Doe meer met je fotoafdrukken!

Doe meer met je fotoafdrukken!

De zomer is fantastisch, we hebben vakantie en vaak levert deze tijd de mooiste foto’s op waar je met een grote glimlach aan terugdenkt. Deze herinneringen verdwijnen langzaam tussen al die foto’s op je smartphone, zonde! Daarom de tip: laat je foto’s afdrukken op echt fotopapier! Met fotoafdrukken geniet jij langer na van al die leuke momenten.

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

Je hebt je foto’s afgedrukt, en dan? Wat ga je doen met al je fotoafdrukken? Ze opbergen in een bewaardoos, ze ophangen in huis of er iets leuks en unieks mee knutselen? Wij kiezen voor het laatste, want deze foto’s zijn toch véél te mooi om gewoon in een la te laten verdwijnen.

Hoe dan? We inspireren je graag met 7 creatieve ideeën om uit te proberen met je vakantie fotoafdrukken! 

#Idee 1: Fotoafdrukken… op de koelkast!

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

Jazeker, dit is een klassieker! Ik denk stiekem nog steeds dat de koelkast hier speciaal voor gemaakt is. 😉 Hieronder vind je alvast enkele opties om jouw koelkast anno 2019 op een hippe manier te decoreren met jouw foto’s:

  • Maak fotomagneten met een kleine tekst of quote op die perfect past bij de foto’s die je ermee wilt ophangen. Denk maar aan “Beste moment van 2019”, “Porto 2019”, “Let’s travel the world” enz. Ze geven iets extra’s aan je foto’s en brengen je meteen in de sfeer van het moment!

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

  • Is je koelkast te klein om er allerlei fotoafdrukken en magneten op te hangen? Smartphoto to the rescue: je kan je foto’s ook afdrukken op onze flexibele fotomagneten. Handig toch?

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

Of doe zoals @interiorbycalmunger uit Denemarken en plak je leukste retro foto’s met washitape op je koelkast! Heel gemakkelijk én hip, I love it! En jij?

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

#Idee 2: Fotoplankje DIY

Vind jij het leuk om te knutselen en draai jij je hand niet om voor een toffe DIY? Met dit leuke fotoplankje hang jij jouw favoriete foto’s op een leuke originele manier in je kamer.  Je kan de fotoafdrukken bv. elke maand afwisselen, afhankelijk van het seizoen of de sfeer die je in huis wil creëren. Zin in iets anders? Je kan er ook leuke kaartjes, quotes of tekeningen van de kids aan hangen!

Photo: decorsmaison.club

#Idee 3: Speelse fotokubussen

Hoe schattig zijn deze fotokubussen? Laat je foto’s afdrukken op fotopapier, maar kies foto’s uit die je in een vierkant formaat kan uitsnijden, afhankelijk van de grootte van je kubus. Een superleuk cadeau voor opa en oma!

Hoe begin je eraan?

  • Benodigdheden: houten kubussen die goed afgeschuurd zijn (die kan je vinden in doe-het-zelf zaken), vernislijm, schaar, fotoprints op fotopapier
  • Knip de foto’s uit in het formaat van je kubuszijde
  • Kleef de foto met de lijm op een kubuszijde en duw goed aan, om luchtbelletjes te vermijden

Als je meerdere kubusjes maakt, kan je ze op een leuke manier stapelen en op de kast etaleren. Super origineel en het ziet er ook nog eens super tof uit!

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

Photo: therigneys.wordpress.com

#Idee 4: Herinneringen die blijven hangen

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

Ok, dit is misschien niet het meest originele idee, maar I love it… Foto’s aan de muur geeft iets gezellig. Dit vind je dan ook terug in diverse huizen en in diverse kamers. Op de kinderkamer, in de studeerkamer, woonkamer én zelfs op het kleinste kamertje… Je kan dit eenvoudig doen met washitape in dvierse leuke kleuren, dit geeft het net wat meer uitstraling. Tip: Wees origineel, zoals Kathy (@kath_mom), hoe tof!

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

Photo by @kath_mom

Mag het van jou allemaal wel wat strakker? Denk dan na over een leuke en al dan niet symmetrische compositie om jouw fotoafdrukken op te hangen in een kamer naar keuze.

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

#Idee 5: Lijst ze in!

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

Wanneer je foto’s afdrukt doe je dit waarschijnlijk op een standaard foto’s, op een vierkant of op een retro foto’s. Maar waarom zou je je favoriete foto’s niet eens wat groter laten afdrukken? Lijst je mooiste foto’s in en hang ze samen in de woonkamer.

Tip: Combineer je favoriete foto’s met gave posters met quotes. Dit zorgt voor een prachtig geheel.

#Idee 6: Laat je foto’s spreken

Dit is wel één van m’n favorieten. Ik denk, omdat je dit niet overal ziet en je zo wel echt iets unieks in huis hebt staan. Haal de creatieveling in jezelf naar boven en vertel een verhaal met jouw fotoafdrukken.

Je hebt hiervoor grote kartonnen letters nodig, deze kan je gemakkelijk zelf kan maken uit een groot karton, maar je kan de letters ook kopen bij een bouwmarkt bijvoorbeeld. Verder heb je vernislijm en uiteraard, je fotoafdrukken nodig. Je verkrijgt het mooiste resultaat als je foto’s min of meer in dezelfde kleurtinten zijn!

Kan je niet wachten om te beginnen? In deze video kan je alle stappen gemakkelijk volgen!

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

Photo: itsalwaysautumn.com

#Idee 7: Een rek vol!

Deze trend zien we veel voorbij komen op Instagram, Pinterest én bij onze klanten: fotoafdrukken ophangen aan een wandrek! Dit voorbeeldje van @wisj_sofie heeft ons alvast overtuigd:

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

Photo by @wisj_sofie

Ook hier geven onze foto’s retro een gaaf vintage effect, maar ik vind het zelf ook heel leuk om er kaarten met quotes aan op te hangen. Wissel ieder seizoen wat foto’s, hang er verjaardagskaartjes/geboortekaartjes/uitnodigingen aan, je mooiste vakantiefoto’s om na te genieten van die reis, enz. Weinig werk, maar een prachtig resultaat: ideaal!

Ben je geïnspireerd?

We zijn heel benieuwd naar jouw ideetjes en tips voor foto’s. Deel ze met ons in de reacties of deel je mooiste creaties met ons op instagram via #mysmartphoto. Wij zijn benieuwd. ♥

Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan ook eens deze blog over een collage maken van je fotoafdrukken, het in huis halen van je favoriete instagram foto’s en nog meer creatieve ideeën voor jouw fotoafdrukken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *