Zo maak jij de beste wintersport foto’s

Zo maak jij de beste wintersport foto’s

Haal alles uit je wintersport vakantie en maak de mooiste wintersport foto’s met behulp van onze tips.

wintersport fotos

Er ligt een prachtig wit sneeuwdek, de lucht is strakblauw en jij kan niet wachten om naar buiten te gaan om foto’s te maken. De wintersport biedt fantastische mogelijkheden voor een mooie foto. Het is alleen soms lastig om een mooie foto te maken tijdens deze koude dagen. Ik geef je een aantal tips, zodat jij de allermooiste foto’s maakt tijdens jouw vakantie! Je mag de tips natuurlijk ook toepassen in Nederland, want hier mogen we soms ook genieten van prachtig winterweer.

Zorg voor goede bescherming van je camera

Wintersport fotos

Onze eerste tip ligt misschien erg voor de hand, maar niets is vervelender dan een kletsnatte camera. Neem een droog doekje mee en draag je camera in een tas die waterbestendig is. Zeker met die extreme kou die je vindt in Oostenrijk, Frankrijk en andere wintersport gebieden is het belangrijk dat je zorgvuldig omgaat met je apparatuur. De lage temperaturen zorgen er voor dat je batterijen minder lang mee gaan, zorg dus dat je voldoende batterijen of een oplader meeneemt. Niks is vervelender dat je eindelijk op het hoogste topje van de berg staat en je camera het niet meer doet.

Neem filters mee

Het is niet noodzakelijk, maar een filter kan veel doen voor je foto. Een zwart-wit filter kan er voor zorgen dat je foto van die grijze dag de sombere sfeer nog beter naar voren haalt. Een polarisatiefilter zorgt juist voor geweldige foto’s op een mooie winterse dag. De lucht wordt nog dieper blauw en ook springen de details nog beter in het oog

Houd rekening met licht

Wintersport fotos

Voordat je zo maar naar buiten rent om mooie foto’s te schieten is het belangrijk om even na te denken over het licht. Een prachtige zonsondergang kan voor mooi extra licht zorgen en voegt iets moois toe aan je foto. Ik raad je aan eerst even de tijden van de zonsopkomst en zonsondergang na te kijken. Zo weet je zeker dat je geen mooi fotomoment mist! Zonneschijn in je foto zorgt voor mooie dynamiek aan je foto. Wat dacht je van het mooie licht dat op je dochtertje schijnt terwijl ze voor het eerst aan het skiën is? Is het grijs en grauw en buiten? Dan kun je juist mooie foto’s maken! Laat de felle kleuren van het skipak extra knallen in de witte sneeuw.

Maak mooie actiefoto’s!

Wintersport fotos

Wanneer je op wintersport bent wil je graag mooie actiefoto’s maken. Hoe gaaf is het om een mooie foto te maken van je zoontje die de berg af komt sjezen? Om actiefoto’s te maken is het belangrijk om je sluitertijd aan te passen. Het is handig om een snelle sluitertijd te gebruiken. Probeer iets boven 1/500ste van een seconde, maar je kunt ook 1/1000ste proberen, als het licht dat toelaat. Het is alleen wel zo dat dit je wintersport foto’s kan onderbelichten, hierdoor worden je foto’s donkerder. Dit kun je compenseren met de belichting of je kunt de ISO-waarde verhogen. Probeer verschillende instellingen totdat je hebt gevonden wat voor jou het beste werkt en waarmee jij de mooiste foto’s maakt. Oefening baart kunst!

Maak het normale bijzonder

Wintersport fotos

Je hoeft geen drie dubbele flikflak op ski’s te fotograferen om een geweldige foto te maken. Simpele elementen kunnen hartstikke mooi zijn op de foto. Wat dacht je van die bevroren tak? Of die enorme laag sneeuw op je auto? Neem de tijd om goed te kijken en zorg dat je een goede positie aanneemt, zodat je element zo goed mogelijk op de foto staat. Denk bijvoorbeeld ook aan die heerlijke kop soep die je buiten nuttigt en waar de damp nog vanaf komt. Ook dit soort wintersport foto’s geven je het ultieme vakantiegevoel.

Geniet nog lang na van al die mooie herinneringen

foto's wintersport

Als het allemaal gelukt is met het maken van de wintersport foto’s is het natuurlijk belangrijk om iets bijzonders te doen met je foto’s, want je denk natuurlijk nog graag terug aan die geweldige vakantie op de piste. Bundel je allermooiste foto’s in een fotoboek XL, dit fotoboek biedt genoeg ruimte voor je mooiste foto’s, maar er is nog voldoende ruimte over om ook leuke verhalen toe te voegen. Is het je gelukt om boven aan de berg een perfecte foto te maken van het witte landschap met die ondergaande zon? Laat deze foto afdrukken op canvas en geniet dagelijks van dit prachtige uitzicht! Liever iets anders doen met je foto’s? Met fotoafdrukken kun je na je vakantie nog lang nagenieten van die fijne momenten tijdens je wintersport vakantie. Of verras je gezin met een fotocadeau met de allermooiste vakantiefoto erop.

Wij wensen iedereen heel veel plezier op wintersport en vergeet geen mooie foto’s te maken! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *