Hulp bij het maken van jouw geboortekaartje

Hulp bij het maken van jouw geboortekaartje

Na negen maanden is het eindelijk zover: je zet een klein wonder op de wereld. Dit wil je uiteraard met al je vrienden en familie delen. Natuurlijk ga je iedereen een geboortekaartje sturen. Maar wat moet er op je geboortekaartje staan? Bekijk onze onderstaande checklist om te weten wat er zeker niet mag ontbreken op jouw geboortekaartje.


Wat moet er op je geboortekaartje staan..

 1. De naam van je kindje

Uiteraard staat de naam van je kindje groot op zijn of haar kaartje 😉 De naam wordt altijd op de voorkant van het geboortekaartje geplaatst. Leg je de nadruk op de naam in een tof lettertype of plaats je er liever een coole afbeelding bij? Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om de voorkant van een geboortekaartje te ontwerpen. Bekijk hier enkele van onze designs.

Geboortekaartjes smartphoto met nadruk op typografie en afbeelding

2. Geslacht

Heeft je kind een naam, waaruit niet gelijk blijkt of het een jongen of een meisje is, maar wil je toch het geslacht duidelijk maken? Dit kan je op een meerdere leuke manieren aanpakken. Verwerk het in een tof tekstje zoals: “Er is een nieuwe jongen op de wereld” of “Het is een meisje!”. Natuurlijk kan je met de kleur van je kaartje ook goed duidelijk maken of het een jongen of een meisje is. Zoals roze bij meisjes en blauw bij jongens.

"It's a girl" geboortekaartje smartphoto

3. Geboortedatum en -tijd, lengte en gewicht

Vergeet zeker niet om de geboortedatum van je kindje op het geboortekaartje te vermelden. Vaak wordt de datum op de voorkant van de kaart geplaatst. Ook het geboortetijdstip, de lengte en het gewicht van jouw baby zijn leuke weetjes om te vermelden. 

Wat moet er op een geboortekaartje staan?


4. Mama, papa, zusjes en broertjes

Mama(‘s), papa(‘s), broer(tjes) en zus(jes), alle leden van het gezin hebben hun eigen plaatsje op het geboortekaartje van de nieuwe spruit in de familie. Bijvoorbeeld: “Zoontje of dochtertje van …”. 

5. Contactgegevens en adres

Door je contactgegevens en adres toe te voegen, zorg je ervoor dat iedereen die het kaartje ontvangt jou persoonlijk kan feliciteren. De contactgegevens op het kaartje kunnen bestaan uit jouw telefoonnummer, adres en eventueel een e-mailadres. 

Geboortekaartje met contactgegevens

6. Bezoekmomenten

Familie en vrienden kunnen na het ontvangen van het geboortekaartje natuurlijk niet wachten om jullie te bezoeken. Als het mogelijk is om een bezoekje te brengen natuurlijk. Om te zorgen dat je voldoende rust krijgt, is het handig om te vermelden wanneer je bezoek kan ontvangen. Vraag ook of ze vooraf even iets willen laten horen, zo kom je in elk geval niet voor verrassingen te staan.

“Een vriendelijk verzoekje,
bel even voor een bezoekje.”

7. Eventueel een leuk tekstje

Het geboortekaartje kan je afsluiten met een mooi en inspirerend tekstje of zinnetje. Hoe je dit doet is natuurlijk jouw eigen keuze. De tekst kan bestaan uit één krachtige zin zoals “Welkom op de wereld kleine jongen/meisje” of een bijzonder gedichtje.

Voeg iets persoonlijk toe aan je kaartje om het zo uniek mogelijk te maken! 

Vergeet ook niet een gratis testkaartje te bestellen om jezelf te verzekeren dat het geboortekaartje er helemaal uitziet zoals jij het in gedachten hebt. 

Heb jij nog andere leuke ideeën over geboortekaartje? Hoe zag jouw kaartje eruit? Laat het ons weten via de commentaren of via FacebookInstagram met de hashtag #mysmartphoto.

Neem ook zeker een kijkje naar de rest van ons geboorte assortiment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *