Zelf kerstversiering knutselen? Met dit lijstje kan je zo aan de slag!

Zelf kerstversiering knutselen? Met dit lijstje kan je zo aan de slag!

Kerstversiering knutselen

De mooiste tijd van het jaar mag natuurlijk niet voorbij gaan zonder mooie en gezellige kerstversiering in huis.
Je eigen kerstversiering knutselen is het perfecte idee om al lekker in de kerstsfeer te komen! En met niet al teveel moeite en materialen ontstijg je het niveau van glitterlijm en rood en groen crêpepapier met gemak.

Zelf kerstversiering knutselen

Kerstballen

Kerstballen kennen we natuurlijk allemaal van glas, maar kun je ook met hele andere materialen maken. Dit geeft meteen een heel ander effect en het voordeel is dat ze vaak onbreekbaar zijn. Zo kun je heel eenvoudig een kerstbal van papier of origami maken, in elke gewenste kleur. Je kunt ook wit papier nemen waarop je kerstballen tekent.Voor hobbyisten, waarom geen alledaagse voorwerpen gebruiken om je eigen versieringen te maken? Denk er bijvoorbeeld aan om je lege blikjes frisdrank in vormen te snijden en ballen te maken om in de boom te hangen. Je kunt ook je oude cd’s gebruiken en ze originele kerstballen maken.

Décoration de Noël à faire soi-même : boules de Noël en papier
Minieco.co.uk
décoration de Noël à faire soi-même: boule de Noël en origami
atelierdejojo.com

Als je een persoonlijk tintje aan je kerstballen wil geven, maak dan eens kerstballen met je eigen foto’s. Ook erg leuk om te geven als kerstcadeau!

Maak Kerstballen

Kerststerren

Bij kerstversiering knutselen hoort wat ons betreft ook zeker het maken van een kerstster. Een of meerdere van deze sterren voor het raam en je hebt gelijk die echte kerstsfeer in huis. Ook deze kan je relatief eenvoudig zelf knutselen. Het meeste handwerk heb je met de kerststerren uit origami die bijdragen aan wat extra vormgeving in de kerstboom.

Je kan natuurlijk verschillende materialen gebruiken om je eigen kerststerren te knutselen. Wat dacht je van deze kerststerren van papier? Aan jou om je creativiteit aan te spreken, je verbeelding is je enige beperking!

Image result for kerststerren zelf maken uit muzikaal papier
ladylemonade.nl

Kerstboomversiering

Kerstversiering knutselen is niet compleet zonder het maken van je eigen kerstboomversiering. Liefhebbers van naald en draad zullen er geen moeite mee hebben om kleine zelfgemaakte sieraadjes aan de boom toe te voegen. Kinderen daarentegen kunnen zelfs hun speelgoed gebruiken om bijvoorbeeld een boom van lego te maken!

Image result for kerstboom lego
supermommy.com
décoration de Noël à faire soi-même : sapin original en legos
rustandsunshine.com


Nog een idee om zelf kerstdecoratie te maken: maak kleine kerststerren van wasknijpers! Het kost wat lijm, verf, geduld en priegelwerk, maar dan heb je ook wel een fantastisch resultaat!

Kerstknutsel: ster maken van wasknijpers
christmaholic.nl
sterren maken van knijpers diy
christmaholic.nl

Kerstdecoratie

Kerstdecoratie is nu net datgene wat je ‘alledaagse’ huis verandert in een sfeervol en warme plek in de donkere decembermaand. Veel lichtjes en bijzondere accessoires zijn daar belangrijk onderdeel van.

Nog zo een onmisbaar onderdeel zijn natuurlijk de slingers! Ook hier kunnen we opnieuw de eerder besproken origami techniek gaan toepassen om zelf fantastisch leuke origami slingers te knutselen. In het voorbeeld zie je slingers in de vorm van sterren die je in verschillende kleuren en formaten kan ineen knutselen. Wedden dat je deze versiering ook na Kerstmis en Nieuwjaar nog zal willen behouden?

Een nog origineler idee om zelf je kerstdecoratie te knutselen? Een slinger gemaakt van dennenappels! Maak een wandeling door het bos en verzamel dennenappels om een krans te vormen die je op de eettafel kunt leggen. Heerlijk origineel toch?

Image result for slinger dennenappels zelf maken
meubeltrack.nl

De gezelligste tijd van het jaar met zelfgemaakte versiering

Dankzij al deze ideeën zullen je gasten zeker verbaasd zijn om al die leuke decoratie stukjes rond de kersttafel te ontdekken. Vergeet niet dat het zeker ook leuk kan zijn om deze dingen samen met de kinderen te maken, wedden dat ze er apetrots op zullen zijn?

Als laatste hebben we voor jou ook nog een leuke versiering om toe te voegen aan je cadeautjes. Deze leuke cadeaustickers maken je kerstcadeautje helemaal af. Downloaden en afdrukken maar!

Download de gave cadeaulabels hier!

cadeaukaartjes voor Kerstmis

Op wat voor manier bereid jij kerst voor?  Laat het ons weten weten in een reactie. En heb je zelf één van deze kerstversieringen gemaakt? Vergeet het dan niet om met ons te delen op instagram via de hashtag #mysmartphoto

Cindy is Content Manager bij smartphoto en blogt graag. Na werktijd is ze veelvuldig te vinden in de sporthal of in het voetbalstadion. Ook reizen is een grote hobby! Cindy geeft je tips en ideeën om onze producten op een creatieve manier te gebruiken en diverse bijzondere dagen nog leuker te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.