Originele en leuke fotoboek ideeën

Originele en leuke fotoboek ideeën

Na die geweldige zomer, die fijne vakantie, die bijzondere reis en al die andere momenten die je hebt beleefd is het tijd om een fotoboek te gaan maken! Nu is het natuurlijk eenvoudig om een thema te kiezen zoals ‘Thailand 2023’, het weekendje Centerparcs of jullie bruiloft, maar wanneer er meerdere momenten zijn die je graag in één groot fotoboek wil bundelen hebben wij wat originele fotoboek ideeën voor je!

Je mooiste Instagram momenten in een fotoboek!

instagram fotoboek maken

Instagram is een mooie weerspiegeling van je leven. Op Instagram laat je namelijk alleen de momenten zien die jij de moeite waard vindt om te delen. Vaak zijn dat dus de mooie momenten in je leven. Niet zo gek dus, om je Instagram foto’s te bundelen in een fotoboek! Kies een mooi design, voeg je foto’s toe en voeg mooie teksten toe om het boek helemaal te maken.

fotoboek maken van je instagram

Een groot voordeel van vierkante foto’s in een fotoalbum is dat deze allemaal hetzelfde formaat hebben, hierdoor krijgt je boek een mooie rustige uitstraling. Wel is het leuk om grote en kleine foto’s met elkaar te mixen. Plaats op de ene pagina bijvoorbeeld vier kleine foto’s en op de pagina ernaast één grote. Het is mogelijk om leuke teksten toe te voegen, misschien een leuk idee om je #hashtags die je op Instagram hebt gebruikt er bij te zetten? 🙂

Het jaarboek, alle mooie momenten gebundeld
Jaarboek maken

In een jaar tijd maken we zoveel mooie momenten mee. Elke maand heeft wel iets bijzonders. Januari begint natuurlijk al met nieuwjaarsdag, dan nog een paar winterse dagen en dan is het alweer februari. De maand waarin we stiekem al een heel klein beetje snakken naar het voorjaar. Alle verjaardagen, feestjes en gezellige etentjes worden vast gelegd op de gevoelige plaat. En dan is het alweer maart, de eerste dagen zonder jas. Misschien al wel dagen waarin we gezellig met z’n allen de tuin in kunnen. En zo heeft iedere maand wel iets bijzonders. Leg alle mooie momenten per maand vast en maak pagina’s per maand. Afhankelijk van het aantal bijzondere foto’s die maand kun je de hoeveelheid pagina’s per maand kiezen.

Het dagboek, maak iedere dag bijzonder

Maak een dagboek. Probeer iedere dag minstens één foto te maken en schrijf elke dag een kort verhaaltje over je dag. Dit hoeft niet iedere dag super spannend te zijn, het is sowieso super leuk om terug te lezen. Maak van iedere maand een klein pocket boekje. Zo heb je aan het eind van het jaar 12 kleine boekjes. Leuk om door te bladeren! Je kunt het geheim en voor jezelf houden, maar je mag je dagboekjes natuurlijk ook aan andere mensen laten zien!

De tofste recepten in je eigen kookboek!

foto's in je kookboek

Ben je gek op eten en fotograferen? Fotografeer je lievelingsrecepten en foto’s in een fotoboek! Zo maak je gemakkelijk je eigen kookboek. Ook erg leuk om samen te doen met vriendinnen of familie. Verzamel met vier personen allemaal vijf recepten met mooie foto’s. Laat nadat je het fotoboek hebt gemaakt het boek in viervoud afdrukken. Dat wordt smullen van alle verrassende recepten.

Ieder jaar hetzelfde liedje!

Is er iets wat ieder jaar terugkomt? Een buurtfeest, Sinterklaasavond of die gezellige augustus barbecue met vrienden? Verzamel dit keer eens niet alleen de foto’s van dit jaar, maar maak een boek van de afgelopen tien jaar! Zo zie je pas echt hoe tijden kunnen veranderen. Hoe leuk is dat!

Travel the world!

Houd jij ook zo van reizen en heb je al veel  landen gezien? Maak een gaaf reisboek met ál je reisverslagen! Verzamel alle foto’s, schrijf leuke verhaaltjes en maak een boek van al je reizen. Alle bezochte landen verzameld in één groot reisverslag. Dat gezellige hostelletje midden in de chaos van Bangkok, die bizarre mall in Amerika en die geweldige ervaring in de jungle in Sri Lanka.

Deel jouw originele fotoboek ideeën met ons!

Heb jij een leuk, bijzonder of origineel fotoboek gemaakt? Deel jouw fotoboek ideeën met ons via Instagram met de hasthag #mysmartphoto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *