop, gebruik dan een bestaande foto van bijvoorbeeld een wellness spa en plaats op een grappige manier jullie eigen hoofden op die van de modellen.

Hou je het liever wat normaler, kies dan een fotokaart met een Love you design en voeg een tekstje toe met waarom hij deze cadeaubon verdient. Is het omdat jullie de afgelopen maanden zij aan zij deze nieuwe uitdaging aangingen? Of omdat hij in zo’n korte tijd heeft geleerd om de beste papa ter wereld te zijn?

Je kan van dit quality time concept ook een goede gewoonte maken: stop telkens als iemand een pamper ververst €0,50 in een spaarpot. Op het einde van elke maand tel je hoeveel er in de spaarpot zit en gebruik je dit om samen een leuke activiteit te doen.

2. Luiwammes tegoedbon

Memoblok bonnenboekje voor Vaderdag

Papa’s doen niet altijd wat ze horen te doen. Je kan het honderd keer herhalen en nog laten ze de wc-bril omhoog staan. Maar wat als je een cadeau voor papa kan combineren met wat opvoedkunde? Maak van een gepersonaliseerde memoblok een persoonlijk bonnenboekje met tegoedbonnen voor allerlei taakjes:

 • ’s Morgens kleren in de wasmand doen na het douchen
 • De auto wassen
 • Met de hond gaan wandelen
 • Facturen betalen
 • Vuilniszakken buiten zetten

In geval van extreme luiheid, mogen ze dit taakje aan jou overdragen door een bon in te ruilen. Zij zijn blij dat ze het niet moeten doen en jij bent blij dat ze nog eens zwart op wit hebben gezien dat dit taakje nu eenmaal af en toe moet gebeuren. 🙂

3. Grappige t-shirts voor een trotse papa

T-shirts met een grappig opschrift voor Vaderdag

Wil je zijn eerste Vaderdag helemaal áf maken? Geef hem dan een grappige t-shirt die het vaderschap in een paar woorden omschrijft. Hierbij een paar ideetjes voor leuke teksten:

 • Parking voor baby (omdat baby’s vaak op de buik van de papa slapen in de zetel)
  * Klik op volgende links om het beeld in het wit of zwart te openen en downloaden
 • Ja hij/zij is van mij (want papa’s krijgen vaak als grap de vraag of de baby wel van hem is)
 • No baby talk please (om gesprekken met moeilijke vragen te ontwijken)
 • Dank u, net als zijn/haar papa (geldt dan voor elk complimentje dat iemand maakt over de baby)
 • T-shirt papa: Wakker … als hij/zij slaapt. Rompertje baby: Slaapt … als hij wakker is.
 • Heeft de eerste maand als vader succesvol overleefd
 • D for Dad

Voor de eerste Vaderdag kan jullie zoontje of dochtertje nog geen cadeau knutselen, dus … tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken! En met bovenstaande tips hoeft het helemaal niet ingewikkeld of een groot werk te zijn om de kersverse papa een gat in de lucht te doen springen. Maak van zijn eerste Vaderdag een topdagje!

Karen is overdag blogger bij smartphoto en spendeert na de uren graag tijd op de salsadansvloer en bij haar viervoeters. Van tijd tot tijd zet ze ook een stapje buiten Europa. Karen reikt je instructies en out-of-the-box-ideeën aan over de toepassing van Webprint producten. Hoe origineler, hoe leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.