Creatief aan de slag met fotolijstjes

Creatief aan de slag met fotolijstjes

Bij de winter denken we vaak aan een mooi wit landschap, sneeuwpoppen, sneeuw, maar ook mutsen, warme truien en met een mok warme chocomelk onder een dekentje op de bank zitten. Ja, wij vrouwen kunnen niet ontkennen dat we tijdens deze koude en natte periode liever binnen zitten dan buiten. Maar van hele dagen binnen zitten worden we natuurlijk ook niet gelukkig en daarom kunnen we onszelf maar beter bezighouden. De winterperiode is bijvoorbeeld ideaal om je huis opnieuw te stijlen, gezellig te maken en om meer sfeer toe te voegen aan je interieur. Maar hoe doe je dat? Met fotolijstjes kan je heel veel leuke dingen doen en in dit artikel geef ik je een paar leuke voorbeelden.

Creatief met een oude fotolijst

Het kan weleens voorkomen dat je een fotolijst over hebt. Het glas ging kapot of je hebt er per ongeluk één teveel gekocht, dat kan gebeuren. Als je van plan was je fotolijst weg te doen, wacht daar dan nog heel even mee! Ik heb namelijk een hele ‘do it yourself project’. In een paar minuten kan jij jouw fotolijst omtoveren tot een bruikbaar item voor aan de muur. Je hebt slechts een paar spullen nodig, die je als goed is wel in huis hebt! Zo niet? Je kunt deze spullen bijna overal kopen en het kost je bijna niks!

Benodigdheden:

 • Touw of gaas
 • Een lege frame
 • Foto’s
 • Wasknijpers
 • Lijm/plaband
 • Schaar
 • Creatieve bui

fotolijstjes

In plaats van een stevige kartonnen achtergrond kan je natuurlijk ook gaas gebruiken.

Aan de slag

Heb je een (oude) fotolijst bij de hand? Mooi, dan kunnen we aan de slag!
Stap 1: Haal je fotolijst uit elkaar, dus haal de voorkant (glas) en de achterkant weg.
Als goed is heb je nu een lege lijst. De voorkant kan in principe weg, maar je zou die er laten ook weer in kunnen zetten.
Stap 2: Pak de achterkant van je fotolijst erbij samen met een schaar, touw en plakband of lijm. Knip stukken touw af om je fotolijstje mee te vullen.  In het voorbeeld hierboven heb ik zes gelijke stroken touw geknipt, kijk wat het beste staat en past bij jouw formaat fotolijst. Vervolgens maak je de uiteinden van het touw vast op de achterkant met lijm of plakband.
Stap 3: Plaats de achterkant weer in je lijst en hang je knijpers aan het touwtje.
Stap 4: Kies je leukste foto’s uit en hang deze vervolgens  aan de knijpers.
Tadaaaa je eigen vernieuwde fotolijst is klaar! Hang je het op of zet je het tegen de muur?

Een lege lijst als decoratie is helemaal niet saai!

Tegenwoordig zie je heel vaak dat mensen een lege lijstjes aan de muur hebben hangen. Het ziet er stijlvol uit en geef je interieur een unieke uitstraling. Je haalt het glas en de achterkant weg en hangt alleen de lijst aan de muur. Het resultaat? Het ziet er erg sfeervol uit en is eens wat anders dan een simpele lijst met foto’s aan de muur. Je kan met zo’n fotolijst alle kanten op. Ook zonder achterkant zou je er een touwtje aan kunnen hangen met daaraan foto’s. En natuurlijk hoef je de lijst niet perse aan je muur te hangen, mooi op een kastje zetten geeft een net zo leuk effect!

fotolijstjes

Meer dan een spiegel

Heb je nog een saaie spiegel zonder frame? Of is je spiegel gewoon toe aan een touch-up? Met een grote frame van bijvoorbeeld hout, maak je van een spiegel een blikvanger voor aan de muur. Past perfect in in je woon of slaapkamer als je van landelijk interieur houdt, maar trekt ook gelijk de aandacht een witte interieur. De leukste woondecoratie maak jij zelf!

Fotolijstjes

Een prikbord vol momenten

Een prikbord je kent het wel, tegenwoordig bij de meeste doe-het-zelf zaken wel te verkrijgen. Standaard zit er meestal een dun houten latje omheen, niks mis mee! Maar als jij nog een leuke oud fotolijst over hebt van hetzelfde formaat, dan zou je die kunnen gebruiken om je prikbord een nieuw uiterlijk te geven. Verander dat saaie ding in een echte blikvanger! Met een mooie fotolijst eromheen ziet het er toch veel stijlvoller uit aan de muur? Hang vervolgens een touwtje aan het prikbord met wat mooie foto’s en je bent klaar! In een handomdraai heb jij voor jezelf leuke wanddecoratie gecreëerd.

Fotolijstjes

Een muur van fotolijstjes!

Heb jij een lege muur in huis waarvan je niet weet wat je ermee aan moet? Een wand vol fotolijstjes is momenteel helemaal! Het is hip, trendy, maar vooral stijlvol! De ene persoon vind het te druk en de andere is er helemaal weg van. Wat vind jij? Voor een supergaaf effect hang je ze in verschillende formaten op een speelse wijze aan de muur.  Al jouw mooiste momenten aan de muur, dat is genieten. Je muur heeft er nog nooit zo tof uit gezien en eist alle aandacht van je bezoekers op, die vervolgens glimlachend en vol bewondering genieten van jouw kunstwerk! Is een muur vol fotolijstjes te druk voor jou? Ook met een paar fotolijstjes kan je van je muur een blikvanger maken! Laat je mooiste foto’s afdrukken en doe er wat mee!

Creëer je in een handomdraai wat leuks voor aan je muur! Waar hou jij van?

1 comments

 • Wat een leuk artikel! Mijn oprechte complimenten.
  Fotolijstjes maken het interieur echt compleet en je artikel heeft me nog enthousiaster gemaakt dan ik al was. En ik ben het totaal een met wat je zegt, een lege lijst als decoratie is inderdaad niet saai!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *