In 1-2-3 naar een prachtig fotoboek

In 1-2-3 naar een prachtig fotoboek

Iedereen kent het gevoel: je komt thuis van een heerlijke vakantie en hebt honderden foto’s genomen. En die wil je graag verzamelen in het mooiste fotoboek! Maar dat is een tijdrovend werkje dat vaak op de lange baan wordt geschoven, en voor je het weet ben je met je hoofd al bij je volgende vakantie. Maar hé, wij hebben daar dé oplossing voor: met ons driestappenplan maak je je fotoboek in een vingerknip! 1, 2, 3, go!

Dankzij deze 3 eenvoudige stappen zal jij een fotoboek maken nooit meer uitstellen én heb je tijdens de vele feestjes die eraan komen een prachtig fotoboek om te showen. 

fotoboek maken

Stap 1: Organiseer je foto’s

De belangrijkste stap is om je foto’s goed te organiseren zodat alles overzichtelijk blijft. Verzamel al je foto’s op 1 device (je laptop, tablet, etc…) en plaats ze in een map met de naam van de bestemming of het event, en het jaartal. Eventueel kan je hierin nog onderverdelingen maken, bijvoorbeeld dag per dag of per bestemming als je een rondreis maakte.

Plan je binnenkort een reisje en neem je het device  waarop je je foto’s bewaart mee? Dan kan je dagelijks je foto’s overzetten. Dit duurt maar een paar minuutjes en kan gerust lopen wanneer jij leuke dingen aan het doen bent. Dat is alweer wat werk bespaard voor thuis!

Hou een grote schoonmaak in je foto’s

Dan is het nu tijd voor het minst leuke stukje van deze stap: overloop je foto’s en verwijder de mislukte of onnodige foto’s. Als je dit doet zal je veel minder overweldigd zijn over de hoeveelheid foto’s die in je fotoboek moeten. Doe dit in verschillende keren, zodat je met een frisse blik kan kijken naar de foto’s die je echt wilt houden.

fotoboek maken

 Tip: Maak zeker een kopie van al je foto’s op een externe harde schijf of in de Cloud zodat je ze niet verliest wanneer je computer crasht. 

Stap 2: Kies een leuk design

Smartphoto beschikt over een uitgebreid assortiment fotoboeken in verschillende stijlen, formaten en designs. Teveel last van keuzestress? Kies dan voor ons best verkochte fotoboek. Heel veel mensen zijn hier tevreden over, dus is de kans groot dat ook jij het een topper vindt!

Je kan vertrekken vanuit een bestaand design, zodat je niet helemaal van nul hoeft te beginnen. We hebben een tal van hippe en leuke designs, die de vibe van je vakantie perfect overbrengen. Heb je zelf grafische skills? Maak dan je eigen design om er een heel persoonlijk boek van te maken!

Stap 3: Voeg je foto’s (automatisch) toe

Design uitgekozen? Voeg dan nu je eigen foto’s toe in onze creator, zodat je van start kan gaan. Nu kan je jouw fotoboek beginnen vullen met de leukste vakantiefoto’s, in een volgorde die je helemaal zelf kan kiezen! 

Wil je het ultrasnel? Kies dan voor de auto-fill optie. Dankzij onze gebruiksvriendelijke editor kan je ervoor kiezen om alle foto’s die je geupload hebt te selecteren. Deze worden automatisch in het door jou gekozen design gestopt. Aanpassingen zijn natuurlijk mogelijk achteraf, maar dit bespaart je alvast heel wat tijd!

fotoboek maken


Ziezo, je fotoboek is nu volledig klaar om besteld te worden! Snel, toch?

Zelf geïnspireerd om je herinneringen vast te leggen in een mooi fotoboek? Ontdek hier zelf hoe eenvoudig het is bij smartphoto om een fotoboek samen te stellen!

Heb jij zelf nog meer tips? Laat het ons weten via Facebook of Instagram met #mysmartphoto.

Lees ook:

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *