Tips om een geweldig tuinfeest organiseren!

Tips om een geweldig tuinfeest organiseren!

Het zonnetje komt steeds meer tevoorschijn, de temperaturen stijgen. Mensen zijn weer vaker buiten de deur te vinden en de zomerliedjes zijn in aantocht. Met het mooie weer verplaatsen we een feestje dan ook veel liever naar buiten. De stijgende temperaturen zijn een goed excuus voor het organiseren van een leuk tuinfeest. Naast lekker eten mag sfeervolle versiering ook niet ontbreken. Met deze tips wordt jouw tuinfeest gegarandeerd een succes!

tuinfeest

Een geweldig tuinfeest organiseren, waar begin je?

Thema’s
Een tuinfeest bestaat in alle soorten en maten. Je kan het groots en extreem uitpakken of het klein en fijn houden. Niets is te gek! Je feest een thema geven maakt het nog leuker. Als je met een thema werkt kan je de versiering daarop aanpassen. Een tuinfeest kan je geven voor verschillende gelegenheden zoals een verjaardag, bruiloft of het behalen van je diploma. Geef deze gelegenheden een leuk thema mee en organiseer een onvergetelijk tuinfeest!

Voorbereidingen treffen

Bij het organiseren van een tuinfeest komt redelijk veel kijken! Je doet er verstandig aan te beginnen bij het begin, ik raad aan om alle stappen netjes te noteren op een notitieblokje. Vraag jezelf ondertussen af wanneer je het feest wilt geven, hoeveel personen je wilt uitnodigen en vooral wie je wilt uitnodigen. Verstuur de uitnodigingen op tijd en vraag om terugkoppeling. Houd bij het doen van boodschappen rekening met bepaalde dieetwensen en allergieën, informeer hier vooraf naar.

Qua boodschappen kan je voor de zekerheid beter wat meer eten meenemen, zodat je zeker weet dat je voldoende in huis hebt. Er kunnen altijd last minute mensen afhaken of bij komen. Houd met het treffen van de voorbereidingen ook rekening met je budget en de ruimte die je hebt. Nodig niet teveel mensen uit als je niet genoeg plek hebt. Bedenk voorafgaand aan het feest hoe je het wil aanpakken en hoe je eventuele problemen kunt oplossen.

De uitnodiging

En de belangrijkste vraag! Verstuur je de uitnodiging per post of online? Het versturen van een uitnodiging gaat tegenwoordig digitaal, want dat is lekker makkelijk. Maar echte post is veel cooler! Stuur of geef een persoonlijk kaartje aan je gasten. Laat ze weten wanneer en hoe laat ze verwacht worden en of ze eventuele dieetwensen hebben. Ook is het handig om te vragen of ze voor een bepaalde datum kunnen laten weten of ze komen of niet, zodat je daar rekening mee kunt houden tijdens het doen van de boodschappen.

Een persoonlijk tintje toevoegen

Meer sfeer in de tuin met decoratie
Met een leuke tuinposter of spandoek geef jij jouw gasten een warm welkom. Met decoratie zet je de sfeer voor je feest neer, want een feest zonder decoratie oogt erg saai. Qua versiering kan je uitpakken met (gepersonaliseerde) fotoslingers, ballonnen of op een creatieve wijze foto’s ophangen. Toch hoef je ook niet extreem uit te pakken om een geslaagd feest te geven. Houd rekening met kleuren, licht en andere accessoires die goed bij je thema passen. Handige benodigdheden zijn bijvoorbeeld een partytent, vuurkorven en zitplekken. Kleed het leuk aan, maar comfort is belangrijk dus houd dat wel in je achterhoofd.

Als je een informeel feestje geeft zou je ook staanplekken kunnen creëren. Ook is het handig om plekken te maken waar mensen zelf wat te eten of drinken kunnen pakken. Fingerfood is onmisbaar tijdens feestjes. Zet verschillende snacks op tafel zodat er voor iedereen wat wils is! Wat dacht je van verschillende soorten kleine wraps en lekkere spiesjes met vers fruit of groente.

tuinfeest

Een mooi gedekte tafel

Voor een feestje pak je graag uit toch? Dek de tafel op een leuke manier met gepersonaliseerde glazen, placemats, servetten en bestekhouders. Creëer leuke naamkaartjes en menukaarten om het helemaal af te maken. Het menu kan je eventueel aanpassen op het thema dat je geeft.  Houd er van tevoren rekening mee dat je dingen op tafel zet die tegen de warmte kunnen, maar ook dingen die je gemakkelijk weg eet of gemakkelijk te maken zijn. Bij het lekkere eten volstaat een goede fles wijn ook prima op een feestje. Je kan de wijnfles voorzien van een gepersonaliseerd etiket om het feest een extra persoonlijk tintje mee te geven.

Muziek

Muziek is tijdens een gezellig tuinfeestje erg belangrijk. Stel van tevoren een leuke playlist samen met afwisselende nummers. Zorg er tevens voor dat ze muziek niet te erg overheerst op het feest, je wilt elkaar nog wel goed kunnen horen.

Sfeerverlichting

Zorg voor mooie passende verlichting tijdens je feestje. Sfeerverlichting brengt extra sfeer met zich mee, vooral wanneer het donker wordt wil je voldoende licht hebben. Een vuurkorf, kaarsen en snoeren met lichtjes in de bomen en struiken tillen je tuin naar een nieuw level. Het brengt extra sfeer en gezelligheid met zich mee.

Momenten vastleggen

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar alle leuke momenten verdienen het om vastgelegd te worden. Vergeet tijdens het feest niet om foto’s te maken. Zo kun je na afloop van het feestje de mooiste foto laten afdrukken op wanddecoratie of maak van de meest bijzondere foto’s een leuk fotoboek. Zo kijk je gemakkelijk terug op je geweldige tuinfeest!

Zin om binnenkort een tuinfeest te geven?

2 comments

  • Een mooi geïllustreerde blog over het geven van een tuinfeest, waarvoor het ook dit jaar het juiste weer was. Voor ons laatste tuinfeest hebben we de muzikale internetmogelijkheden gebannen en een van de zelfbenoemde deejays in onze familie ingeschakeld. Het mochten ook enkel Nederlandse liedjes zijn. Het werd een feest van herinnering met de Selvera’s en Mieke Telkamp. Heel geslaagd.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *