Meer sfeer in huis creëren doe je gemakkelijk met deze 5 tips!

Meer sfeer in huis creëren doe je gemakkelijk met deze 5 tips!

Welke plek zou je noemen als de fijnste plek in huis? De woonkamer zeg je waarschijnlijk en je bent niet de enige die dat zal zeggen. In de woonkamer brengen we namelijk de meeste tijd door. Het is de plek waar we na ons werk tot rust komen. Sfeer is daar een belangrijk onderdeel van, want hoe meer sfeer, des te meer je je thuis voelt en kunt genieten.  Met een paar simpele manieren voeg jij gemakkelijk meer sfeer toe aan je huis.

meer sfeer

Manieren om meer sfeer in huis te creëren

Thema

De inrichting van je interieur is afhankelijk van jouw smaak en stijl. Iedereen heeft zijn eigen stijl, jij ook. Door die stijl aan te houden bij het inrichten creëer je een samenhangend geheel. Door te werken met een thema in huis of per ruimte, heb je voor jezelf een richtlijn om aan vast te houden.

Enkele interieurstijlen

 • Basic (Standaard kleuren en patronen, rustige vormgeving, spullen hoeven niet perse goed te matchen, verschillend kleurgebruik)
 • Landelijk ( Veel gebruik van hout en tweedehands spullen)
 • Industrieel (Stoere, donkere vormgeving, metaal en houten spullen, stoere meubels)
 • Scandinavisch (Lichte kleurgebruik met veel wit, grijs, beetje zwart en gebruik van witte meubels, planten en hout)
 • Design/modern (Strakke vormgeving/meubels)
 • Minimalistisch (Veel gebruik van wit en weinig meubels)
 • Klassiek (Rustig, lichte kleuren)
 • Bohemian (Hippie stijl, kleurrijk, tweedehands spullen)

Kleurgebruik

Ook het kleurgebruik van een thema is bepalend voor de sfeer. Een samenhangend geheel door het gebruik van twee á drie vaste kleuren zorgt voor veel meer sfeer dan wanneer je nog meer kleuren gebruikt, want daarmee creëer je alleen meer verschillende plekjes in je interieur. Ook goed opletten dat je geen kleuren gebruikt die niet goed bij elkaar passen, want daardoor oogt het ook al gauw niet meer als een geheel.

Doe iets bijzonders met je muur

Om je interieur nog meer sfeer te geven, kan je van één muur een echte blikvanger maken door er iets speciaals mee te doen. Voor een heel gaaf effect zou je de hele muur vol kunnen hangen met fotolijstjes van dezelfde soort of voor een speelser effect met verschillende formaten en lijsten.

Ook zou je kunnen gaan voor een groot canvas meerluik of ga voor meerdere kleine canvasformaten. Met jouw mooiste foto’s op canvas aan de muur is het genieten van lange duur! Gepersonaliseerde wanddecoratie zorgt voor een persoonlijk tintje. Het geeft meer sfeer aan de ruimte en ondertussen kan je herinneringen ophalen en nagenieten van alle fijne momenten.

Gebruik van hout

Ook al heb je geen landelijke stijl, hout past en kan in elk interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke foto op hout voor aan de muur? Door de structuur van het hout leeft de foto heel erg en oogt het net wat stoerder aan de muur.

Kleed je woonkamer aan

Je interieur is pas echt af wanneer jij de ruimte hebt aangekleed met accessoires zoals kussens, kaarshouders en onderzetters. Het maakt de ruimte nog levendiger en dat zorgt voor veel meer sfeer. Je hoeft echter niet extreem uit te pakken. Less is more! Met slechts enkele accessoires creëer jij al voldoende sfeer in huis.

Welke dingen doe jij om meer sfeer te creëren?

2 comments

 • Een leuk blogartikel over het creëren van sfeer in je interieur. Ik ben ook dol op accessoires. Ik heb wel gemerkt dat het enige aandacht verdient om het niet al te rommelig te maken. Accessoires in groeperen is dan het toverwoord.

  Reply
 • Ik denk ook dat veel mensen vergeten dat je veel kan doen met muren. Zelf ben ik gek op kunst en wandversiering. Daarnaast kan een ruimte ook een andere uitstraling krijgen door een muur te verven. Ik koop graag tijdschriften over interieurdesign om hier inspiratie op te doen voor mijn eigen huis.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *