Knutsel samen met je dochter of zoon een vaderdagcadeau in elkaar!

Knutsel samen met je dochter of zoon een vaderdagcadeau in elkaar!

Na Moederdag is het nu eindelijk bijna zover.. Vaderdag komt eraan! Een traditionele dag waarbij alle vaders over de hele wereld in het zonnetje worden gezet. De dag waarop jij samen met je kinderen en man Vaderdag viert. Voorafgaand aan deze ‘papadag’ wil jij natuurlijk alvast de nodige voorbereidingen treffen. Waar ga jij jouw lieve man en super papa mee verwennen? In dit artikel lees je hoe je samen met je zoon of dochter een leuk vaderdagcadeau in elkaar knutselt voor papa.

vaderdagcadeau

Papadag

Of je kinderen het al bewust meemaken of niet, jij weet dat het Vaderdag is en daarom wil jij je alvast goed voorbereiden. Net zoals Moederdag is ook Vaderdag een bijzondere dag dat volledig in het teken staat van alle vaders over de hele wereld, waaronder jouw lieve man en zorgzame papa. Daarom mag papa met Vaderdag extra in de watten gelegd worden, vind je ook niet? Lees hieronder hoe je een tof en eenvoudig vadersdagcadeau in elkaar knutselt.

vaderdagcadeau

Een vaderdagcadeau in elkaar knutselen

Benodigdheden voor het maken van een vaderdagcadeau

  • Gekleurd papier of karton
  • Grijs potlood
  • Gekleurde stiften of potloden
  • Schaar
  • Lijm

Stap 1 – Overtrekken

Laten we beginnen met de eerste stap, het tekenen van beide handen. Het overtrekken van de handen kan je het beste doen met een grijs potlood. Maak gebruik van gekleurd of wit papier/karton en laat je kinderen vervolgens hun eigen handen overtrekken op papier. Of help je kinderen voor het beste resultaat.

Stap 2 – Knip, knip, knip!

Als goed is heb je bij de eerste stap een linker en rechterhand op papier getekend. Stap twee is het uitknippen van de handen. Dit is een precies werkje en voor het beste resultaat moet dit nauwkeurig worden gedaan. Als jouw kinderen nog te jong zijn om netjes te knippen is het raadzaam op ze hierbij te helpen.

Stap 3 – Versieren

Stap drie is misschien wel de leukste stap, namelijk het versieren van de handen. Laat je kinderen met stiften of potloden de geknipte handen versieren. De twee handen kunnen aan beide kanten helemaal vol getekend worden. Laat je kinderen lekker hun gang gaan, dat vinden ze het mooiste en zorgt voor veel plezier.

Stap 4 – Vouwen

Stap vier is het vouwen van een trappetje. Voor het vouwen van een trappetje kan je gebruik maken van gekleurd of wit papier, maar voor het beste resultaat kan je beter karton gebruiken. Voor het trappetje willen we rechthoekige of vierkanten stukken vouwen. Hier zijn meerdere technieken voor. Zo kan je het papier in stroken knippen en vervolgens vouwen of je vouwt het hele vel in één keer en knipt er daarna een strook uit.

Stap 5 – Een speciale boodschap

Wanneer je het trappetje uitgevouwen hebt is de tijd om daar een speciale boodschap op te zetten. Vraag jouw kinderen wat ze van papa vinden en wat ze graag tegen hem zouden willen zeggen. In het voorbeeld zijn we gegaan voor superpapa.

Stap 6 – De boodschap opvouwen

Na stap vijf vouw je het trappetje weer in elkaar en plak je deze aan de uiteinden vast op de handen. Let er wel op dat je deze op de goede manier bevestigd, zodat wanneer je de handen bij elkaar hebt deze netjes op elkaar passen.

 Stap 7 – Het eindresultaat bewonderen

Als goed is heb je nu alle stappen netjes volbracht en is jouw knutselprojectje af! Ben je er tevreden mee? Ik denk dat er geen mooier cadeau is voor jouw man en bijzondere papa dan een zelf geknutseld kunstwerk van zijn zoon of dochter. Je tovert gegarandeerd een lach op jouw man en lieve papa, want wat is er nu leuker dan een zelfgemaakt cadeau?

Klaar is kees!

Jouw knutselproject voor papa is af! Wat je nu zou kunnen doen is deze netjes verpakken in cadeaupapier, zodat het cadeau nog even een verassing blijft voor papa. Vervolgens kan je het beste afwachten tot er een goed moment is om het te geven, bijvoorbeeld wanneer papa een ontbijtje op bed krijgt.

vaderdagcadeau

Vaderdag zonder ‘papa’ vieren

Niet voor iedereen is Vaderdag een leuke dag, want niet iedereen heeft een vader. Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw kinderen geen papa hebben, om wat voor reden dan ook. Dat wil echter niet zeggen dat het een sombere of saaie dag moet gaan worden. Zo kan je samen met je kinderen papa herdenken, door een bos bloemen bij zijn graf te leggen, door een kaarsje te branden of door samen met de kinderen door fotoboeken van papa te bladeren. Daarnaast kan je er ook op uitgaan met de kinderen en gewoon wat leuks doen. Tevens kan je samen met de kinderen ook andere papa’s in het zonnetje zetten zoals de leukste opa van de wereld of de aardige, maar eenzame buurman. Een klein gebaar kan een groot effect hebben!

vaderdagcadeau

Heb jij al een vaderdagcadeau in huis? Waar kan jij jouw man en super papa heel blij mee maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *