Moederdagontbijt: zeg het met een originele ontbijtmand!

Moederdag gepersonaliseerd ontbijtVan de 365 dagen die een jaar telt, is er maar één die officieel Moederdag heet. De dag waarop we moeders in de bloemen zetten. Eén dagje en het vliegt voorbij! Tijd dus om na te denken over een gepaste manier om je eigen mama of de moeder van je kinderen flink te verrassen. En hoe zet je deze speciale dag beter in dan met een gepersonaliseerd Moederdagontbijt op bed!

‘Standaard, doen we elk jaar’ hoor ik je denken. Maar wat als jullie dit jaar een stapje verder gaan en er iets heel persoonlijks van maken? Een ontbijtmand gevuld met gepersonaliseerde cadeaus waar de kinderen of vader hun stempel op gedrukt hebben. Een koekjestrommel met een tekening op, ontbijtgranen met grappige labels of een mokkenset waar de liefde voor je mama van afspat.

Laten we een aantal leuke ideeën overlopen:

Ontbijt op bestelling

Fotokaart voor Moederdag

Hoeft het Moederdagontbijt geen verrassing te zijn en zorg je graag voor maatwerk? Maak dan vooraf een fotokaart op die mama mag invullen. Vraag haar naar het gewenste ontbijtuur, hoe ze haar eitje lust, welke broodjes en (warme) drank ze verkiest en of ze er graag wat fruit bij krijgt.
De échte verrassing komt dan als ze de originele inhoud van de ontbijtmand te zien krijgt. Die maak je met de tips die nu volgen.

Mand of dienblad

Ontbijtmand voor Moederdag

Denk eerst goed na over de presentatie van je Moederdagontbijt. Stop je alles knus samen in een kleine ontbijtmand, presenteer je het liever op een dienblad of mag het een groot houten krat met ontbijt voor het hele gezin zijn? Afwerken kan met kleine of grote satijnen strikken, een klein boeketje bloemen of hier en daar een losse bloem een een kaartje.

Flessengeluk

Verrassingskaartje bij fles voor Moederdag

Staat er een fles bij het ontbijt, laat deze dan voor zichzelf spreken. Het verrassingskaartje kan je als sjaal draperen rond de hals van een cavafles, melkfles of fruitsapfles en brengt mama een onverwachte boodschap. Ook hier mag je natuurlijk niet vergeten om de taalspelletjes boven te halen:

Ideeën voor tekst:

 • Liefste mama, dankzij jou staan wij nooit in de kou!
 • Een fles met das, omdat je altijd zorgt dat we er piekfijn uitzien.
 • Op deze speciale dag krijgen we gezelschap van een opgetutte fles.

Funny etiketten

Etiketten met eigen foto's en tekstGepersonaliseerde etiketten

Vul een aantal kleine papieren of plastieken zakjes met koekjes of miniontbijtkoeken en kleef er een gepersonaliseerde sticker met een grappige boodschap op. Als mama van een gezond ontbijt houdt, ga dan nog een stapje verder en vul een voorraadpot op met laagjes yoghurt, besjes, havervlokken, amandelnoten, appeltjes …  Maak deze wel ’s morgens pas klaar, zodat de havervlokken vers en krokant blijven.

Bokaal etiket met fotoGepersonaliseerd etiket voor bokaal

Ook op kleine potjes confituur, honing of choco kan je een origineel etiket kleven. Schrijf er een gedichtje of een grappige omschrijving van de inhoud op en werk af met een lintje.

Ideeën voor tekst:

 • Honing: Product van bijen die enkel voor leuke moeders werken; yummy honey
 • Confituur: Mar-mama-lade; Sweet marmelade for the sweetest mother

(Magische) mokken

Moederdag mokken met foto en tekst

Een magische mok tovert een foto tevoorschijn als je er een warme vloeistof in giet.  En ongetwijfeld wordt ook mama een beetje warm vanbinnen door dit origineel cadeau.
Maar er zijn nog mogelijkheden om de koffie of melk op een persoonlijke manier te presenteren. Denk maar aan een espresso set of duo mokken, waarbij de teksten op beide mokken elkaar aanvullen.

Ideeën voor tekst:

 • 1. Zonder mama … 2. Zijn wij niet compleet
 • 1. Mama is de beste … 2. Knuffelaarster, kokkin, zangeres, autobestuurster … van de wereld
 • 1. Van het liefst kindje … 2. Voor de beste mama

Koekjestrommel met tekening

Hartvormige koekjestrommel met eigen foto's, tekst of tekeningLaat de kinderen een tekening maken voor mama, scan deze in als foto en plaats ze op een hartvormige koekjestrommel. Wie een cake of brownie wil presenteren op Moederdag, kan deze met een simpel trucje verstoppen in de koekjesdoos: leg de cake ondersteboven en gebruik de trommel als uitsteekvorm. Een grappige verrassing bij het Moederdagontbijt en nadien is de koekjestrommel nog nuttig in de keuken voor zoete lekkernijen.

Serveer herinneringen

Gepersonaliseerd ontbijt - ontbijtkom en glas met foto

Op een Moederdagontbijt verdienen de broodjes, ontbijtkoeken of muffins ook een speciale presentatie: gebruik hiervoor bijvoorbeeld een gepersonaliseerde serveerkom. Plaats er foto’s op van mama met de kinderen en combineer deze met oude foto’s uit haar kindertijd waarop ze poseert met haar eigen moeder. Een kom die aan mama dus niet alleen broodjes, maar ook nostalgie serveert.

En ook een versgeperst fruitsapje smaakt des te lekkerder als er op het glas een foto staat die mooie herinneringen oproept. Kies voor een setje voor het hele gezin of laat een uniek glas maken dat enkel en alleen mama mag gebruiken.

Pannenkoekjes in lettervorm

Pannenkoekjes in lettervorm

Wie echt de handen uit de mouwen wil steken in de keuken, kan nog net een stap verder gaan. Maak deeg voor Amerikaanse pannenkoeken, neem een slagroomspuit en schrijf er woorden mee in een pan. Hierbij een aantal ideeën voor grappige boodschappen:

 • Opstaan, mama!
 • I (hart) mama
 • Zoentjes van je kapoentjes

Echte liefde gaat door de maag, dat weten we allemaal. En daarom zien we onze mama ook zo graag, want koken kan ze als de beste! Maar op deze speciale dag hoeft ze natuurlijk niet in de keuken te staan! Op Moederdag serveren wij haar van bij het ochtendgloren onze liefde op een supermooi én origineel dienblad.

Opgepast: ontbijt met traantjes (van blijdschap) op eigen risico 😉

Linsey is content manager bij smartphoto en blogt graag. Na werktijd is ze vaak buiten te vinden met haar fotocamera, want fotografie is haar grote hobby! Haar foto's gebruikt ze daarna natuurlijk om mooie fotoproducten en cadeautjes te maken. Linsey geeft je tips en inspiratie om jouw foto's op een creatieve manier te gebruiken en de leukste cadeaus te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *