Halloween decoratie zelf maken? 4 leuke ideetjes!

Halloween decoratie zelf maken? 4 leuke ideetjes!

Halloween decoratie zelf maken

Herfst, de tijd van prachtige verkleurende bladeren, heerlijke wandelingen en met een warm deken en een lekker kopje thee op de bank… Het is eerder donker en tijdens de nacht komen mystieke wezens tevoorschijn. Boeeee! Jazeker, het is weer tijd voor Halloween! We delen vier leuke ideetjes om je Halloween decoratie dit jaar helemaal zelf te maken! 

Het is tijd voor de zwarte katten, vleermuizen, zombies, reuze spinnen en andere enge monsters. Om je te helpen deze bovennatuurlijke dag zo spannend mogelijk te maken, geven we je graag vier leuke ideeën voor Halloween. De decoratie is gemakkelijk om te maken én zijn de perfecte sfeermakers.

1. Laat de spoken zweven

Een echte Halloween is natuurlijk niet compleet zonder een aantal enge spookjes. Hoewel ze normaal gesproken alleen in het donker tevoorschijn komen, kun je deze super simpele Halloween decoratie knutselen zodat je er ook overdag van kunt griezelen. 

Wat heb je nodig?

 • Acht witte lantaarn lichten (eentje meer of minder is geen probleem) 👻
 • Ongeveer twee meter wit laken 👻
 • Wit touw 👻
 • Een schaar 👻
 • Zwarte viltstift 👻

  Hoe ga je te werk? 
 1. Knip vierkanten uit het witte katoen, vouw ze in een driehoek en knip een stukje van de top af zodat je in het midden van het vierkant een gat hebt.
 2. Vouw deze vierkanten vervolgens om de lantaarns heen, maak ze vast met het witte touw en teken twee spookachtige ogen en een mond erop.
Halloween versiering maken

Laat nu je eigen gemaakte spoken met en zonder licht zweven waar jij het wil! Boeeee! 👻

Bron: design dining and diapers

2. Een dampende ketel

Voor een mystieke sfeer kun je deze Halloween decoratie maken en neerzetten onder een paar vleermuizen die aan het plafond zweven. 🦇

Met behulp van droog ijs kan je gemakkelijk een griezelige dampende ketel neerzetten die indruk blijft maken!

Hoe ga je te werk? 

 1. Pak een zwarte ketel, het liefst met een hendel eraan, en leg daarin het droge ijs.
 2. Met een donkerblauwe ondergrond of een lichtje erbij maak je het beeld helemaal compleet.

Let er wel op dat je handschoenen aandoet wanneer je deze Halloween versiering maakt, anders kan het wel eens heel erg fris worden! Je kunt zelfs doen alsof je er echte griezeldrankjes voor de gasten uit schenkt. De nacht zal nooit meer hetzelfde zijn! 🧟‍♀️🧟‍♂️

Halloween versiering knutselen

Bron: Tartines et délices

3. Vuur en bloed

Als je aan Halloween denkt, dan denk je aan vampiers. En deze decoratie is extra makkelijk om te maken. Je zult zo zeker de indruk wekken dat ze in de buurt zijn. 🧛🏼‍♀️

Hoe ga je te werk? 

 1. Om deze Halloween decoratie te maken heb je alleen maar een aantal rode en witte kaarsen nodig. Een bescherming voor het werkoppervlak is geen overbodige luxe!
 2. Combineer bloed met vuur door de witte kaarsen op de tafel te zetten en de rode kaars aan te steken. 
 3. Door het rode kaarsvet dat er vanaf druipt op de witte kaarsen aan de zijkanten te laten druppen, maak je een bloederige kaarsen die zo in elke horrorfilm terecht kunnen!

Voor het beste effect heb je rode kaarsen nodig die donkerrood van kleur zijn en extra veel kaarsvet produceren. Verander je huis in een echt vampier paradijs! 

Leuke ideeën voor Halloween

Bron: sous notre toit

4. Lekker griezelen

Bij Halloween horen natuurlijk ook griezelige hapjes. Maak bijvoorbeeld snoepjes in de vorm van een monster, een heks of ga voor de enge Frankenstein. Zie hieronder enkele ideetjes!

4.1 Jack O’Lantern pompoen

Je kunt altijd een toffe Halloween versiering knutselen met een echte Jack O’Lantern pompoen. Cliché, maar het werkt altijd!

Wat heb je nodig?

Een pompoen
Een mes en lepel
Een zwarte stift
Kaassaus, avocado, tomaten en uit
Niet te vergeten: nacho’s

Hoe ga je te werk? 

 1. Snijd de pompoen uit, maak een saus van onder andere kaas en ui en doe dit in een kommetje in de bovenkant alsof het de hersenen zijn.
 2. Vervolgens is het tijd om het braakeffect na te bootsen. Maak een heerlijke guacamole van onder andere avocado’s, tomaten en ui en leg de nacho’s ernaast. 

Een bijzonder lekkere snack.

halloween idee

Bron: Tasty

4.2 Spinnenpizza

Of wat dacht je van een lekkere, enge spinnenpizza die iedereen de stuipen op het lijf jaagt? Koop de mini oven pizza’s en zwarte olijven.
Vervolgens snij je enkele zwarte olijfjes in de vorm van een grote spin! Het ziet er geweldig uit en smaakt nog heerlijk ook! 👌🏻

Halloween snacks

Bron: Feel good Foodie

4.3 Vlezige doodskop

Maar het állerengste idee is volgens ons toch wel dit doodshoofd waar onze collega, Ilse, ons onlangs mee deed schrikken! Wie durft zich een hapje te wagen? 😉

 Wat heb je nodig?

– Een nep decoratieschedel 💀
– Plastic folie 💀
– Parmaham 💀
– Meloenschijfjes💀

Hoe ga je te werk?

 1. Wikkel het nepschedel in plastic folie en bedek het volledig met dunne sneetjes parmaham
 2. Maak van de meloenschijfjes enge nekwervels door ze, gewikkeld in ham, rond het hoofd te leggen.
 3. Zorg voor een extra scary effect door lichtgevende ogen toe te voegen! Brrr! 
Halloween maaltijd

Al deze leuke ideeën voor Halloween maken jouw griezeldag een succes!
Laat je gasten onderdompelen in de spannende wereld van de vampier, de griezel van de heks of het mystieke van de spookwereld. Al deze decoraties zijn gemakkelijk te maken en zullen voor iedereen nog lang herinnerd worden!  

Wellicht heb je zelf ook nog wel een paar enge ideeën? Deel ze met ons in de comments of via Facebook of Instagram en gebruik de hashtag #mysmartphoto zodat we straks met zijn allen heerlijk kunnen griezelen!

Lees ook:

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *