Vier de liefde – Valentijnsdag ideeën

Vier de liefde – Valentijnsdag ideeën

Het is weer bijna tijd voor Valentijn, de meest romantische dag van het jaar waarin geheime liefdes een klein beetje zichtbaar worden en bestaande koppels extra veel liefde aan elkaar geven. Het is niet gemakkelijk om elk jaar opnieuw je geliefde te verrassen met originele Valentijnideeën. Hoe je dit jaar je geliefde duidelijk maakt dat je van hem of haar houdt? Lees snel verder en ontdek de meest romantische ideeën voor Valentijnsdag waar de liefde vanaf spat! 💞

Valentijn romantische ideetjes

♥ Valentijnidee 1: Spelen met woorden

Je liefde uiten in woorden is niet altijd eenvoudig. Maar het hoeft niet zo serieus te zijn, want je kan gewoon een leuke twist geven aan je liefdesboodschap! Wat dacht je van volgende Valentijnsdagtip: “I am ‘bananas’ for you” geschreven op een paar bananen? Of “We make a great pear” op een peer? Je kunt ook op een trap in huis de woorden “Je brengt het beste in me naar boven” zetten. Als extra verassing zet je bovenaan de trap een klein cadeautje voor de ander neer. Of kies een voorwerp uit dat jullie vaak gebruiken en maak er een leuke woordspeling van. Je kunt het zo gek niet bedenken of de Valentijnideeën zullen binnenstromen !

romantische valentijn ideeën

Bron: Docteur bonne bouffe

Wil je jouw geliefde graag verrassen met een uniek en lief cadeautje? Dan kan je dit ook personaliseren met je meest liefdevolle woorden. Kies voor een quote die perfect bij jullie past, of die je gewoon meteen aan hem of haar doet denken. Je kan deze quote plaatsen op ons gloednieuwe fotoblok met hartjes, maar ook op een glittermok of sleutelhanger.

Valentijnsdag ideeën – fotoblok met hartjes
Valentijnsdag ideeën – fotoblok met hartjes

♥ Valentijnidee 2: Zoals in de film

Ken je deze scène uit de film ‘Love Actually’? Hier laat een verliefde man met behulp van originele naamborden aan zijn crush weten dat hij van haar houdt. Een superromantisch idee voor Valentijnsdag! Bedenk eerst welke boodschap je graag aan je wederhelft wil overbrengen. Maak vervolgens een opzet waarin je de woorden over een aantal naamborden verdeelt. Versier ze op een passende manier en zet ze in de juiste volgorde. Nu is het simpelweg een kwestie van een goed moment kiezen, een muziekje erbij en al je moed bijeen schrapen. You can do it! 💪

romantische ideeën valentijn

Bron:  Giphy

♥ Valentijnidee 3: Een zelfgemaakt kaartje

Wat is er leuker dan een zelfgemaakt kaartje op Valentijnsdag om de ander te laten weten dat hij alles voor je betekent? Maak bijvoorbeeld een kaartje met uitstekende hartjes erop die samen twee ballonnen voorstellen of maak een omtrek van je hand met daarop leuke berichten langs de zogenaamde levenslijnen. De ideeën voor Valentijnskaartjes zijn eindeloos!

Valentijnidee 3: een zelfgemaakt kaartje
Bron: Not on the high street

Ben je net iets minder creatief maar hou je wel van gepersonaliseerde kaartjes, neem dan zeker eens een kijkje naar onze valentijnsdesigns en maak je eigen valentijnskaart met je mooiste foto’s en/of tekst!

Valentijnsdag ideeën – gepersonaliseerde fotokaart
Valentijnsdag ideeën – gepersonaliseerde fotokaart

♥ Valentijnidee 4: Een potje vol liefde

Voor deze Valentijnsdag tip heb je een potje (of doosje), pen, gekleurd papier en een schaar nodig. Maak van het papier allemaal kleine hartjes in allerlei verschillende kleuren. Zet hierop allemaal redenen waarom je van de ander houdt of wat hem/haar zo speciaal maakt. Je wederhelft heeft nu een potje vol liefde waaruit hij of zij elke dag een nieuw briefje kan halen. Deze briefjes zijn super leuk om te maken, maar nog veel leuker om te geven!

Tip: je kan je liefdespotje opleuken met een gepersonaliseerde sticker, of met een houten hanger met jullie mooiste foto op!

Valentijnsdag ideeën – houten hanger
Valentijnsdag ideeën – houten hanger

♥ Valentijnidee 5: Verborgen enveloppen

Uit de romantische film ‘P.S. I love you’ kan je nog meer geweldige Valentijnsdag ideeën halen. Hoe? Maak een aantal enveloppen klaar waarin je telkens een brief stopt met een liefdevolle boodschap erop. Het leukste is om deze als een rode draad op elkaar te laten aansluiten. Verstop deze enveloppen op plekken waar jullie samen mooie herinneringen aan hebben. Bijvoorbeeld het restaurant waarin je ten huwelijk werd gevraagd of het café waar jullie elkaar hebben ontmoet. Maak hier een kleine speurtocht van en beleef samen een dag vol romantiek en plezier. ♥ En je bent niet afhankelijk van het weer omdat je dit prima thuis kunt organiseren.

Valentijnsdag ideeën

Bron : Giphy

Psst, je kan je enveloppen personaliseren met leuke fotostickers, idealiter van foto’s die jullie op deze plek genomen hebben! Of je laat bij elke enveloppe een kleine verrassing achter, zoals zelfgebakken koekjes. Originaliteitsscore? Zeker weten 10/10!

Valentijnsdag ideeën – gepersonaliseerde stickers

Ook helpen we je hier graag als je voor gemak gaat. Bestel dan namelijk een heerlijk gevulde koekjestrommel met jullie mooiste foto. Als de koekjes op zijn kun je de trommel nog heel lang bewaren en natuurlijk bijvullen met nieuwe koekjes óf jullie mooiste fotoafdrukken.

Valentijnsdag ideeën – gevulde koekjestrommel
Valentijnsdag ideeën – gevulde koekjestrommel

♥ Valentijnidee 6: Valentijnscoupon voor het hele jaar

Leuke Valentijnsdag ideeën zijn vooral geslaagd als je ze zelf hebt gemaakt, want dan zit er veel liefde in! Wat dacht je daarom van een DIY liefdesboekje met daarin twaalf verschillende coupons om samen te doen? Zo kun je elke maand genieten van wat quality-time en hier echt de tijd voor elkaar nemen. En vooral, hiermee geef je echt een waardevol cadeau… het tonen dat je tijd wil spenderen met je geliefde! Want love is all we need, toch? 😘

Lees snel deze blog om te zien hoe je dit boekje zelf maakt!

liefdesboekje diy valentijn

Geïnspireerd geraakt?
Met deze romantische Valentijnsdag ideeën heb je alvast heel wat inspiratie om de ander op een originele manier te laten weten dat je van hem of haar houdt.

Wellicht heb je zelf nog mooie Valentijnsdag ideeën die er niet tussen staan? Deel ze vooral, zodat we elkaar kunnen helpen dit jaar de liefde van de daken te schreeuwen. Spread the love! ♥♥♥

Deel je ideetjes of creaties hieronder of via Instagram of Facebook met de #mysmartphoto.

originele cadeaus voor valentijn smartphoto

Lees ook:

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *