8 Budgettips voor als je in de decembermaand niet veel te besteden hebt

8 Budgettips voor als je in de decembermaand niet veel te besteden hebt

December is vaak een dure maand, maar je kan het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt. Sinterklaas of kerstcadeaus hoeven niet prijzig te zijn om een lach om iemand gezicht te toveren. Pakjesavond hoeft niet duur te zijn om een gezellig en geslaagd feestje neer te zetten. Ik geef je een aantal budgettips om Sinterklaas en kerst op een leuke, maar voordelige manier te vieren.

Budgettips

Sparen

We kunnen er niet om heen. December is vaak een dure maand en dat komt omdat we tijdens deze feestelijke maand graag groot uitpakken. Het is tenslotte de laatste maand van het jaar en die staat geheel in het teken van Sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Het is een traditie dat we in december veel bij elkaar zijn en dat we lekker buiten de deur eten of het thuis zelf in de keuken staan en groot uitpakken. Ook kopen we in deze maand graag cadeaus voor anderen, omdat we elkaar tijdens deze maand wat extra steun, aandacht en liefde willen geven. We zijn meer bij familie en vrienden die dicht bij ons staan, maar we denken deze maand ook veel aan de mensen die niet meer bij ons zijn.  Het gemis is groot. Hoe dan ook je doet er verstandig aan om op tijd te beginnen met sparen, want als je elke maand een klein bedrag weg zet heb je in december een aardig bedrag bij elkaar gespaard om leuke cadeaus van te kopen.

budgettips

Tweedehands

Helaas heeft niet iedereen het geld er liggen om in de decembermaand cadeautjes te kopen. Wanneer jij het niet breed hebt kan je ook naar tweedehands spullen kijken. Daar hoef jij je helemaal niet voor te schamen. Tweedehands spullen kunnen namelijk net zo mooi en leuk zijn en daarnaast kan een klein gebaar een grote impact hebben. De ander blij kunnen maken met wat extra aandacht en liefde daar draait het allemaal om met Sinterklaas en kerst!

Koop online

Pak de folders erbij en kijk of jij online voordeliger uit bent. Tijdens de feestdagen gooien webshops namelijk met extra kortingen waardoor online je cadeaus kopen voordeliger kan uitpakken. Alleen online kopen kan wel als nadeel hebben dat iets snel uitverkocht is, wees er daarom op tijd bij!

Ruil/weggeef groepen op Facebook

Voor de mensen die het niet breed hebben zijn er ook speciale ruil en weggeef groepen op Facebook. Kan jij dat wel gebruiken? Zoek ze op en reageer, want wie weet zijn er mensen die wat leuks weggeven of kan je wat ruilen met een ander. Een fijne en voordelige oplossing voor als je weinig tot geen geld kan uitgeven tijdens de feestdagen en toch graag mee wilt doen.

Meer kleine cadeaus

Kinderen zijn dol op cadeautjes en op het uitpakken zelf. Ze hebben vrijwel geen idee hoeveel waarde een item heeft en hoeveel je ervoor betaald hebt. Je kan je kinderen daarom al blij maken met een betaalbaar cadeautje. Maar omdat kinderen zo dol zijn op het uitpakken, zou je ook meerdere betaalbare cadeaus van onder een bepaald bedrag kunnen kopen. Het hoeft niet perse groot en duur te zijn om je kinderen gelukkig te maken, ze vinden het vooral leuk om veel cadeautjes uit te mogen pakken.

Budgettips voor Sinterklaas: Een zelfgemaakt cadeau & surprise

Wat je ook kan doen als je niet veel te besteden hebt, is om zelf creatief aan de slag te gaan. Je kan op zoveel manieren wat leuks voor een ander maken. Ben je goed in breien? Brei dan wat leuks! Als je goed bent in tekenen kan je een hele mooie portrettekening of schilderij maken. Ben je heel erg creatief met hout? Maak dan een leuk tafeltje voor je kind om aan te spelen. Verzin wat leuks en ga aan de slag! Zo heb ik vroeger een heel leuk zelfgemaakt poppenhuis en tafel met stoeltje gekregen van mijn opa. Echt van die bijzondere, leuke en onbetaalbare cadeaus, iets wat je in de winkel niet kan kopen. Is zelf wat maken niet zo jou ding, maar wil je wel iets persoonlijks geven? Een gepersonaliseerd cadeau is leuk, maar ook betaalbaar. Wat dacht je van een leuke sleutelhanger, een speelkaarten of een puzzel met je eigen foto’s. Net zo leuk en bijzonder toch?

budgettips speelkaarten

Gratis schoen zetten

Zodra Sinterklaas weer in het land is kunnen je kinderen hun schoen weer zetten, zo ook bij supermarkten! Laat je kind zijn of haar schoen zetten bij de supermarkt. Een leuke gratis oplossing! Ook kunnen de kinderen vaak een kleurplaat in de vorm van een schoen of wat anders meekrijgen en inkleuren op bij de supermarkt in te leveren voor wat lekkers.

Budgettips

Meedoen aan winacties

Tijdens de feestdagen komen winacties als paddenstoelen uit de grond. Wie niet waagt, wie niet wint. Reageer op alle winacties en wacht af, wie weet win je wel wat leuks! Altijd mooi meegenomen en heel erg handig als je niet veel geld te besteden hebt  met de feestdagen.

Heb jij nog budgettips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *