Met een fotocollage ga je voor meer persoonlijkheid en stijl in huis

Met een fotocollage ga je voor meer persoonlijkheid en stijl in huis

Wil jij jouw muur sfeervoller maken door foto’s aan je muur te hangen? De perfecte manier om van je muur een eyecatcher te maken is door je muur persoonlijker te maken. Met een fotocollage ga je voor meer persoonlijkheid en stijl. Het uitzoeken van de perfecte foto voor aan je muur kan lastig zijn, maak het je zelf daarom niet te moeilijk! Maak je muur uniek door iets aan de muur te hangen wat niemand heeft en wat is er unieker dan je eigen foto’s? Kies je leukste foto’s uit en maak er een mooie collage van. Dit zijn onze tips voor een prachtig resultaat.

Een fotocollage van je baby

Een fotocollage met een thema

Met een fotocollage kan je alle kanten op. Een fotocollage is ideaal voor een creatief thema. Je kan je fotocollage een bepaalde thema meegeven, maar je kan je fotocollage ook laten figureren als een kunstwerk. Wat dacht je van een zwart-wit thema? Of maak een collage met allemaal foto’s met één zelfde kleur. Voor meer stijl aan de muur, maak je een collage dat bij jou en het interieur past. Hou rekening met de kleuren. Door daarnaast gebruik te maken van je eigen foto’s, geef je je huis nog meer persoonlijkheid en breng je nog meer sfeer aan de ruimte.

Ter inspiratie volgen hier nog wat thema ideeën:

  • Een collage van je huisdieren
  • Een fotocollage van je vakantie
  • Een collage van je bruiloft
  • Een fotocollage van je kinderen
  • Een collage van de geboorte van je kleine
  • Een fotocollage van je Instagramfoto’s
  • Een collage van natuurfoto’s

 Een fotocollage aan de muur

Vertel een verhaal

Een fotocollage aan je muur geeft je huis meer sfeer. Met een fotocollage kan je jouw verhaal vertellen en delen met anderen. Wat normaal gesproken niet met één foto van je reis, geweldige vakantie of een heerlijk weekend kan uitleggen, kan je dat met meerdere foto’s wel, want meerdere foto’s van die ene leuke dag maken, jouw verhaal compleet.

 Fotocollage verhaal

Stap 1: Waar laat je je foto’s op afdrukken?

Je kan het zo gek niet bedenken, maar tegenwoordig kan je bijna overal je foto’s op laten afdrukken! Voordat je wat aan de muur kan hangen, moet je eerst weten wat je precies aan de muur wilt hangen. Ga je voor iets creatiefs als hout, losse foto’s op fotopapier of ga je voor wat meer luxe en kies je voor aluminium, canvas (luxe), forex of plexiglas voor aan de muur?

wanddecoratie

Stap 2: Het verzamelen van alle foto’s

Nu je weet waar je je foto’s op wil laten afdrukken is het tijd om al je foto’s bij elkaar te verzamelen. Je kan het beste alle foto’s bij elkaar verzamelen en deze vervolgens sorteren. Met sorteren maak je het jezelf voor nu en in de toekomst veel eenvoudiger om de juiste foto’s snel en makkelijk terug te vinden. De tip is om het mapje een duidelijke titel te geven en het vervolgens op maand en jaartal te sorteren. Dit kan op verschillende manieren. Je zou namelijk de maand en het jaartal achter het onderwerp kunnen zetten of mapjes met maanden en jaartallen binnen de huidige map aan te maken, zodat je vervolgens de foto’s in de juiste map kan plaatsen. 

Fotoafdrukken

Stap 3: Zoek uit welke foto’s je wilt gebruiken

Nadat de foto’s verzameld en gesorteerd zijn is het tijd om een kleine selectie uit je foto’s te maken. Foto’s die zijn gemaakt tijdens een mooie boswandeling, de geboorte van je kleine of een collage van je bruiloft. Welke foto’s geven jou een fijn gevoel en brengen mooie herinneringen naar boven? Maak een selectie van je mooiste foto’s en ga puzzelen op welke manier je ze in je fotocollage wil zetten.

Een fotocollage van trouwdag

Stap 4: Het bestelproces

Omdat je vooraf je foto’s al hebt uitgekozen verloopt het bestelproces eenvoudig en snel. Bij het bestellen van wanddecoratie via smartphoto kan je kiezen uit verschillende soorten materialen om je foto op af te laten afdrukken. Daarbij krijg je de keuze uit verschillende formaten, maar ook de optie of je er een lijst omheen wilt en in welke kleur. Vervolgens krijg je een overzicht aan beschikbare designs, die je vervolgens kan aanpassen naar smaak. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er wat moois van! Na het plaatsen van je bestelling is het wachten tot de pakketbezorger bij jou langskomt. Wanneer vervolgens je deurbel gaat weet jij hoe laat het is. Je fotocollage is binnen! Uitpakken en ophangen maar!

Een fotocollage aan je muur!

De laatste stap is natuurlijk om een mooi plekje voor je fotocollage te kiezen. Na het ophangen is het genieten blazen. Haal herinneringen bij het zien van je mooie foto’s. Je huis voelt nu nog stijlvoller en persoonlijker aan dan het al was. Geniet ervan!

Een fotocollage op dressoir

Wat vind jij van een collage aan de muur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *