Fotoboek maken? Zo maak je een prachtig fotoboek!

Fotoboek maken? Zo maak je een prachtig fotoboek!

Je hebt geweldige momenten beleefd, héél veel foto’s gemaakt en je schreeuwt al een poosje dat je een héél gaaf fotoboek gaat maken. Want ja, een fotoboek maken, dat is wat je graag wil.

Maar waar begin je nu precies? Is het verstandig om eerst je foto’s voor te sorteren op de computer? Of kun je dat beter doen in het editor programma?
En is het handig om een design te kiezen? Moet ik gelijk al symbolen toevoegen of voeg ik teksten en symbolen pas op het allerlaatste moment toe?

Op al deze vragen ga ik je vandaag antwoord geven. Zo maak jij binnenkort ook een onvergetelijk fotoalbum waar je nog vaak met veel plezier doorheen gaat bladeren!

Fotoboek maken

Fotoboek maken? Dan gaan we eerst keuzes maken.

Ja, je gaat het doen! Je gaat een fotoboek maken. Volg de volgende stappen om een geweldig fotoboek te maken.
Stap 1: Kies een thema. Ga je een fotoboek maken over het afgelopen jaar? De vakantie of wordt het een fotoalbum van de geboorte van jullie kleine?
Stap 2: Kies je foto’s. Zodra je een thema hebt gekozen kun je gaan beginnen met het uitzoeken van je foto’s. Dit doe je gewoon op de computer. Het makkelijkste is om een map met alle foto’s te kopiëren en dan de foto’s weg te verwijderen die je niet in het album wil plaatsen. Wees kritisch. En probeer een divers en leuk album samen te stellen. Acht bladzijden met foto’s van die lekkere pizza in dat lekkere restaurantje in Italië is misschien iets too much? 😉

Wat voor soort fotoboek wil je?

Stap 3. Kies je fotoboek. Bij smartphoto heb je een ruime keuze aan diverse boeken. Supergroot, groot of gemiddeld. En ga je voor een staand, liggend of vierkant fotoboek?
Stap 4. Kaft en binding. Deze keuze is belangrijker dan je zou denken, maar wil je een kaft die je kan personaliseren? Of kies je liever voor een klassieke look en ga je voor een warme linnen of stijlvolle lederen kaft? Een gepersonaliseerde kaft is verkrijgbaar bij een harde en zachte kaft. Bij een zachte kaft kun je ook nog kiezen voor een gelijmde of spiraalbinding.

fotoboek

Klaar met kiezen? Let’s get started!

Ok,heb je alle keuzes gemaakt?
Dan gaan we nu echt beginnen! We gaan starten met het maken van ons fotoboek in de editor!
Stap 5. Kies je design. In onze editor kun je kiezen voor een design. Dit is handig, want zo heeft je boek al een thema en hoef je je voorgesorteerde foto’s alleen nog maar toe te voegen.  Uiteraard kun je hier handmatig nog altijd iets in wijzigen of toevoegen. Je kunt ook gaan voor de variant zónder design. Let wel op, hier moet je alles zelf nog handmatig toevoegen. Dit is wel een klusje, maar het is wel extra gaaf als je het straks helemaal naar je eigen smaak hebt gemaakt!
Stap 6. Voeg je foto’s toe. Dit kan eenvoudig in de editor van smartphoto door op foto’s te drukken links boven in de editor. Hier voeg je alle foto’s toe die je in je album wil. Vervolgens krijg je de vraag of je het album automatisch wil laten vullen. Heb je de foto’s in chronologische volgorde staan? Kies dan voor ja! Zo is je boek automatisch gevuld en hoef je alleen nog maar kleine aanpassingen te doen indien nodig.

Maak je fotoboek persoonlijk!

Stap 7. Maak je boek persoonlijk met teksten en symbolen. Is je boek gevuld met foto’s, maar wil je bij bepaalde foto’s eigenlijk wel een goede quote plaatsen? Dat kan! Klik op tekstvak toevoegen en voeg het tekstvak toe op jouw pagina. Vervolgens typ je je tekst en kies je het juiste lettertype.
Stap 8. Vergeet je kaft niet te personaliseren! Heb je gekozen voor een gepersonaliseerde kaft? Vergeet deze dan niet te personaliseren met je leukste foto en een pakkende titel.

Bestel je fotoboek

Heb je alle stappen doorlopen? Klik nog één keer door je fotoboek in de editor en kijk of alles echt naar wens is. Zo ja,bestellen maar!

Is er toch nog iets niet helemaal duidelijk? Laat dan gerust een reactie achter, dan help ik je graag!

maak je fotoboek

3 comments

  • Hoe kan ik de volgorde van de pagina’s veranderen. Dat ging vroeger via een overzichtspagina. Die kan ik niet meer vinden.
    Graag een tip.

    Reply
  • Ik zou graag voor een fotoboek maken voor mijn recente vakantie in Griekenland. Het lijkt me inderdaad slim een selectie te maken. Een fotoboek met zachte kaft lijkt me wel wat, omdat er dan zo’n mooi spiraalbinding mogelijk is, zoals je zegt. Ik ga aan de slag.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *