6 ideeën om de grootouders te verrassen

6 ideeën om de grootouders te verrassen

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en moeten onze (groot)ouders een tijdje missen nu. En we kunnen hen wel whatsappen, mailen of videobellen (mits enig geduld ), maar het is helaas toch niet hetzelfde als een echte praatje, een stevige knuffel of een lekkere zoen in ‘real life’… Daarom delen we graag 6 ideeën om de grootouders te verrassen!

En toch zijn er manieren om hen écht te verrassen deze dagen, op een originele manier. Zin om hen te tonen dat jij en je kroost hen écht missen en om hun dag op te fleuren met een leuk gebaar? Ontdek dan onze 6 ideetjes om je (groot)ouders te verrassen op een persoonlijke manier!

6 ideeën om de grootouders te verrassen

Idee 1: Grootouders verrassen

Verras hen met… foto afdrukken

Zo eenvoudig, maar zo leuk… want álle grootouders worden enthousiast van foto’s van hun kleinkinderen (en achterkleinkinderen). Ze hebben er ongetwijfeld al heel wat op de kast staan, maar ze zullen een gat in de lucht springen als je hen een nieuwe lading toestuurt. Je kan een fotoshoot organiseren met het gezin thuis (laat de kinderen maar eens zot doen, dat zal nu geen probleem zijn) en deze foto’s nadien allemaal rechtstreeks opsturen naar de opa en oma kan opsturen!

Foto’s in een doosje

–> Tip: Als je kiest voor retroprints, kan je ze eerst naar jezelf opsturen en er nog lieve woordjes opschrijven, onderaan de foto. Dit maakt het extra persoonlijk!
Je kan ook altijd kiezen voor een doosje vol geluk met onze foto’s in een doosje: 52 retrofoto’s die je in onze online creator al kan personaliseren met je eigen tekst én leuke achtergronden!

Idee 2: Grootouders verrassen

Verras hen met… een fotoboek

Dit ideet vraagt net iets meer tijd, maar het resultaat geeft o zo veel voldoening! Je kan heel wat mooie familie herinneringen verzamelen en dan bundelen in een mooi fotoboek. Als je dit opstuurt naar je (groot)ouders, is het voor hen een leuke activiteit om samen het boek te doorbladeren en te lachen om al die mooie momenten! Zo verspreid je heel wat happy vibes, en die kunnen we nu allemaal gebruiken. Wedden dat ze elke dag in het fotoboek zullen kijken de komende weken? 

6 ideeën om de grootouders te verrassen

Idee 3: Grootouders verrassen

Verras hen met… een verrassingspakket

‘Belletje trek’ wordt als kattenkwaad gezien, maar niet in dit geval… Hoe leuk is het om een volledig verrassingspakket te maken voor je grootouders en dit voor hun deur te zetten? Bel aan, zorg dat je vliegensvlug weg bent of verstop je ergens achter een muurtje zodat je hun reactie kan zien als ze het pakket voor de deur vinden! Over een verrassing gesproken… 

Ideetjes om in je pretpakket te steken:

  • Taartje / zelfgebakken koekjes in een koekjestrommel
  • Een aantal losse foto’s
  • Bloemetjes of zaadjes om bloemen te planten
  • Een tijdschrift
  • Tekeningen van de kinderen
  • Fotokaartje met lieve boodschap
  • Wat zou jij in het verrassingspakket stoppen? Laat het hieronder weten!

Idee 4: Grootouders verrassen

Verras hen met… een spelletje

Een bezigheid die de laatste weken weer serieus opgewaardeerd wordt: gezelschapsspelletjes spelen! Hoe gezellig is dat eigenlijk, nu we allemaal binnenzitten? Het is geen geheim dat de meeste grootouders hun zondagen al kaartend doorbrengen, dus dat zullen ze nu ook blijven doen. Je kan je dus al inbeelden hoe blij ze zouden zijn met een gepersonaliseerd kaartspel, met een foto van hun kleinkind(eren) op! 

Speelkaarten

Je kan trouwens ook heel wat andere kaartspellen personaliseren: Uno, Kwartet, Vier op een rij, Domino… of een memospel maken met foto’s van alle kleinkinderen… Amusement verzekerd!

Idee 5: Grootouders verrassen

Verras hen met… een stoepkrijt tekening!

Hebben jouw grootouders een raam of balkon dat uitkijkt op de straatkant? Dan is het een superleuke activiteit om je kinderen een grote stoepkrijt tekening te laten tekenen en/of schrijven, die de grootouders kunnen bewonderen vanuit hun raam! Een simpele “Wij missen jullie” met wat bloemetjes en hartjes rond, meer moet dat niet zijn. Het zal hen sowieso ontroeren, en zo vangen ze nog eens een glimp op van hun grootste (kleine) schatjes!

Idee 6: Grootouders verrassen

Verras hen met… knutselwerkjes

Een klassieker, maar je maakt grootouders écht blij met mooie tekeningen en knutselwerkjes van de kleinkinderen. Zeker als ze oma en opa proberen na te tekenen. Je kan ze allemaal verzamelen in een grote envelop en in de brievenbus steken, of misschien elke dag eentje afleveren. Zo hebben ze iets om naar uit te kijken!

Mag het wat meer zijn? Je kan de tekeningen ook allemaal inscannen en bundelen in een fotoboek, of er een leuk cadeautje mee personaliseren, zoals een bloempotje of koekjestrommel! Stuur het cadeautje rechtstreeks op naar je grootouders, of zet het pakje voor de deur als verrassing. 

Bloempotje

Zo! Genoeg inspiratie om je ouders of grootouders een extra portie liefde op te sturen in deze bizarre tijden.

Nog meer inspiratie nodig voor cadeautjes voor je dierbaren? Ontdek hier onze favoriete fotocadeaus en stuur een extra portie liefde op naar je familie en vrienden!

Deel zeker en vast het resultaat met ons via Facebook of Instagram met #mysmartphoto! We zijn er zeker van dat jullie niets liever doen dan je (groot)ouders te verrassen met een persoonlijk gebaar! ♥

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *