Tips voor een succesvol kinderfeestje!

Tips voor een succesvol kinderfeestje!

Heb jij binnenkort een jarige job of jet in huis? Dan ontkom je er als ouders niet aan om een kinderfeestje te geven. Begint de stress al toe te nemen bij de gedachte aan een kinderfeestje? Relax! Je hoeft niet extreem uit te pakken om een geslaagd kinderfeestje te organiseren. Met deze handige tips geef jij een succesvol kinderfeestje en wordt het een dag die de kinderen nooit zullen vergeten.

Een succesvol kinderfeestje organiseren

De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Allereerst is het handig om te weten hoeveel kinderen je gaat uitnodigen voor het feestje. Laat je jouw zoon of dochter de hele klas uitnodigen of slechts een paar vriendjes en vriendinnetjes?

Tip: Neem de leeftijd van je zoon of dochter en tel daar 1 of 2 personen bij op. Dit is een handige formule om te bepalen hoeveel kinderen je wilt uitnodigen. Bij heel veel personen kan de jarige natuurlijk minder goed zijn aandacht verdelen. Houd er ook rekening mee dat er altijd personen kunnen afhaken.

Ook is het handig om rekening te houden met het geslacht. Jongens en meisjes hebben (vooral op jonge leeftijd) andere interesses. Om iedereen tevreden te houden kan je er of voor kiezen om alleen meisjes of alleen jongens uit te nodigen. Ga je voor een mix, houd er dan rekening mee, dat er voor iedereen wat leuks te doen is.

Nu je ongeveer weet hoeveel kinderen er worden uitgenodigd kan je kijken naar een locatie. Wordt het een klein feestje in huis of een (groot) feestje op een externe locatie? Met de juiste ingrediënten doet het er niet toe hoeveel personen er op de verjaardag komen. Het wordt hoe dan ook een onvergetelijke dag voor de kinderen, want daar ga jij voor zorgen.

succesvol kinderfeestje

Thema’s

Na het bepalen van het aantal personen en de locatie is het leuk om een thema te kiezen voor het feestje. Een themafeestje is ideaal om toepasselijke activiteiten bij te verzinnen. Neem bijvoorbeeld een prinsessenthema. De meisjes kunnen verkleed als prinses en de jongens als prins. Je kunt daarbij activiteiten organiseren die te maken hebben met schminken, een modeshow organiseren, tekenen, cakejes bakken of andere spelletjes doen. Themafeestjes doen het vooral erg goed bij jonge kinderen, die vinden het namelijk geweldig om zich te verkleden en te schminken. Ook een tuinfeestje, logeerpartij of een verrassingsfeestje is erg leuk om te organiseren voor je zoon of dochter.

Uitnodigingen

Je hebt een locatie, een thema en je weet hoeveel personen je wilt uitnodigen. Tijd om daar een bijpassende uitnodiging voor te maken. Het handige van een thema is dat je die ook mooi kan toepassen op de uitnodiging. Zo kan je een leuk kaartje vormgeven dat past bij het thema van het kinderfeestje. Vermeld daarnaast ook op het kaartje adresgegevens van de locatie, een telefoonnummer zodat je gebeld kan worden als er iemand niet kan of er andere vragen of mededelingen zijn en natuurlijk op welk tijdstip ze verwacht worden en wanneer het feestje afloopt. Tip: Het is handig om daarnaast te vragen of er nog specifieke wensen zijn voor het eten i.v.m. een allergie.

succesvol kinderfeestje

Versiering & activiteiten

Top! Je hebt een locatie, een thema, je weet hoeveel personen op het feestje komen, je hebt eventuele voedingswensen doorgekregen. Tijd om te bedenken wat voor activiteiten je gaat regelen en ook de hoogste tijd om de boel te versieren! Het handige van de themafeestjes is dat je de versiering daar mooi op kan aanpassen. Je koopt tegenwoordig bij heel veel winkels leuke versiering in verschillende thema’s. Van roze prinsessenbordjes en bekers tot superman accessoires. Of wat dacht je van gepersonaliseerde slingers, placemats, bekers en andere accessoires?

succesvol kinderfeestje

Leuke activiteiten die je kunt doen:

Spelletjes: van bordspellen tot buitenspelletjes. Spelletjes doen het altijd goed bij de kinderen. Van tikkertje, buskruit tot stoepkanten, stoepkrijten en hinkelen op nummer. Maar ook op speeltoestellen kunnen kinderen zich prima vermaken. Zorg dat je altijd een back-up plan hebt bij slecht weer. Zo kan je veel spelletjes ook binnen doen zoals zakdoekje leggen, stoelendans, verstoppertje, elastieken of twister.

Zonder spelletjes kunnen kinderen zich ook goed vermaken met bijvoorbeeld karaoke zingen, kleuren en knutselen. Ook kan je een workshop regelen of de kinderen schminken. Ook is het leuk om een spelletje te maken van het uitpakken van de cadeautjes. Laat de gasten hun cadeautjes verstoppen zodat de jarige ze mag zoeken of verzin andere leuke manieren om het uitpakken nog leuker te maken, zoals met een dobbelsteen.

succesvol kinderfeestje

Hapjes en drankjes

Een geslaagd feestje is pas echt geslaagd als er voldoende lekkers op tafel staat. Op een kinderfeestje mag snoep, chipjes en ander lekker eten en drinken natuurlijk niet ontbreken. Kinderen zijn er dol op en worden er ontzettend vrolijk van. Tip: zorg dat er voldoende gevarieerd eten op tafel staat, zo heb je voor iedereen wat wils, maar ook een goede afwisseling tussen de wat gezondere en ongezondere snacks.

succesvol kinderfeestje

Momenten vastleggen op beeld

Belangrijke momenten in je leven wil je graag vastleggen op beeld, zo ook de verjaardagen van je kind. Leuk om later te kunnen nagenieten van de foto’s in een mooi gepersonaliseerd fotoboek. Wanneer je dan later terugkijkt zie je de groei die je kind heeft doorgemaakt en dat is toch supermooi om te zien, nietwaar? Ook zou je tijdens de verjaardag een leuke fotoshoot kunnen houden. Voor de meest leuke, hilarische en spontane foto’s fotografeer je de kinderen wanneer ze bezig zijn met een activiteit. Laat de kinderen zich verkleden of gekke bekken trekken voor een leuke fotoreeks.

succesvol kinderfeestje

Verassing!

Wanneer de kinderen nog jong zijn is het nog leuker om ze te verrassen. Vertel ze niet waar het feestje gaat plaatsvinden of verras ze met een speciale act of iets dergelijks. Leuk om bijvoorbeeld naar een onbekende stemming te rijden, waar de kinderen vervolgens een mega grote ballenbak parcours in piratenstijl aantreffen. Die glinsterende blij oogjes spreken boekdelen!

Traktatie

Aan alle leuke dingen komt een einde. Bij het naderen van het einde van het kinderfeestje laat je de gast meestal niet met lege handen vertrekken. Het is een traditie dat we aan het einde van een kinderfeestje een kleine traktatie meegeven. Om een onvergetelijke indruk achter te laten kan je een gepersonaliseerd zakje samenstellen of koop zakjes en andere kleinigheidjes bij huis-tuin- en keuken winkels. Van snoep en nepsieraden tot kleursetjes of raceauto’s en noem maar op.

succesvol kinderfeestje

Wat zijn jouw ingrediënten voor een succesvol kinderfeestje?

2 comments

  • Ergens naartoe gaan met alle kinderen is altijd erg geslaagd, al kan het nogal een geregel opleveren. Eten in de pannenkoekenboerderij is een gegarandeerd succes, ook omdat je er met alle gewenste variaties kunt rekening houden: veganistisch, glutenvrij, etc. Ook neemt het al een flink deel van de feestmiddag in beslag.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *