Zo richt je de babykamer sfeervol in

Zo richt je de babykamer sfeervol in

Verwachten jullie je eerste kindje? Dan zijn er tal van zaken die geregeld moeten worden. Eén van de leukere klusjes is het inrichten van de babykamer. Met onze tips richt je de babykamer heel sfeervol in!

We beginnen met de basis. Er zijn een aantal elementen die niet mogen ontbreken in de babykamer. Daarna is het tijd voor sfeer en dat kan heel makkelijk en persoonlijk met ons ruime assortiment.

Kussen met tekst

Essentiële onderdelen van de babykamer zijn een ledikantje, een commode, een kledingkast, nachtlampje en goede gordijnen. Vergeet ook niet een fijne fauteuil in de kamer te zetten, dit is echt een uitkomst om even op te zitten bij het geven van borstvoeding. En dit is helemaal ’s nachts erg prettig! Ook voor gasten is het fijn hier even te kunnen gaan zitten, om ondertussen met trots naar dat kleine wondertje te kijken.

Een prachtig kussen

De fauteuil kun je leuk aankleden met een persoonlijk kussentje. We hebben verschillende formaten en designs, er zit er dus vast eentje bij die past in de stijl van de babykamer.

Kussen met foto
Kussen met foto

Een schitterende wanddecoratie

Verder richt je de babykamer sfeervol in door er een mooie wanddecoratie op te hangen. Ga bijvoorbeeld voor de eerste foto’s van jullie baby of kies de mooiste foto’s uit van jullie zwangerschapsfotoshoot. Zie hieronder twee gave voorbeelden van een meerluik canvas fotogalerij of foto op acrylglas. Wil je graag natuurlijke elementen laten terugkomen? Kies dan een foto op hout voor aan de muur.

Meerluik canvas fotogalerij
Foto op acrylglas

De allereerste babyfoto’s in een doosje

De eerste foto’s van jullie kleine zijn toch wel heel speciaal! Wacht daarom niet te lang met afdrukken en berg ze makkelijk op in ons hippe doosje met foto’s. Standaard zitten er 36 fotoafdrukken in dit doosje, maar dit valt uit te bereiden tot 52 fotoafdrukken! Tip: met een markeerstift of balpen kan er eenvoudig op het doosje en onder de foto’s geschreven worden!

Foto’s in een doosje

Een toffe naamplaat

Eigenlijk begint de inrichting van de babykamer al bij de entree. Daarom is het super leuk om op de deur van de babykamer een toffe naamplaat op te hangen. We hebben tal van designs, zodat deze naamplaat helemaal past bij de inrichting van de kamer. Ook kun je een beetje humor gebruiken, door bijvoorbeeld de tekst “Pas op, hier waak ik” op de naamplaat te laten bedrukken. Zie hieronder een voorbeeld.

Naambordje met foto

Naambordje met foto

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens

Deze klok met foto is naast prachtig ook nog eens zo praktisch! De tijd gaat vlot in drukke tijden en daarom is het fijn een klok aan de wand te hebben. En zeg nou zelf, zo’n mooie fotoklok daar kijk je toch ook nog eens graag naar!

Klok met foto

Een fotoalbum met de mooiste foto’s

Fotoboek

Verzamel alle foto’s bij elkaar en maak er een prachtig baby fotoboek van. Zet hem vervolgens op een plankje als pronkstuk van de kamer. Iedereen kan met veel plezier bladeren door al die mooie foto’s en zien hoe snel de baby in mum van tijd groeit. Daarnaast straalt de trots af van het kersverse gezinnetje!

Het leukste rompertje

Nog een tip om de babykamer sfeervol in te richten is het ophangen van een zelf ontworpen rompertje met foto of tekst. Deze kun je (vol trots) ophangen aan een hangertje of natuurlijk in de kast opbergen en bewaren voor het moment dat de baby deze past. We hebben drie verschillende maten rompertjes. Dit is ook een leuk cadeautje om te vragen aan vrienden of familie.

Romper met tekst of foto

Zo richt je de babykamer sfeervol in: gebruik een baby fotoschrift

Het is belangrijk om dagelijks bij te houden hoe de voortgang is van jullie baby’tje. Hoeveel uur slaapt hij of zij? Hoe gaat het met voeden en is jullie baby vaker vrolijk of nemen huilbuien de overhand? Wie komen er allemaal op visite? Schrijf dit allemaal op in het fotoschrift. En maak ook veel foto’s om ze vervolgens bij het verhaaltje in het fotoschriftje te plakken. Later is het ook leuk voor jullie zoon of dochter om dit terug te lezen.

Fotoschrift

Laat je foto’s schitteren op een fotoblok

Met een acryl fotoblok richt je de babykamer sfeervol in! Kies een design met fotocollage en zoek een de mooiste foto’s uit. Een acryl fotoblok geeft een extra dimensie aan de foto’s. Je vrienden en familie zijn onder de indruk van de originele manier waarop de foto’s van jullie lieve baby’tje te zien zijn.

Acryl fotoblok

Een prachtige opbergdoos

Die schattige sokjes, dat lieve armbandje en die stapel foto’s of lieve kaarten willen jullie natuurlijk netjes opbergen. Dat kan heel goed met onze bewaardoos. Deze opbergdoos hebben we in verschillenden formaten en is een praktische en leuke toevoeging voor de babykamer.

Een gezellig knuffeltje in de kamer

Met een lieve knuffel in het ledikantje of op een plankje tover je de kamer om in een echte babykamer. Onze knuffels met eigen foto of tekst zijn mega zacht, enorm schattig en extra leuk omdat ze ook nog eens gepersonaliseerd zijn! Welke foto zie jij graag terug op een knuffeltje?

Knuffel met tekst en foto

Deel jouw Smartphoto producten met ons

Heb je de babykamer ook ingericht met producten van Smartphoto? Laat het ons weten op Instagram met #mysmartphoto. We zijn heel benieuwd hoe jullie de kamer van jullie kleine wondertje inrichten.

Lees ook:

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *