Een Sinterklaas gedicht maken: 5 tips

Een Sinterklaas gedicht maken: 5 tips

Een Sinterklaas gedicht maken kan heel leuk zijn, maar ook een enorme uitdaging. Nu het alweer bijna Pakjesavond is, wordt het dan ook hoog tijd om alvast een begin te maken met jouw literaire meesterwerk. Maar hoe? Waar moet je over schrijven? En wat als je nou helemaal niet goed bent in rijmen? Een writer’s block ligt op de loer! Daarom helpen wij je graag op weg met deze 5 tips.

1. Neem de tijd voor jouw Sinterklaas gedicht

Je denkt misschien bij jezelf: ik maak dat Sinterklaas gedicht direct wel even, dan hoef ik me er daarna niet meer druk om te maken. Maar hierdoor leg je juist enorm veel druk op jezelf! In dit creatieve proces is het belangrijk om er de tijd voor te nemen. Bereid je goed voor, bijvoorbeeld door steekwoorden op te schrijven of een brainstormsessie te starten. Ga je een gedicht schrijven voor je beste vriend(in) of een familielid? Schrijf dan alles op wat je over ze weet. Associeer er op los, zo kom je vaak op de leukste ideeën om over te schrijven. Pas als je genoeg informatie hebt verzameld, ga je daadwerkelijk aan de slag met het schrijven van jouw Sinterklaas gedicht.

2. Gebruik een rijmwoordenboek

Ben jij helemaal niet zo goed in rijmen? Dat is geen probleem! Online zijn heel veel rijmwoordenboeken te vinden. Deze woordenboeken genereren met alle gemak heel veel rijmwoorden voor je. Dat maakt het schrijven van je Sinterklaas gedicht direct al een stuk gemakkelijker. Lukt het nog steeds niet zo goed? Dan is het misschien een optie om het rijmen gewoon helemaal los te laten. Een gedicht hoeft immers niet per se te rijmen.

3. Denk aan grappige momenten

Een Sinterklaas gedicht is vaak bedoeld om een glimlach op het gezicht van de ontvanger te toveren. Er zit dan ook vaak veel humor in. Jij en je vriend(in), kinderen, ouders of familielid hebben vast samen veel leuke momenten meegemaakt. Probeer die grappige momenten terug te halen en schrijf daar over. Laat je inspireren door foto’s of grappige filmpjes op je telefoon of blader nog eens door dat fotoboek van de vakantie. Als je een beeld voor je hebt, is het veel makkelijker om daar iets over te schrijven.

Sinterklaas gedicht inspiratie: blader door je fotoboek

4. Benoem je cadeau in je Sinterklaas gedicht

Vaak geef je een Sinterklaas gedicht samen met een leuk Sinterklaas cadeau. Waarom heb jij als Hulpsinterklaas dat cadeau uitgekozen voor de ontvanger? Was het moeilijk of juist gemakkelijk om het cadeau te verzinnen? Waar heb je het gekocht? Benoem het allemaal in je gedicht!

Heb je nog geen Sinterklaas cadeau gekocht? Dan hebben wij de gouden tip voor je: ontwerp je cadeau zelf met je favoriete foto’s of een leuke quote. Maak bijvoorbeeld een set met speelkaarten, een koekjestrommel of een mok met te gekke foto’s. Ben je op zoek naar een cadeau voor een kind? Wat dacht je van memory, een puzzel of een knuffel met een lieve foto van hem of haar?

5. Maak er een team effort van

In jouw familie of vriendengroep zijn er vast anderen die het ook lastig vinden om een gedicht te schrijven. Ondersteun elkaar en ga samen aan de slag! Zo kunnen jullie elkaar helpen en hebben jullie een gezellige dag samen!

Meer tips ontvangen?

Wil jij graag meer Sinterklaas tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram!

Linsey is content manager bij smartphoto en blogt graag. Na werktijd is ze vaak buiten te vinden met haar fotocamera, want fotografie is haar grote hobby! Haar foto's gebruikt ze daarna natuurlijk om mooie fotoproducten en cadeautjes te maken. Linsey geeft je tips en inspiratie om jouw foto's op een creatieve manier te gebruiken en de leukste cadeaus te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *