13 toptips voor het perfecte fotoboek

13 toptips voor het perfecte fotoboek

In dit smartphonetijdperk maken we maandelijks talloze foto’s met de beste camera’s, stuk voor stuk pareltjes dus! Maak er je perfecte fotoboek van. Het zou namelijk echt zonde zijn als je niets doet met al die mooie kiekjes? Het zijn immers allemaal leuke herinneringen van feestjes, reizen, familiefeesten, avondjes met vrienden of gewoon de kleine dagelijkse gelukjes. Met deze 13 tips maak je het perfécte fotoboek waarin je wil blijven bladeren!

Tip 1: Timelapse

Wil je graag wat meer fotoboeken maken van je gezin, maar weet je niet zo goed hoe ze te bundelen? Het is altijd leuk om één fotoboek per maand, per seizoen of per jaar te maken, zodat je een mooi en volledig overzicht hebt in je fotoboek. Fantastische zomervakantie achter de rug? Selecteer dan de leukste foto’s van je liefste schatten en bundel ze in een fotoboek. Zalig om tijdens de winter in te bladeren en de zomer weer helemaal opnieuw te herbeleven! Zo hou je ook het overzicht in jouw perfecte fotoboek.

Foto via @lorimariette

Tip 2: Kies niet altijd de mooiste foto

De scherpste of meest geposeerde foto is niet altijd de meest memorabele. Misschien heb je je ogen dicht omdat je zo hard moest lachen? Of een hele reeks bewogen beelden op dat een tikje uit de hand gelopen vrijgezellenfeestje? Zet ze toch maar in je fotoboek, want je houdt aan die momenten mooiere herinneringen vergeleken met die geposeerde beelden!

Tip 3: Kinderkunst

Ook van de kunstwerkjes van de kinderen kan je een leuk fotoboek maken! Het is de perfecte manier om al die mooie tekeningen niet verloren te laten gaan. Want waar houd je die anders allemaal bij? Scan ze gewoon in en maak elk jaar een fotoboek met de mooiste exemplaren. Op zoek naar creatieve manieren om de tekeningen van je kinderen bij te houden? We schreven eerder al een blogpost met originele manieren om de kunstwerkjes van je zoon of dochtertje te bewaren.

13 toptips voor het perfecte fotoboek

Tip 4: Vergeet filmpjes niet

Filmpjes in een fotoboek? Dat kan! Werk met een QR-code die leidt naar een filmpje als je ze scant met je smartphone. Het geeft een extra dimensie aan je fotoboek en het is super origineel! 

Op deze site kan je QR codes aanmaken.

Via Giphy.

Tip 5: Echt geen tijd?

Heb je écht geen tijd om een fotoboek te maken? Maak dan een snelle selectie van je foto’s en laadt ze op in onze online creator. Kies voor de optie “fotoboek automatisch samenstellen” en laat onze creator zijn werk doen! Zo zijn je herinneringen toch mooi gebundeld en is je perfecte fotoboek in minder dan 10 minuten klaar.

Het ideale formaat hiervoor zijn onze fotoboeken met losse foto’s. Je kan 52 of 100 foto’s opladen, die automatisch over de pagina’s verdeeld worden. Op de cover staat er automatisch een collage met je allermooiste foto’s. Hoe tof is dat? 🤩

13 toptips voor het perfecte fotoboek

Wil je het nog sneller? Duid dan al tijdens je reis je favoriete foto’s aan op je smartphone of verwijder de minder goeie varianten. Zo gaat het nog vlotter!

Tip 6: Net dat tikkeltje meer voor het perfecte fotoboek

Wil je een fotoboek dat een luxueuze uitstraling heeft? Kies dan voor glanzend of mat fotopapier in plaats van standaard papier. Dat maakt het perfecte fotoboek nog net iets chiquer. Zeker voor de foto’s van je huwelijksfeest of die prachtige reis laat dit papier je fotoboek volledig tot zijn recht komen. Ook kan je bij ons kiezen voor een leren of linnen kaft. Geef je het fotoboek cadeau? Koop er dan een stijlvolle zwarte presentatiedoos bij. Zo kan je het altijd veilig opbergen. Wist je trouwens dat al onze fotoboeken met harde kaft zijn voorzien van een gratis platliggende binding? Een leuk extraatje voor jouw perfecte fotoboek!

13 toptips voor je fotoboek

Tip 7: Een extra dik fotoboek voor de eeuwige twijfelaar

Kan je écht niet kiezen tussen die 200 vakantiefoto’s? Dan hoef je niet te kiezen, want bij smartphoto kan je je fotoboek uitbreiden tot 100 pagina’s! Zo weet je zeker dat al jouw foto’s een plek kunnen krijgen in jouw fotoboek.

Foto via Pinterest

Tip 8: Orde in de chaos

Breng structuur aan in je fotoboek, zo wordt het aangenamer om in te bladeren. Je kan je reis chronologisch ordenen, maar je kan ook per kleur of per thema werken (eten, activiteiten, stranden…) Zo heb je een fotoboek waar een verhaal in zit en voorkom je een allegaartje van foto’s. Het resultaat wordt sowieso prachtig en het is des te aangenamer voor je vrienden en familie om door dit perfecte fotoboek te bladeren!

13 tips voor het perfecte fotoboek

Tip 9: Extraatjes als finishing touch

Maak je een fotoboek van een reisje of een feest, kijk dan verder dan enkel de foto’s die je er gemaakt hebt. Misschien zijn er ook wel leuke whatsapp berichtjes, vliegtickets, Facebookreacties, de uitnodiging… waar je allemaal een foto van kan maken en in je fotoboek verwerken🤩.

Foto via Pinterest

Tip 10: Gratis grafisch vormgever

Ben je geen natuurtalent in lay-outen of vind je het moeilijk om een volledig fotoboek vorm te geven? Kies dan voor een van onze standaardontwerpen met een mooi design. Er zijn voor elke gelegenheid wel passende ontwerpen, en geregeld worden er nieuwe designs aan het aanbod toegevoegd.

13 tips voor het perfecte fotoboek

Tip 11: Speel vals

Waren er op die prachtige Balinese rijstvelden net zeven bussen toeristen gedropt? Kreeg je maar geen enkele mooie foto gemaakt zonder een horde bezoekers op je foto? Zoek dan gewoon een mooi beeld op Pinterest en gebruik dat in je fotoboek. Let wel op! Er rust copyright op die beelden, dus zorg ervoor dat je het enkel gebruikt voor een fotoboek dat je voor jezelf gebruikt. Ga er dus niet mee op Instagram of Facebook pronken!

Ben je niet zo goed in foto’s nemen? Bewerk je foto’s met een filter of licht ze op.

Via Giphy
Via Giphy.

Tip 12. Tekst en beeld

Beelden zijn sterker dan woorden, maar een leuk onderschrift bij een foto kan je  fotoboek echt af maken! Een leuke anekdote, of de plaats waar de foto werd genomen doet je fotoboek nog meer opleven, en zo herinner je je binnen zoveel jaren nog perfect waar al die prachtige foto’s werden genomen! 

Wil je een fotoboek samenstellen om af te geven aan een geliefde of vriend(in) voor een speciale gelegenheid? Dan kan je ook een korte introductietekst schrijven op de 1e bladzijde, die je boek heel erg persoonlijk maakt! Je kunt vervolgens het boek ook naar haar adres opsturen zodat ze het snel in huis heeft en komt als een echte verrassing.

13 tips voor het perfecte fotoboek

Tip 13: Nog tal van mogelijkheden

Een fotoboek is geweldig, en als je het op een zichtbare plaats legt, blader je er vaak in. Maar er zijn zo van die foto’s die gewoon élke keer een glimlach op je gezicht toveren. Laat ze drukken op tal van leuke dingen, waaronder deze coole reisbeker.

Reisbeker

In samenwerking met: Flair

Deel jouw fotoboek met ons

Heb je na het lezen van deze blog jouw fotoboek gemaakt. We zijn hier erg benieuwd naar. Deel hem met ons via Instagram of Facebook en gebruik #mysmartphoto. Veel plezier ermee.

Lees ook:

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *