Wanddecoratie voor wereldreizigers en backpackers om bij weg te dromen

Wanddecoratie voor wereldreizigers en backpackers om bij weg te dromen

De wereldreizigers en backpackers onder ons kennen het probleem: op reis kun je de wereld aan, je zweeft tussen diverse tijdzones en aan het eind van je avontuur stap je als een nieuw mens het vliegtuig in. Met in je rugzak een mooie verzameling aan momenten en herinneringen. Maar … eenmaal terug in Nederland staat het echte leven weer voor de deur. Slik. Gelukkig bestaat het leven niet uit reizen alleen. Een fijn thuis hebben is minstens even belangrijk! En hoe mooi is het om de reizen en je fijne thuis te combineren door je vele mooie foto’s op een creatieve manier te verwerken in je wanddecoratie?

Hieronder geef ik je een aantal ideeën van wanddecoratie voor wereldreizigers en backpackers die een interieur creëren waarin huiselijke warmte samenvalt met je betoverende reisverhalen. Zo kun je elke dag genieten van een tof interieur en af en toe nog even weg dromen bij al je mooie reizen.

1. DIY landkaart met retro prints

foto's wereldkaart

Laten we beginnen met mijn persoonlijke favoriet: de zelfgemaakte landkaart omringd door prints.

Een poster van een wereldkaart is leuk, maar niet bepaald origineel en het kan ook snel gaan overheersen in je interieur. En eerlijk is eerlijk: zelfs als fanatiek backpacker heb je wellicht nog maar een klein gedeelte van die kaart gezien. Dus waarom zou je niet inzoomen op de landen die je wél hebt gezien?

Print hiervoor de kaart van het bezochte land op A3-formaat en tover een schaar of een breekmes tevoorschijn. Probeer zo nauwkeurig mogelijk de landgrenzen uit het papier te snijden of te knippen: hoe secuurder je werkt, hoe mooier het resultaat.

Stempel vervolgens met verf de afdruk van het land op een houten plank of een prikbord. Je kan ook met een spuitbus gouden glitters verstuiven, maar dan moet je de randen van de plank wel goed afdekken.

wanddecoratie landkaart met foto's

Bestel nu afdrukken (of zoals in het voorbeeld hierboven cadeaukaartjes*) van je mooiste reisfoto’s en prik ze rondom de kaart. Met een koordje of fijne stift kun je vermelden waar de foto’s zijn genomen.

* Vergeet niet om nadien in je winkelmandje de hoeveelheid telkens aan te passen van 10 st. naar 1 st.

2. Reis-aanwijzers

reisaanwijzers

Wanneer je op reis bent zie je enorm veel richtingsaanwijzers met de afstand tot bekende plaatsen in de buurt. Hoe leuk is het om de richtingaanwijzers gewoon terug te brengen naar je eigen woonkamer als wanddecoratie! Gebruik hiervoor onze naamplaat, die in verschillende kleuren beschikbaar is. Je kunt kiezen of je plaatsen neemt waar je geweest bent of plaatsen die nog op je bucketlist staan.

wanddecoratie naambordje land

Ga je voor bezochte plaatsen? Zet je ingekaderde foto’s of posters dan op een dunne wandplank en plaats de naamplaat er net voor.

3. Souvenirs in de spotlight

souvenirs

Niet alleen je vakantiefoto’s, maar ook je souvenirs verdienen een een mooi plekje in je interieur. Werk verder op bovenstaand idee door ingekaderde posters op een schap te zetten en te omringen door je verzamelde aandenkens.

Als je de aandacht wil vestigen op een heel kleine souvenir is het erg leuk om er bijvoorbeeld een glazen potje of stolp overheen te plaatsen. Veel interieurwinkels hebben deze nu in hun aanbod. Zo krijgt het souvenir in zijn mini-vitrine maxi-aandacht!

4. Geef je favoriete land een plaats in het woordenboek

Heb je je hart verloren aan een land en wil je net dit land centraal zetten in je muurdecoratie, print dan op kwalitatief goed papier de naam van het land vergezeld van een zelfgemaakte omschrijving van dat land. Je eigen herinneringen, belevenissen en favoriete aspecten van het land en van de bevolking staan hier dus centraal!

Giet dit alles in de lay-out van een woordenboek (zie foto) en laat je visite de passie zien die je koestert voor dit land.

5. Woordspelletjes

wanddecoratie scrabble

Een andere manier om bij je prachtige reisfoto’s de locatie te vermelden is met scrabble letters. Neem een scrabble spel dat je niet meer wilt gebruiken en pik er de letters uit die je nodig hebt. Kleef op de achterkant van elke letter een klein magneetje. Hang je prints uit op een magneetbord en hang de scrabble letters erbij. (in de juiste volgorde welteverstaan ;-)).

Tip: vergeet niet om de magneten die je op reis verzamelde erbij te hangen!

6. Fotomuur in de hoek

Als backpacker heb je zoveel mooie foto’s en het is bijna onmogelijk om een selectie te maken voor je muurdecoratie. Geen paniek! Ik heb een idee waarbij je wat meer foto’s kunt gebruiken en dus niet zo streng hoeft te zijn in je selectie.

Kies in je woning een hoek uit die nog niet voorzien is van wanddecoratie. Gebruik nu een heel arsenaal aan kleine vierkante prints om deze hoek in twee dimensies op te fleuren als fotomuur. Teken de vorm wel vooraf af op je muur met afplaktape die je na afloop verwijdert.

Foto’s die je op dezelfde plaats nam, kun je bij elkaar hangen om mooie kleurencombinaties te creëren. Of je kan met de prints ook een figuur vormen zoals een hart of – voor de échte doe-het-zelver – de vorm van het land! Een eyecatcher van formaat!

7. Exotische biljetten als wanddecoratie

wanddecoratie biljetten

Thuiskomen na een lange reis, willen betalen bij de bakker en alleen buitenlands geld op zak hebben. Oeps! Herkenbaar? Meestal verdwijnt dit geld na de vakantie ergens ver weg in een la, maar waarom zou je zo’n authentieke souvenir gaan verstoppen als je er ook iets heel tofs mee kunt doen?

Maak een collage van de vreemde biljetten op een vel papier. Als je de biljetten niet kapot wilt maken, gebruik dan kneedlijm of poster buddies, zo kan je ze nadien nog probleemloos terug aftrekken. Inkaderen en klaar is je wanddecoratie!

Ziezo, met deze tips voor muurdecoratie hou je probleemloos je mooiste reisverhalen levend! Als geld en/of tijd ontbreken voor een nieuwe verre reis, kun je zo toch eens lekker wegdromen vanuit je luie stoel!

Interesse om meteen je hele muur in een nieuw jasje te steken? Bij smartphoto kan je sinds kort met de meerluik canvas en de meerluik canvas fotogalerij in een handomdraai een prachtige fotomuur maken met je foto’s.

 

Karen is overdag blogger bij smartphoto en spendeert na de uren graag tijd op de salsadansvloer en bij haar viervoeters. Van tijd tot tijd zet ze ook een stapje buiten Europa. Karen reikt je instructies en out-of-the-box-ideeën aan over de toepassing van Webprint producten. Hoe origineler, hoe leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.