Creatief met fotoafdrukken!

Creatief met fotoafdrukken!

Foto’s, wie wordt er nou niet ontzettend blij van? Foto’s zorgen ervoor dat we nog even terug kunnen kijken op de mooie en bijzondere momenten die we hebben meegemaakt.
Wist je dat je met fotoafdrukken verschillende leuke dingen kan doen? Natuurlijk mag je ze in een leuk fotoboek plakken, dat kan ook supertof zijn! Toch wil ik je graag wat leuke tips geven hoe je je fotoafdrukken op een leuke manier in je interieur kan verwerken!

Fotoafdrukken diverse afmetingen

Foto’s afdrukken, gewoon doen!

Ik vind het zelf altijd een beetje lastig om foto’s die op de computer staan daadwerkelijk af te laten drukken.
Dan denk ik, ah maar die gezellige week weg komt er nog aan. Dan kan ik beter eventjes wachten, dan kan ik alles in één keer bestellen.
Mijn tip: Niet doen! Probeer één keer per maand al je foto’s van je telefoon, digitale camera of tablet op je computer te zetten en zoek dan op een druilerige zondagmiddag of op een zwoele (na)zomeravond met een drankje in de tuin gelijk de foto’s uit die je zou willen laten afdrukken!

Foto's uitzoeken

Je leukste momenten op de fijnste plekjes in huis!

Foto’s zorgen bij mij altijd voor een grote glimlach op m’n gezicht. Die toffe avond bij dat concert, die gezellige logeerpartijtjes met m’n neefje en nichtje of die fijne barbecue van afgelopen zomer.  Alle verschillende fotoafdrukken geef ik graag een mooi plekje in huis. Maar een foto in een saai lijstje vind ik niet heel erg leuk. Het kán wel! Maar zelf kies ik liever wat originelere opties, die in mijn ogen ook wat gezelliger staan! En tussen al die gezelligheid mag je dan best een foto in een lijstje hebben staan. 😉

Fotoafdrukken, diverse formaten en kleuren

Wanneer je al je foto’s hebt uitgezocht is het goed om te bedenken hoe je ze wil afdrukken. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden. Ga je voor het standaard formaat? Wil je grote foto’s van 13 cm of ga je voor leuke vierkante of zelfs retro fotootjes? En wat dacht je ervan om een aantal foto’s af te laten drukken in zwart wit of sepia? Dit geeft een tof effect aan het geheel. Combineer de diverse foto’s gerust met elkaar. Grote foto’s, kleine foto’s, felle kleuren, zwart-wit, alles bij elkaar maakt het een gezellig geheel. Alle foto-ideeën kunnen met alle soort fotoafdrukken worden uitgevoerd, dus geen paniek, kies gewoon wat jij het allerleukst vindt!

Fotoslinger

Deze fotoslinger is een aanwinst voor iedere kamer. Of het nu gaat om een knus hoekje in de woonkamer, een gezellige fotoslinger boven je bureau of een toffe versiering voor op de kinderkamer, deze slinger met foto’s fleurt iedere kamer op! Voor de kinderkamer is het natuurlijk ook leuk om bijvoorbeeld foto’s af te drukken met Disney® figuren. De fotoslinger is eenvoudig te maken en je kunt hier iedere formaat foto voor gebruiken. Wat heb je nodig? Een perforator en gekleurde linten. Als je geen gaatjes in je foto’s wil maken kun je ook kiezen voor het gebruik van wasknijpers. In dat geval heb je alleen gekleurde linten (witte linten, zoals in het ons voorbeeld mag natuurlijk ook) nodig. Wees creatief met fotoafdrukken en kijk welke kleur lint het beste bij jou foto’s en kamer past.

Fotoslinger met fotoafdrukken en verlichting

Deze fotoslinger heeft hetzelfde principe als de fotoslinger met wasknijpers, maar zoals de naam al zegt werken we hier met een lichtslinger. Hiervoor kun je eigenlijk iedere snoer met LED verlichting voor gebruiken. LED verlichting wordt niet warm en is daarom erg geschikt. We raden het af om hier gewone verlichting voor te gebruiken, dit kan erg heet worden en is brandgevaarlijk.

Fotowand

Je kent het wel, je hebt een nieuwe woning gekocht of gehuurd. De muren zijn nog wat leeg, dit oogt wat saai. Of je hebt net je muren opnieuw geschilderd en wil gewoon een keer wat anders. Om de muren wat op te fleuren maken we gewoon een fotowand. Kies een hoekje of strook uit op je muur die je hiervoor gaat gebruiken. Meet van te voren op hoeveel foto’s je ongeveer nodig hebt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en voorkom je lege plekken in je fotowand. Het is leuk om gebruik te maken van foto’s in kleur, zwart wit foto’s, posters en kleinere fotootjes. De mix en diversiteit zorgt voor een bont geheel. Heb jij een strakke inrichting en wil je liever niet dat het te rommelig oogt? Dan is het misschien beter om te kiezen voor foto’s in het zelfde formaat en kleur, dit past net wat beter in een strak en modern interieur. Je kunt je fotowand zo groot of zo klein maken als je zelf wil! 🙂
fotowand maken

Foto’s met washitape

Washitape? Wat is dat? Washitape is leuk gekleurd tape. Je ziet het tegenwoordig in bijna iedere winkel liggen. Met dit leuke tape versier je in no time jouw foto’s. Leuk te gebruiken als lijstje! Maar washitape is ook leuk om het randje van je prikbord af te dekken. Zo word je prikbord een vrolijke lijst waar je alle foto’s op kan prikken. In dit voorbeeld gebruik ik de tape als omlijsting van de foto’s aan de muur. Maar dit kan natuurlijk ook zijn in een agenda of een whiteboard. Leuk voor de tienerkamer! Laat de leukste foto’s van het logeerpartijtje met vriendinnen afdrukken op diverse fotoformaten. Koop washitape in verschillende kleuren en maak een kleurrijke fotowand. Voor een leuk effect raad ik aan om de fotoafdrukken niet netjes geordend op te plakken, een beetje schots en scheef mag best! 😉 Of zoals in het onderstaande voorbeeld, een beetje over elkaar kan heen.

Foto aan een wandrek

Helemaal hip en niet meer weg te denken uit de woonmagazines is het wandrek. Leuk voor aan de wand boven je bureau, maar ook in de woonkamer misstaat deze wand niet. Leuk om allerlei post its, kaartjes met quotes en natuurlijk leuke foto’s aan te hangen! De wandrekken zijn verkrijgbaar in wit, zwart en diverse afmetingen. Meerdere kleine wandrekken in zwart én wit bij elkaar staat ook leuk!
Creatief wandrek met foto's

Foto’s in een leeg lijstje met een draadje en wasknijpers

Deze variant lijkt een beetje op de canvas met foto’s, maar dan in een leeg , liefst oud fotolijstje. Heb jij juist een strak interieur? Dan kun je ook gaan voor een nieuw, zwart fotolijstje. Zo past deze leuke DIY in ieder huis. Wat hebben we nodig? Spijkertjes, een stuk touw en een oud lijstje. Plaats aan de achterkant van het schilderijtje aan beide zijden spijkertjes, maak de touwtjes aan de achterkant van het lijstje vast, zodat je deze niet kan zien. Span het touwtje naar de andere kant van het lijstje en herhaal dit een aantal keer, afhankelijk van de grote van jouw fotolijst. Vervolgens gebruik je paperclips of kleine wasknijpertjes om de foto’s aan het touw te bevestigen.
Foto's in een oude lijst
Foto: http://sadtohappyproject.com/

Cindy is Content Manager bij smartphoto en blogt graag. Na werktijd is ze veelvuldig te vinden in de sporthal of in het voetbalstadion. Ook reizen is een grote hobby! Cindy geeft je tips en ideeën om onze producten op een creatieve manier te gebruiken en diverse bijzondere dagen nog leuker te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *