Maak zelf een creatief fotocadeau!

Maak zelf een creatief fotocadeau!

Is binnenkort je beste vriend of vriendin jarig en wil je hem of haar verrassen met een zelfgemaakt en persoonlijk cadeau? Maak dan deze canvas met foto’s, waarbij je de foto’s ook kunt gaan vervangen. Uiteraard kun je hem helemaal aanpassen naar eigen smaak en dat is juist het leuke aan het zelf maken van een cadeau! Oh en het is altijd leuk om te zien dat iemand moeite in jouw cadeau heeft gestoken. Dus als je minder creatief bent, dan kun je altijd nog in een paar stappen op onze website de mooiste fotocadeaus bestellen.

In deze blog leg ik je stap voor stap uit hoe je simpel en snel een persoonlijk fotocadeau maakt. Het is zo eenvoudig dat iedereen het kan, dus ook jij!

Wat heb je nodig?

  1. Canvas doek
  2. Verf + kwast
  3. Mini wasknijpers
  4. Lettertjes
  5. Foto’s
  6. Plakband
  7. Evt. gekleurd papier

Ik heb bovenstaande spullen allemaal voor een kleine prijs bij de Action gekocht. Tijd om van start te gaan!

Maak zelf een creatief fotocadeau!

Stap 1: Begin met het verven van de canvas

Bepaal welke ondergrond je wilt geven aan je canvas. Je kunt voor een patroon kiezen door bijvoorbeeld te werken met stippen, bloementjes of hartjes of hem één kleur schilderen. Daarnaast kun je hem ook wit laten en creatief zijn met papier. De keuze is helemaal aan jou😉. Ik heb in dit geval gekozen voor een ‘veeg’ effect van roze tinten. Dit was zo droog waardoor ik snel verder kon met de volgende stap!

Stap 2: Rijg de letters en bevestig deze aan de achterkant van de canvas

Bedenk welke quote passend is bij dit jouw fotocadeau. Een aantal ideeën zijn: ‘Happy birthday’, ‘sweet memories’ of ‘love you’. Gaat jouw vriend of vriendin op avontuur, wens hem dan ‘veel geluk, veel succes of veel plezier’ toe. Ik koos in dit geval voor ‘good vibes’, want als ik de tekst te lang zou maken, dan zou hij niet passen over de breedte. Let daar dus ook goed op!

Vervolgens heb ik de letters geregen aan het koortje wat bij de letters kwam. Even goed gepositioneerd en aan de achterkant bevestigd met stukjes plakband.

Stap 3: Maak het touw vast en hang de foto’s op waar jij wilt!

Nu is het belangrijk om het touw aan de achterkant vast te maken. Ik heb dat in dit geval gewoon met plakband gedaan aangezien het touw en de foto’s niet zwaar zijn. Vervolgens bevestig je de foto’s met de schattige wasknijpertjes en voilà, jouw fotocadeau is klaar.

Maak zelf een creatief fotocadeau!

Kleine aanpassing, groot verschil

Wil je dat de foto’s er iets meer uitspringen? Plak dan een gekleurd papier in het midden van de canvas. Zo wordt het geheel iets rustiger, maar zie je toch een mooi patroontje aan de zijkant.

Maak zelf een creatief fotocadeau!

Ga aan de slag

Maak jij vaak iets zelf? En ga je dit fotocadeau ook maken? Deel het dan met ons. Dat kan via instagram met de hashtag #mysmartphoto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *