7 tips voor iedereen die thuis is

7 tips voor iedereen die thuis is

7 tips voor iedereen die thuis is

Vanwege het coronavirus is het verstandig om binnen te blijven. Alle festiviteiten zijn afgelast en de horeca is gesloten. Waar nodig werken mensen thuis en ook de scholen zijn dicht. We hopen dat iedereen zich ondanks dit verschrikkelijke virus goed voelt en positief blijft. Veel van ons zitten binnen en dan kunnen we het maar beter een beetje gezellig maken toch? Om de verveling niet toe te laten slaan, delen we in deze blog 7 tips en ideeën van leuke activiteiten die je thuis met je kinderen kunt doen.

Tip 1. Maak een dag- en weekplanning

De kids zitten thuis en als ouders gaat het werk gewoon door. Hoe zorg je ervoor dat er toch een beetje structuur in de dag zit? Pak een groot memobord en schrijf hier de dag- en weekplanning op. Om 7.30 met zijn allen ontbijten, om 12.00 uur even een rondje buiten lopen, om 14.00 uur een kopje thee met een koekje en in de tussentijd bezig met school. Om 16.00 uur tijd voor een stukje fruit en om 18.15 staat het eten op tafel. Nog even tv kijken, douchen en dan lekker naar bed. Morgen weer een nieuwe dag!

Tip 2. Ga iets lekkers bakken

Maak er een leuke, lekkere en creatieve middag van en ga koekjes bakken. Je kunt simpele zandkoekjes maken waarbij je samen verschillende letters kneed of met een uitsteekvormpje aan de slag gaat om de de mooiste figuren te maken. Voorbereiding is belangrijk, dus leg eerst alle benodigdheden klaar voor je aan de bak gaat. Hier mag een schort niet bij ontbreken. Zijn jullie meer fan van cakejes? Bak dan heerlijke cupcakes en spuit vervolgens samen met de kids een mooie toef erop. En bijkomend voordeel van iets lekkers bakken is dat je huis gaat ook nog eens heerlijk ruiken! Vergeet trouwens niet de overgebleven koekjes op cupcakes netjes op te bergen in de meest persoonlijke koekjestrommel.

7 tips voor iedereen die thuis is

Tip 3. Ga spelletjes spelen

Trek de spelletjes uit de kast en ga gezellig old school ganzenborden. Of wat dacht je van Monopoly of Kolonisten van Catan? Hier ben je wel even zoet mee. Houden jullie meer van kaartspellen, dan is het helemaal tof om te spelen met je eigen kaarten. We hebben verschillende soorten kaartspellen, namelijk UNO, kwartet, vier-op-een-rij, memo kaarten, domino kaarten, maar ook het klassieke kaartspel. Je maakt ze bij ons heel eenvoudig en je hebt er gegarandeerd speelplezier van!

7 tips voor iedereen die thuis is

Tip 4. Zet een mooie film op

Er zijn momenteel verschillende online streamingsdiensten waar je de mooiste, grappigste en leukste films kunt zien. Lekker comfortabel op de bank, dekentje erbij, een zelfgemaakt koekje 😉 en met zijn allen genieten van bijvoorbeeld een sprookjes- of disneyfilm. Maak het extra knus door de lampen te dimmen om extra van de film te genieten.

Tip 5. Plak foto’s in een fotoboek en schrijf er quotes bij

Haal dat lege boek van zolder want nu is het moment om al je foto’s te sorteren en in het album te plakken. Schrijf er dan ook leuke teksten bij om de sfeer helemaal compleet te maken. Heb je nog geen fotoboek? Dan is nu het moment om de foto’s van afgelopen vakanties te sorteren en hier de tofste fotoboeken van te maken.

7 tips voor iedereen die thuis is

Tip 6. Geef je huis een make over

Richt je huis opnieuw in door bijvoorbeeld de kast of wat banken te verplaatsen. Je kunt de veranderingen ook wat kleiner houden door foto’s te verwisselen in fotolijstjes of zelfs een eigen fotoslinger te maken. Bestel daarvoor de losse retro foto’s voor een super leuk effect!

6 leuke dingen die je thuis kunt doen

Tip 7. Bouw hutten met dekens

Verzamel alle dekens bij elkaar, wasknijpers en zet stoelen en banken op de juiste positie om de grootste hut binnenshuis te maken. Lekker kruipen door de tunnels, super cool! Vergeet niet een foto te maken van zowel de buiten- als binnenkant.

Hoe vermaken jullie je?

Wat doe jij het liefst als je thuis bent? Is het eentje die we hier in de blog hebben genoemd of doe jij graag wat anders? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten of via #mysmartphoto op onze Instagram en Facebook. Als je nog andere tips hebt, laat deze dan ook aan ons weten!

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *