Een last minute vaderdagcadeau regelen, zo doe je dat!

Een last minute vaderdagcadeau regelen, zo doe je dat!

Het is bijna Vaderdag… heb jij jouw vaderdagcadeau al in huis of slaat de stress toe? Het kan je overkomen dat je door alle drukte en chaos het overzicht verloren hebt, waardoor je andere dingen om je heen vergeet. Maar als je het vergeten bent, geen paniek! In dit artikel deel ik namelijk een hele toffe last minute Vaderdag tip! Met deze superleuke ‘do it yourself’ heb jij binnen-no time een leuk vaderdagcadeau in elkaar geknutseld. Geheel gratis en gemakkelijk te maken. Zo sta je met Vaderdag niet met lege handen en heb je toch een tof cadeautje. Met dit cadeautje tover je gegarandeerd een glimlach op je vaders gezicht!

Een last minute vaderdagcadeau

De benodigdheden:

  • Gekleurd karton
  • Liniaal
  • Schaar
  • Potlood
  • Lijm
  • Pen

Een persoonlijk vadersdagkaartje

Stap 1
Zoek een leuk kleurtje karton uit en vouw het papier vervolgens doormidden en weer open;

Stap 2
Teken met een potlood en liniaal bovenaan het papier een rechte lijn van een paar centimeter, afhankelijk van de grote van het papier dat je gebruikt;

Stap 3
Knip vervolgens met een schaar op je getekende lijn, zodat je een kleine inkeping hebt. Na het knippen heb je als goed is twee losse inkepingen aan de zijkant. Deze losse stukjes moet je allebei naar binnen vouwen, zodat het kraagje zichtbaar wordt;

Stap 4
Nu is het tijd om het shirt te versieren. Maak er bijvoorbeeld een leuke stropdas bij. Met behulp van je liniaal en potlood teken je een stropdas op papier. Na het tekenen van de stropdas is het tijd om deze uit te knippen en op de kaart te plakken;

Stap 5
Tijd om je kaart nog wat extra aan te kleden. Zo kan je er o.a. nog voor kiezen om een borstzakje met zakdoekje, wat leuke knoopjes of een leuke slagzin toe te voegen. Je kaartje is nu zo goed als af!

Eindresultaat

Je kaartje is nu in principe af, maar je kan nog een stapje verder gaan door de binnenkant ook leuk te versieren. Denk hierbij aan een gedicht, een tekening, een verhaaltje, een persoonlijke boodschap of leuke voucherbonnen die je vader bij jou kan inwisselen. Ook zou je een cadeaukaart aan de binnenkant kunnen plakken als extra verrassing.

Een persoonlijke noot

Om het kaartje echte speciaal te maken is het leuk om een bijzondere boodschap te schrijven. Een leuk tekstje erbij maakt de kaart helemaal af en is natuurlijk van bijzonder waarde. Laat je vader weten hoeveel je van hem houdt en hoe dankbaar je bent dat hij jouw papa mag zijn. Je zou aan de binnenkant ook een zelfgemaakte tegoedbonnen kunnen maken, die hij bij jou kan inwisselen. Zo zou je er dingen op kunnen zetten als: ‘deze tegoedbon kan je inwisselen voor een knuffel, wat lekkers, of een dagje bioscoop’ en ga zo maar door. Laat je creativiteit los op het kaartje en maak er wat moois van!

Waar maak jij jouw vader blij mee op Vaderdag?

Maureen schrijft overdag o.a. teksten voor de blog en social media van smartphoto. In de avond houdt ze van een goede film of serie. Haar vrije tijd besteedt ze verder graag aan het bloggen op haar eigen website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *