Smoelenboek

Samen maken we het onvergetelijk

Weet jij precies wie er allemaal bij je in het bedrijf werken? Je kent natuurlijk de mensen van je afdeling en je groet de receptionist iedere dag. Maar ken je echt iedereen? Dan is een smoelenfotoboek een goede oplossing. Met dit fotoboek leer je de collega’s namelijk kennen van naam en gezicht en weet je wie je aan de telefoon hebt als je de helpdesk belt of met marketing aan het sparren bent over de e-mail. Een smoelenboek is ook perfect voor verenigingen, sportclubs en zelfs een uniek cadeau om te maken na de familiereünie. Een smoelenboek bestaat voornamelijk uit portretfoto’s, maar dit hoeven natuurlijk geen standaard pasfoto’s te zijn.

Houdt het simpel

De functie van een smoelenboek is simpel: het herkennen van gezichten van collega’s of verenigingsgenoten. Het is daarom belangrijk dat de foto’s er duidelijk uitspringen, inclusief de naam en functie of afdeling. Houd de rest van de pagina’s daarom simpel qua design, zodat de foto’s de aandacht trekken. Daarnaast kun je de pagina opsieren met een leuke oneliner per collega. Of kies ervoor om wat persoonlijke details bij de foto te plaatsen. Denk hierbij aan een verjaardag, mooiste reis of ander leuk feitje. Je kunt dit ook aanpassen aan het bedrijf waar je werkt. Voor het simpele overzicht gebruik je overal dezelfde pagina-indeling. Deze kun je natuurlijk voor links en rechts spiegelen voor een harmonieus geheel.

Tip: maak het niet te groot

Een smoelenboek wil je snel kunnen pakken en hoeft niet per se heel groot te zijn. Je zou bijvoorbeeld het fotoboek vierkant kunnen maken in het 13x13 (M) formaat. De vierkante pagina’s bieden je voldoende ruimte voor een mooie indeling van de pagina en het kleine formaat zorgt ervoor dat het boekje makkelijk meegenomen kan worden. Je kunt ook voor het liggende fotoboekje S (10x15) gaan: dit is een fijn fotoboek op zakformaat. Handig om uit te delen aan al je collega’s of onder de vrijwilligers. Zorg dat de foto’s van goede kwaliteit zijn en druk het bij voorkeur af op mat fotopapier.

Plaats gemakkelijk nabestellingen

Zijn er wat collega’s vertrokken of zijn er nieuwe personen bijgekomen? Dan is het tijd om een nieuw boekje te maken of bij te bestellen. Update het smoelenboek een keer per jaar door in je Webprintprofiel het oude boekje erbij te pakken en zo nodig foto’s aan te passen, pagina’s bij te maken of vertrokken collega’s uit het boekje te verwijderen. Omdat al je fotoprojecten op je Mijn Webprint-profiel worden opgeslagen doe je gemakkelijk aanpassingen, maar is het ook kinderspel om de boekjes bij te bestellen. Zelfs in een ander formaat. Handig als je bijvoorbeeld een smoelenboek maakt naar aanleiding van de familiedag en iedereen graag een boekje als aandenken wil hebben.

Ons kent ons

Een smoelenboek is een geweldig fotoboekje waarin je al je collega’s, dispuutgenoten, vrijwilligers of familieleden aan elkaar kunt voorstellen. Maak het persoonlijk, maar houd het simpel voor het perfecte overzicht. Verzamel de leukste foto’s van je collega’s en ga vandaag nog aan de slag met je eigen smoelenboek!