Tuinfeest: tips voor de leukste decoratie

Tuinfeest: tips voor de leukste decoratie

Wil je graag een tuinfeest organiseren en het extra leuk maken met mooie versiering? Met onze 9 tips maak je er het allermooiste tuinfeest van! Als je de tips toepast, dan zal het in elk geval niet aan de aankleding van jouw tuinfeest hebben gelegen 😉.

tuinfeest communie

# Tuinfeest tip 1: Een buffet met kleur

Maak een gezellig eethoekje in je tuin met kleurrijke gevarieerde snacks. Je kan gaan voor heerlijk zoete gebakjes en gepersonaliseerde snoepzakjes, maar je kan je ook uitleven met gezonde snacks: kleurrijke fruitsalades of rauwe groenten met lekkere dips vallen altijd in de smaak. En nog gezond ook! 🙂

Gepersonaliseerde snoepzakjes
tuinfeest communie

# Tuinfeest tip 2: Puur natuur – DIY

Als de weersvoorspellingen goed zijn, dan is de tuin altijd een fijne setting, boordevol inspiratie voor mooie decoratie. Wees dus creatief met wat de natuur je geeft en maak hier je eigen tuinfeest versiering van! Dit zijn alvast onze favoriete ideeën:

  1. Maak confetti uit gedroogde blaadjes

Tuinfeest communie

Foto via situveuxjouer.com

2. Maak naamkaartjes met laurierblaadjes

tuinfeest communie

Foto via Etsy

3. Versier je servetten met bloemetjes en gepersonaliseerde servetringen

tuinfeest communie

4. Verzamel enkele dunne takjes uit je tuin, steek ze in een kleurrijk (gepersonaliseerd) vaasje en hang er iets leuks aan: fotoafdrukken, snoepjes, houten hangers, ballonnen…

tuinfeest communie

#Tuinfeest tip 3: Zeepbellen

Zeepbellen zorgen meteen voor een feestelijke toevoeging en komen in de tuin het meest tot hun recht. Een leuk decoratie ideetje waar je helemaal geen voorbereiding aan hebt, en dé perfecte animatie voor jong en oud. Daarnaast staan bellen ook super leuk op de foto! Wil je net een beetje extra? Bestel dan eenvoudig een set van gepersonaliseerde bellenblazen in de sfeer van jouw tuinfeest.

Tip: je kunt de gepersonaliseerde bellenblaas ook als bedankje aan je gasten meegeven, zo hebben ze een origineel aandenken waar ze nog veel plezier aan beleven.

Wil je het groots aanpakken? Leg dan een set klaar waarmee je gigantische zeepbellen maken. Dit levert prachtige foto’s op!

tuinfeest communie

#Tuinfeest tip 4: Hutten voor de kids

Je herinnert je ongetwijfeld nog levendig welke hutten je vroeger bouwde in de tuin? Kinderen vinden dit nu eenmaal superleuk! Geef hen enkele attributen zoals lakens, touw, takken, kartonnen dozen en stiften en laat hun creativiteit de vrije loop. Je kan ze ook op voorhand maken met je kinderen en helemaal inkleden in het thema van jouw feest. Urenlang speelplezier gegarandeerd!

Wil je graag meer inspiratie specifiek voor een top kinderfeestje? Lees dan ook onze blog met tips voor een succesvol kinderfeestje.

tuinfeest communie

#Tuinfeest tip 5: Stoepkrijt

Ook dit is een win-win situatie: stoepkrijt op een tuinfeest zorgt niet alleen voor een mooie decoratie, maar is ook een leuk en creatief tijdverdrijf voor de kinderen. Je kan vragen of iedereen een tekening of boodschap voor het organisator wil opschrijven, ofwel op de stoep, ofwel op een muur buiten die je hiervoor vrijhoudt. En vergeet niet foto’s te maken van de gemaakte creaties en deze later af te drukken of maak een fotoboekje van deze dag.

tuinfeest communie

Foto via pinterest

# Tuinfeest tip 6: Verhuis je meubels

Je helemaal thuis voelen in de tuin? Dat kan door je meubels naar buiten te verhuizen! Het maakt het tuinfeest extra huiselijk en gezellig en je zal zien, de meubels zullen nog van pas komen ook. Waar stel je anders al die cadeautjes en bedankjes op?

Tip: Houd het weer in de gaten en voorzie een plan B indien nodig. Bescherm ook de poten van je meubels, zodat je na het feest niet voor vervelende verrassingen komt te staan.tuinfeest communie

Foto via theknot.com

#Tuinfeest tip 7: De boom in…

Heb je bomen staan in je tuin? Maak ze dan deel van jouw tuinfeest middels decoratie! Je kan er leuke slingers, ballonnen of misschien zelfs (nep) cadeautjes in hangen om ook de bomen zo feestelijk mogelijk te maken.

tuinfeest communie

Of wat dacht je van gepersonaliseerde vlaggetjes in de boom of struiken? Zo verwelkom je je gasten op een heel persoonlijke manier. En een stuk origineler dan de standaard vlaggetjes. Wedden dat je hier een complimentje over zal ontvangen?

tuinfeest communie

# Tuinfeest tip 8: Spandoek als blikvanger

Als je een ultieme blikvanger wil voor jouw tuinfeest, dan is ons spandoek een absolute must-have. Kies je design uit, plaats er een mooie foto op van bijvoorbeeld het feestvarken en hang de poster aan de garagepoort, of achter de tafel met hapjes buiten zodat de spandoek helemaal tot zijn recht komt.

tuinfeest communie

#Tuinfeest tip 9: Jump for joy

Geen geslaagd tuinfeest zonder springkasteel, toch? De perfecte uitlaatklep voor al het jong geweld op het feest, maar ook een nostalgische activiteit voor de volwassenen. Geef je een themafeest? Ga dan op zoek naar een springkasteel dat helemaal binnen jouw thema past! Hier een voorbeeld voetballiefhebbers.

tuinfeest communie

Foto via carpediemverhuur.nl

Om het compleet te maken, verstuur je gasten alvorens uitnodigingen in het de sfeer van jouw tuinfeest.

Geïnspireerd?
Heb je zelf nog andere ideetjes voor jouw tuinfeest decoratie of heb je de onze toegepast? Laat het ons dan zeker weten in de reacties hieronder of via FacebookInstagram met #mysmartphoto.

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *