Inspiratie voor kerstversiering in en om het huis

Inspiratie voor kerstversiering in en om het huis

Sinterklaas is nog maar net in het land, maar ik vind het wel tijd worden om al voorzichtig aan Kerstmis te denken hoor. Het is voor mij toch wel de leukste tijd van het jaar. Wij Nederlanders versieren ons huis met kerst maar al te graag. De leukste tijd van het jaar is aangebroken en dat laten we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan.  Ik geef je inspiratie voor kerstversiering in en om het huis.

Kerstversiering voor in huis

De traditionele kerstboom zal bij niemand ontbreken, maar naast het versieren van de kerstboom kan je natuurlijk nog veel meer versieren. Wat dacht je van verlichting boven langs de muur, een guirlande voor het raam, een kerststal op de kast en andere decoratie op tafel? Foto’s zijn ideaal om het  binnen nog warmer en gezelliger aan te kleden. Voor een paar euro scoor je leuke dingen bij doe-het-zelf zaken. Leg het leuk neer, hang je foto’s op of leg ze er ter decoratie bij, wat lekkers op een schoteltje en klaar. Je hebt binnen no-time een gezellig plekje gecreëerd.

Heel veel mensen pakken graag uit met kerst, waar de ene persoon gaat voor traditioneel rood, gaat de andere voor veel blingbling of een regenboog aan kleuren. Alles moet op en top worden versierd voor meer sfeer. Maar ook rustige kleuren of alles in het wit zorgt voor veel sfeer, daarnaast is het ook nog eens rustgevend. Less is more zeggen ze weleens. Keep it simple! Dat scheelt tevens ook weer met het opruimen.

Kerstversiering voor de buitenkant van je huis

kerstverlichting - je tuin versieren

Een sprookjes welkom

De voordeur, het centrale punt van je huis. Hoe vaak zie je die deur wel niet? Tijd om die saaie deur wat leuker te maken, want voor de ultieme kerstsfeer en een warm welkom versier jij je voordeur met leuke krans of lichtjes. Alles voor wat extra sfeer en gezelligheid. In december is het namelijk helemaal niet verkeerd als we wat meer licht in het donker hebben. Het geeft een positieve vibe.

je tuin versieren

Je tuin versieren

Van binnen is je huis prachtig versierd, maar ook aan de buitenkant kan je verschillende dingen doen om je huis in kerstsfeer te krijgen. Het ligt er natuurlijk aan wat voor huis je hebt. Zo kan je de voortuin, achtertuin, het balkon of de gevel versieren met lichtjes, kerstfiguren, kerstballen of kerstkaartjes. Heb je een prachtige tuin met bomen? Ideaal! Je kunt ze leuk versieren met lampjes of er kerstballen in hangen.

balkon versieren

Wanneer je geen bomen in je tuin hebt kan je ook een echte of neppe kerstboom in je tuin zetten en deze versieren. Wanneer je een balkon hebt kan je die natuurlijk ook versieren. Je maakt van een saai balkon al een enorm verschil als je er verlichting aan hangt. Voor dat ultieme kerstgevoel mag de kerstverlichting niet ontbreken.

terras versieren

Pak uit en maak er een magisch tafereel van!

Je huis versieren kan op veel verschillende manieren en het mooist is dat je zelf beslist in welke mate. Jij bepaalt hoe het eruit komt te zien, dus als je zin hebt om over de top te gaan, dan doe je dat toch gewoon? Versier het hele huis van binnen en buiten en maak er wat moois van. Als jij er maar blij van wordt, dat is het belangrijkst! Als jij je huis extreem wilt versieren, dan doe je dat.

Ga je voor rustig op pak je het dit jaar lekker uit met versieren?
Laat ons weten in een reactie hoe jouw huis er dit jaar bijstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *