Vier de liefde: 5x dingen die je kunt doen op Valentijnsdag!

Vier de liefde: 5x dingen die je kunt doen op Valentijnsdag!

14 februari is het Valentijnsdag en dus de dag om de liefde te vieren. Op deze dag kan je natuurlijk niet met lege handen aankomen, vind jij van wel? Veel mensen vinden Valentijnsdag maar commerciële onzin, want het is toch veel leuker om je geliefde zomaar te verrassen? Daar heb je zeker gelijk in, maar hoe vaak doe je dat eigenlijk? Mocht je concluderen dat je dat niet vaak genoeg doet.. Dan is Valentijnsdag een goed moment om je geliefde te verrassen! Weet je niet wat je hem of haar moet geven? Het hoeft niet altijd een cadeau te zijn, je kunt hem of haar ook verrassen door alles uit de kast te halen en hem/haar helemaal in de watten te leggen! In deze blog hopen we jou te inspireren met vijf leuke dingen die je kan doen op Valentijnsdag!

5x dingen die je kunt doen op Valentijnsdag

Regel een ontbijtje op bed

Begin de dag met een ontbijtje op bed. Een goed begin is het halve werk en zoals men vaak zegt: ‘liefde gaat door de maag’. Om je geliefde te verrassen zet je de wekker lekker vroeg en ga je de keuken in om een heerlijk ontbijtje te bereiden. Vervolgens breng je het leuk gepresenteerd op een dienblad, bij je geliefde op bed. Natuurlijk mag dat gegraveerde theeglas of die toffe mok hier niet ontbreken.

doen op Valentijnsdag

Zorg voor een verrassing

Valentijnsdag valt dit jaar op een zondag! Zorg daarom dat je op tijd je verrassing hebt geregeld want in de meeste steden gaan de winkels pas om 12.00 uur open. Verras hem of haar met een lief kaartje of een grote bos bloemen. Wat je ook kan doen is een gepersonaliseerde bewaardoos maken met leuke foto’s van jullie samen. Stop er bijvoorbeeld een klein cadeautje in zoals een sneeuwbol of wat lekkers en je hebt een superleuke verrassing gecreëerd. Tip: dit kan je ook doen met een leuk sieradenkistje! Hier kan je een mooie ketting in cadeau geven. We hebben de liefste en meest persoonlijke cadeautjes voor je verzameld, kijk daarom snel naar onze Valentijncadeautjes.

doen op Valentijnsdag

Breng een avondje zonder de kids door!

Met Valentijnsdag is het natuurlijk extra fijn als papa en mama eens ongestoord, een gezellig avondje thuis met elkaar kunnen doorbrengen. Regel een oppas voor de kids en geniet van een heerlijke avond. Zodra de kinderen het huis uit zijn is het tijd om de beentjes omhoog te gooien. Plof lekker met elkaar op de bank, start een leuke film op de televisie en zet een heerlijke borrelplank klaar. Ook de whiskey, wijn of champagne glazen kunnen weer eens uit de kast gehaald worden. Schenk een lekker drankje in en proost op een heerlijke avond met zijn tweeën.

doen op Valentijnsdag

Ga terug in de tijd

Ga met Valentijnsdag terug in de tijd en bezoek plekken van vroeger. Bezoek bijvoorbeeld de plek waar jullie elkaar hebben leren kennen,  de eerste zoen deelden of waar jullie elkaar het ja-woord gaven. Een leuke manier om de oude tijden te herbeleven. Wil of kan je de deur niet uit? Terug gaan in de tijd kan je ook gewoon vanaf je woonkamer doen. Haal herinneringen van vroeger op! Pak alle dozen met fotoboeken en foto’s van vroeger erbij en blader er gezellig met het hele gezin doorheen. Laat je kinderen je favoriete foto’s zien met de meest bijzondere momenten, zoals jullie bruiloft, de eerste vakantie van jullie samen of de leukste foto’s van het uitgaan van vroeger.

doen op Valentijnsdag

Haal dat vakantiegevoel in huis

Pak helemaal uit en verzorg voor hem of haar een heerlijk en persoonlijk driegangendiner. Zorg dat je elke gerecht wijdt aan een mooie herinnering of die fantastische vakantie. Begin bijvoorbeeld met een gazpacho die jullie graag aten in Spanje. Leg bij elke gang een envelop met de mooiste foto’s van die vakantie. Vervolgens als hoofdgerecht heerlijke mosselen, als knipoog naar dat leuke weekendje weg in Zeeland. Dan volgt de zelfgemaakte tiramisu, die linkt naar jullie fantastische vakantie in Italië. Sluit af met een heerlijke port uit Portugal. Succes gegarandeerd en een stuk leuker dan een standaard diner. Ben je geen keukenprins(es)? Laat de gerechten dan bezorgen!

Denk er ook aan dat je de tafel mooi dekt met bijvoorbeeld een mooie placemat en servetten met zelfontworpen servetstickers. Maak zelf een menukaart en dek de tafel mooi. Vergeet natuurlijk ook niet om romantisch een kaarsje aan te steken in de leukste zelfgemaakte kaarsenhouders.

Weet jij al wat je gaat doen op Valentijnsdag?

Laat het ons weten door hier een reactie achter te laten of via onze socials Instagram en Facebook.

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *