5 leuke Pasen knutsel ideeën voor kinderen

5 leuke Pasen knutsel ideeën voor kinderen

Pasen knutsel ideeën voor kinderen

De zon laat zich steeds vaker zien, de bloembollen schieten uit de grond en het is langer licht. Dat betekent dat de lente er aan komt! Weilanden vol madeliefjes, kinderen die uren buiten spelen en natuurlijk komt Pasen eraan. Om het gezellig te maken inspireren we je graag met deze 5 leuke Pasen knutsel ideeën voor kinderen! Welk Pasen knutsel idee ga jij maken?

Pasen knutsel ideeën voor kinderen

1. Een decoratief paasmandje

Een van de leukste paasknutsels is het maken van een decoratief paasmandje van een papieren bord. Wat heb je nodig? Een papieren bordje, een schaar, verf, papier, kleurpotloden, lijm, een satéprikker en crepepapier.

Kijk goed naar het mandje op de foto en knip het bovenste deel uit. Verf het bordje bruin en gebruik de satéprikker om een mandpatroon erin te tekenen. Knip eitjes uit van gekleurd papier en versier ze met de kleurpotloden. Plak de paaseitjes op de mand en voltooi het knutselwerk met een strik van crepepapier. Knutselen voor Pasen, de kinderen zullen het geweldig vinden! En het is super leuk om dit mandje op te hangen ter decoratie tijdens het Paasontbijt of de Paasbrunch. Mocht je hier meer inspiratie over willen, lees dan ook onze blog over

Pasen knutsel ideeën voor kinderen

Foto: jeknutseleikwijt

2. Knutselwerkje Pasen: maak je eigen mandje

Het tweede leuke Pasen knutsel ideeën voor kinderen is het maken van een eigen eiermandje!

Wat heb je nodig: oude blikken, opplakogen, papier, schaar, flessendopjes, witte verf en wol- en ijzerdraad. Verf het blikje wit, laat het opdrogen terwijl je konijnenoren en tanden uitknipt. Plak de oren aan de achterkant van het blik. De opplakoogjes plak je op de voorkant van het blik, net boven de neus (flessendop) en de uitgeknipte tandjes van papier. Met het ijzerdraad maak je snorharen en je paasknutsel voor kinderen is klaar!

3. Konijnenmasker

Transformeer je kleintjes tijdens het paasknutselen zelf in een schattig konijn! Maak bijvoorbeeld konijnenoren aan een haarband vast met behulp van wol- en ijzerdraad. Het is ook een goed idee om een konijnensnuit te maken aan een stok of een stuk hout. Maak van wol- en ijzerdraad snorharen en gebruik een roze bolletje wol als neus. Schattiger kan haast niet!

Extra tip: Maak van deze activiteit zeker enkele leuke foto’s en gebruik ze bijvoorbeeld om te plaatsen op je eigen gepersonaliseerde koekjestrommel, leuk voor later.

Pasen knutsel ideeën voor kinderen

Foto: Deavita

4. Slinger met konijnenknijpers

Paasknutselen kan ook geslaagd zijn wanneer je kiest voor het maken van een mooie slinger van konijnenknijpers.

Hier heb je houten wasknijpers voor nodig waar je samen met je kinderen konijntjes op maakt. Knip rondjes uit diverse kleuren papier: kies voor lichte lentekleuren zoals roze, geel en lichtblauw. Op deze rondjes plak je opplakogen, een neusje van zwart papier en een paar snorharen van een andere kleur papier dan het rondje zelf. Het paaskonijn is klaar om op de houten wasknijpers geplakt te worden. Hang deze knijpers aan een gekleurd touw of een ijzerdraad en hang de slinger op een mooie plek in huis. Leuk is om tussendoor ook losse foto’s op te hangen.

Pasen knutsel ideeën voor kinderen

Foto: Toutpetitrien

5. Pasen eiermandje

Samen op jacht naar verstopte paaseieren? Niet zonder een zelfgemaakt eiermandje!

Knutselen voor Pasen is natuurlijk extra leuk wanneer je iets maakt waarmee de kinderen ook daadwerkelijk iets kunnen doen. Wat dacht je van dit eiermandje van ovale figuren?

Je kunt kant-en-klare ovalen kopen maar je kunt er ook voor kiezen om de figuren zelf uit te knippen. Je hebt vier lange ovalen van dezelfde grootte nodig en één groot ovaal voor het lichaam van de konijn. Gebruik twee lange ovalen als oren en knip de andere twee ovalen door de helft voor de pootjes. Plak de oren en de ledematen op de plek en teken oogjes op het gezicht van het konijn. Gebruik een andere kleur papier om een neusje te maken. Knutsel van papier een bakje die je aan de achterkant van het konijn kan plakken. Dit wordt het bakje waar de eieren in worden geplaatst. Gebruik een bolletje witte wol voor de staart en je paasknutsel is klaar!

Pasen knutsel ideeën voor kinderen

Foto: Megumi’s Stampin Retreat

Met deze knutselwerkjes voor Pasen weet je zeker dat je kids zich absoluut niet zullen vervelen. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige manier om samen tijd door te brengen, om de lente te verwelkomen en om samen lekker een aantal paaseitjes op te eten. Let the sun shine.

Welk Pasen knutselwerkje ga jij maken?

Laat het ons weten via een reactie hieronder of via #mysmartphoto op Instagram of Facebook. Vergeet ook niet om foto’s te maken van jullie gezellige knutselmiddag en de eindresultaten.

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *