Tips voor het maken van een fotocollage

Tips voor het maken van een fotocollage

Één foto zegt meer dan duizend woorden… Wat zeggen meerdere foto’s dan wel niet? Daarom gaan we vandaag aan de slag met een fotocollage. Een fotocollage is niet meer dan meerdere foto’s samen uitgestald. Dit kan zijn meerdere foto’s op één product of meerdere producten.

Minder keuzestress dankzij een fotocollage

Ik vind kiezen soms erg lastig. Stel, je hebt een fantastische vakantie gehad, veel mooie foto’s gemaakt en je wil je mooiste foto van deze prachtige herinnering aan de muur hangen. Maar dan… Hoe kies je nou je mooiste foto? Ik zeg het je eerlijk, ik vind dat heel moeilijk. Ik kan namelijk niet zo goed kiezen! Daarom heb ik de oplossing voor jullie. Maak een fotocollage. Zo hoef je niet te kiezen tussen al die prachtige herinneringen en kun je genieten van meerdere foto’s. In deze blog geef ik je een aantal tips voor het maken van een collage.

Een collage van losse foto’s

Fotocollage op de muur met losse fotoafdrukken

Fotocollage op de muur

Een fotocollage is op meerdere manieren te maken. Als eerste tip heb ik voor jullie de fotocollage met losse foto’s. Het voordeel van een fotocollage gemaakt met losse fotoafdrukken is dat je gemakkelijk na een tijdje foto’s kan wisselen. Zo is je collage altijd op te date! Deze collage kan je op de muur maken, bijvoorbeeld in de vorm van een hartje, vierkant of willekeurig bij elkaar plakken, maar je kan je fotocollage met losse fotoafdrukken ook verzamelen op een prikbord. Let op: Wanneer je je foto’s los op de muur wil plakken, is het wel gemakkelijk om dit alvast uit te tekenen of zoals Karen hierboven heeft gedaan witte klevende stickers geplakt waar je de foto’s wil hebben. Zo weet je zeker dat jou foto’s mooi recht aan de muur komen te hangen. Liever niet zo netjes? Ga dan voor de optie hieronder. Dankzij het gekleurde washitape krijgt de muur een nonchalante look.

Fotocollage met losse foto's

Fotocollage met losse foto’s

Flessenpost.. Eh foto’s!

Fotocollage in een fles

Foto’s in een fles, copyright: www.musely.com

Deze collage is echt iets anders dan anders, we gaan namelijk fotoafdrukken oprollen en deze voorzichtig in doorzichtige flesjes schuiven. Schuif net zo lang tot de foto zo zit zoals jij wil. Ga voordat je begint op jacht naar bijzondere flesjes voor de foto’s. Kies bijvoorbeeld voor grote en kleinere flessen bij elkaar en zet de flesjes op een leuke manier naast elkaar. Als dit geen unieke fotocollage is…. Op bovenstaande foto is er gebruik gemaakt van Mason Jars voor de foto.

Fotocollage met wanddecoratie op hout

Fotocollage met hout

Fotocollage met hout

Hout is een natuurlijk product met een stoere uitstraling, door meerdere foto’s op hout af te laten drukken creëer je een fantastische stijl. Ga bijvoorbeeld voor mooie familiefoto’s gecombineerd met een landschap. Leuk voor boven de bank of op de slaapkamer.

Bijpassende foto’s op canvas

canvas collage foto's

Canvas geeft sfeer aan iedere ruimte en past ook goed in diverse interieurstijlen. Deze meerluik op canvas is nét weer even wat anders dan anders.
De foto’s passen bij elkaar, maar je kan ook na verloop van tijd een canvas wisselen. Door één canvas te wisselen krijg je direct een geheel andere uitstraling.

Heb jij ook nog leuke ideetjes voor een fotocollage?
Laat het ons dan vooral even weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *