Textiel bedrukken: maak er een persoonlijk ontwerp van!

Textiel bedrukken: maak er een persoonlijk ontwerp van!

Bij smartphoto kan je al een tijdje verschillende soorten textiel bedrukken. Niets nieuws? Klopt. En toch valt hier wel wat over te vertellen! Want sinds kort zijn er in de creator – dit is de pagina waar je je product ontwerpt – een aantal interessante opties bijgekomen waardoor je jouw ontwerp nóg persoonlijker kan maken.

Bovendien hebben we na t-shirts, babyrompers, (kinder)schorten en slabbetjes nu ook sweaters toegevoegd aan ons assortiment!

truien personaliseren

Wil je dus je eigen trui ontwerpen, een t-shirt bedrukken of een schattige, gepersonaliseerde romper als baby cadeau geven? Lees dan maar even verder, want hieronder geven je wat tekst en uitleg bij de nieuwe opties om er een pronkstuk van te maken!

Maak je eigen Textiel

Eerst en vooral: ben je niet zo creatief of heb je gewoon geen zin om hard na te denken over het ontwerp? Textiel bedrukken hoeft helemaal niet veel werk te zijn dankzij de vele kant-en-klare designs van smartphoto. Neem een kijkje op de overzichtspagina van je product: voor elke gelegenheid vind je er wel een passend ontwerp.

Als je wel iets specifieks in gedachten hebt om je textiel mee te bedrukken of graag wat experimenteert met een eigen ontwerp, klik dan bovenaan de pagina met designs verder naar Maak je eigen Textiel.

Hier krijg je een overzicht van alle textielproducten die gepersonaliseerd kunnen worden met symbolen, tekst en PNG’s (zie verder). Kies je product en lees hieronder hoe je het omtovert tot een pareltje.

Voeg tekst toe

Waar je vroeger bij smartphoto alleen maar textiel kon bedrukken met een vast design of met één grote foto, kan je nu ook zelf bepalen waar je foto’s en tekst gaat plaatsen. Daardoor is het dus ook mogelijk om een ontwerp met alleen maar tekst te maken (zie voorbeelden onderaan deze post).

Alleen tekst

Wil je bijvoorbeeld een t-shirt met tekst, verwijder dan eerst het fotovlak dat op het t-shirt staat.

Open nu in de linkerkolom het onderdeel Tekst (1), klik op Tekstvlak toevoegen (2) en typ je tekst in het tekstveld (3). Aanpassen van de tekst (kleur, lettertype, grootte, …) doe je vervolgens onder het tekstveld.

Tekstpad

Tekstpad is een onderdeel dat je terugvindt bij de opties voor tekstbewerking. Hiermee buig je je tekst om in een halve of volle cirkel.

En vergeet ook de symbolen niet

Ziezo, je tekst staat erop! Mist je ontwerp nog iets? Ga dan nog een stapje verder door je product af te werken met symbolen. Ook in de linkerkolom van de creator vind je een lijst met symbolen, geordend per thema.

PNG, wat is dat?

Dit onderdeel is voor wie al wat thuis is in fotobewerking. PNG is een bestandsformaat, zoals er ook JPEG, GIF, EPS, … zijn. PNG heeft als eigenschap dat het bepaalde delen van de foto als transparant kan bewaren. Meestal hebben logo’s dit bestandsformaat, zodat de achtergrond transparant zou zijn, maar dit kan ook leuke resultaten opleveren met foto’s.

Om een deel van je foto transparant maken, kun je het beste Photoshop gebruiken. Maar er bestaan ook online tools waar je dit op een eenvoudige manier kan doen, zoals https://clippingmagic.com/ (betalend) of https://autoclipping.com/ (gratis).

De smartphoto creator pikt deze transparantie op. Op die plaats wordt er niets gedrukt en krijg je dus de kleur van het textiel te zien.

Textiel bedrukken: inspiratie

Ziezo, nu je de kneepjes van het vak kent, heb je alleen nog de juiste inspiratie nodig om creatief uit de hoek te komen! Heb je last van een writer’s block? Don’t ‘sweat(er)’ it, want Google is je vriend! De online schatkist van originele teksten om textiel te bedrukken is oneindig! Wij geven je alvast een aantal leuke ideeën 🙂

Combineer woorden met symbolen

textiel bedrukken

Naam/eigenschap + SINCE + geboortejaar

textiel bedrukken

Quotes uit films

textiel bedrukken

Hashtag erop los

textiel bedrukken

Heb jij nog andere ideeën? Laat jouw idee achter in een reactie.

Cindy is Content Manager bij smartphoto en blogt graag. Na werktijd is ze veelvuldig te vinden in de sporthal of in het voetbalstadion. Ook reizen is een grote hobby! Cindy geeft je tips en ideeën om onze producten op een creatieve manier te gebruiken en diverse bijzondere dagen nog leuker te maken.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.