Sinterklaas intocht

Sinterklaas intocht

Het duurt nog even, maar op 18 november is het dan zover…. Dan is de Sinterklaas intocht! De sinterklaas periode is voor kinderen de spannenste en leukste tijd van het jaar. De meeste kindereren zijn al weken zenuwachtig, maar over 6 weekjes is het dan echt zover! Dan zal hij Nederland binnenvaren!

Natuurlijk willen we de Sinterklaas intocht niet ongemerkt aan ons voorbij laten gaan. Wij geven je graag een aantal tips, zodat de intocht ook dit jaar weer onvergetelijk wordt!

Sinterklaas voorpret, knutselen maar

Sinterklaas intocht versiering

Voor Sinterklaas met de boot naar Nederland komt worden in alle huizen natuurlijk de voorbereidingen al getroffen. Zorg er samen met je kids voor dat Sinterklaas zich welkom voelt en geniet van de gezellige voorpret. Versier je huis en geeft de Sint een warm welkom en je hebt gegarandeerd een leuke knutselmiddag. Knutsel de boot van Sinterklaas en maak mini pietjes die je voor het raam kan zetten. En wat dacht je van een aantal cadeautjes in huis? Pak dozen in en zet die op willekeurige plekken in huis neer voor een gezellige uitstraling. Ook een mooie slinger mag niet ontbreken. Zoek een mooie foto of tekening uit, print deze een aantal keer uit. Vervolgens maak je er gaatjes in en met een mooi lint maak je gemakkelijk je eigen slinger. De foto of tekening die je hebt uitgeprint kan uiteraard eerst nog mooi worden ingekleurd, voordat je deze ophangt.

Maak je eigen Pietenmuts voor de Sinterklaas intocht
Sinterklaas intocht pietenmuts

Natuurlijk gaan we wel in stijl naar de Sinterklaas intocht. Een mooie mijter of pietenmuts mag niet ontbreken. Heb jij nog geen pietenmuts? Een mooie pieten muts maak je met crêpepapier en een strook papier.
Maak eerst de strook papier op maat van je hoofd door hem erom te vouwen en dan vast te nieten. Laat de kinderen het strook papier leuk versieren met mooie tekeningen van cadeautjes of andere sinterklaas figuurtjes. Ook kun je de strook versieren met mooie glittertjes of stickers. Print een tekening van een veer uit, knip deze uit en kleur hem mooi in. Niet je veer vast aan de voorkant. Neem een stuk crêpepapier dat iets groter is dan het gat bovenin en maak deze bovenin vast. En klaar is je pietenmuts!

Tekening voor Sinterklaas maken

Sinterklaas intocht cadeautjes

Je kunt natuurlijk niet met lege handen aankomen bij de intocht van Sinterklaas! Een mooie tekening voor Sinterklaas of Piet mag niet ontbreken. Print een mooie kleurplaat of laat je kinderen zelf creatief zijn met kleurpotloden! Kinderen vinden het ook leuk om hun favoriete cadeautjes uit te zoeken en deze uit te knippen en op te plakken op een wit vel papier, zodat ze zo hun verlanglijstje aan Sinterklaas kunnen geven.

Vlaggetje knutselen voor tijdens de Sinterklaas intocht

Tijdens de intocht wordt er natuurlijk ook met vlaggetjes gezwaaid! Dit idee is leuk om uit te voeren tijdens een saaie regenachtige middag. Wat heb je nodig?

  • Houten stokjes (een takje van een boom volstaat ook)
  • oud t-shirt of kussensloop
  • nietjes of lijm

Voor dit idee heb je niet veel nodig, heb je nog een oud kussensloop liggen of een wit t-shirt? Knip er een vlaggetje van 23 x 17 cm. Het vlaggetje zelf is 23 x 17 cm groot. Het stokje is 44 cm lang en heeft een doorsnee van 0,5 cm. Maar je kunt natuurlijk ook een kleinere of grotere vlag maken. Als je een stuk stof uit het t-shirt of kussensloop hebt geknipt kan het leuke werk beginnen. Verzamel verf, stiften en andere materialen om je vlaggetje helemaal mooi te maken, zodat deze mee kan naar de intocht van Sinterklaas.

Zo, volgens mij zijn we nu wel helemaal klaar voor de intocht van Sinterklaas!
Heb jij nog andere leuke tips en ideeën? Laat het ons weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *