Je fotoboek wordt gemaakt, maar hoe gaat dat precies?

Je fotoboek wordt gemaakt, maar hoe gaat dat precies?

In je vrije tijd heb jij een paar uurtjes besteed aan het maken van een mooi fotoboek. Je wil de herinneringen graag vastleggen in een fotoboek, zodat je kan nagenieten van de mooie momenten die je afgelopen jaar hebt meegemaakt. Het fotoboek is af en besteld. Het wachten op je fotoboek is begonnen. Voordat de postbode bij je aan de deur staat maakt je fotoboek een lange reis. Wat gebeurt er achter de schermen bij smartphoto? Wij geven je een exclusief kijkje in de keuken! Kijk je mee?

De bestelling die je op smartphoto plaatst wordt gemaakt in onze productieruimte. Na de lange reis door de productieruimte komt het fotoboek uiteindelijk bij jou in de brievenbus terecht.

Het begin

Het begint allemaal in de printkamer die volledig geklimatiseerd en afgesloten is van de andere productieruimtes. De printkamer heeft een bepaalde vochtigheidsgraad en temperatuur die belangrijk is om het papier in optimale staat te brengen. In een te vochtige ruimte zal het papier namelijk gaan krullen en dat is niet de bedoeling.

Jouw bestelling

Jouw fotoboek komt samen met andere bestellingen binnen en wordt weergeven op een groot scherm. Alle bestellingen worden vanuit daar doorgestuurd naar de printers, waar een team van 25 enthousiaste medewerkers klaar staat om alle bestellingen die binnenkomen om te zetten in een prachtig fotoboek.

 

Het printproces

Hoe wordt je fotoboek gemaakt?

Het printen van de bestellingen gebeurt door verschillende printers. Fotoboeken met een zachte kaft worden geprint door HP en Xerox printers. Terwijl de fotoboeken met een harde kaft op een rol printpapier van uitstekende kwaliteit of mat fotopapier worden geprint. Wanneer er een glanzende afwerking gewenst is, wordt er gebruik gemaakt van een rol laminaat. Het laminaat wordt dan aan de pagina bevestigd.

De binnenkant van je fotoboek

Jij wilt natuurlijk een kwalitatief goed fotoboek ontvangen. De Fastbook en Metabook machines zorgen daarvoor!  De rollen die geprint zijn worden verwerkt door deze machines die zorgen voor een dikke en duurzame structuur.

Je fotoboek gaat vervolgens naar de snijmachine die door middel van een barcode de pagina’s kan lijmen, plooien en per fotoboek kan afsnijden, waardoor er een perfect uitgelijnde binnenkant ontstaat. Wij vinden het belangrijk dat je fotoboek lang mee kan gaan en daarom worden ze gemaakt met grootse precisie. Wij zijn pas tevreden wanneer jij tevreden bent!

Tijd voor de buitenkant van je fotoboek

Het is tijd voor de kaft van je fotoboek. Er zijn verschillende opties mogelijk. Omdat wij het beste willen voor jou, vertrouwen wij de kaften alleen toe aan experts. De harde kaften bestaan uit leder, linnen of papier dat eerst wordt geprint en daarna wordt gelamineerd. Het kaften van je boek gaat geheel handmatig. Allereerst wordt er lijm aangebracht op de kaft waarna aan de hand van een karton, vervolgens de rug en een versteviging op de lijm worden geplaatst. Wanneer dat gedaan is kunnen de randen worden omgeplooid. Daarna wordt de kaft van het fotoboek nog gecontroleerd en schoongemaakt van eventuele lijmresten die zijn blijven zitten.

Het einde is in zicht

De binnenkant en de buitenkant van je fotoboek zijn nu klaar. Nog even en de postbode staat voor je deur! Het laatste gedeelte bestaat uit de binnenkant van je fotoboek bevestigen aan de kaft. De machines verlijmen de kaft met de bladzijdes en maken een vouwlijn in het boek. Je fotoboek is nu bijna klaar. Nadat je fotoboek in elkaar gezet is wordt er nog een extra ril aan de rug van je fotoboek gegeven. De ril zorgt ervoor dat het papier of karton zich nog mooier en gemakkelijker laat vouwen, waardoor je eenvoudig jouw fotoboek kan openleggen.

De kwaliteitscontrole voor een geweldig fotoboek

We willen het beste voor jou! Wanneer je fotoboek klaar is gaat het voor de zekerheid nog even langs de kwaliteitscontrole. Tijdens deze kwaliteitscontrole worden pagina’s gecontroleerd op gekke kleuren, of pagina’s verkeerd zitten en andere vreemde foutjes. Wij proberen deze controle zo goed mogelijk uit te voeren, zodat jij een geweldig fotoboek geleverd krijgt. 

Je fotoboek is klaar voor verzending

Ja, je fotoboek komt bijna naar je toe! Je fotoboek is gemaakt en gecontroleerd. Het is nu tijd om je fotoboek in te pakken voor verzending en dat inpakken gebeurt ook met de hand. Wij zorgen dat je boek stevig wordt verpakt en labelen het vervolgens, zodat de postbode weet waar hij het pakketje moet bezorgen. Afwachten maar!

De postbode

Spannend, nog even en de postbode staat voor je deur. Yay! Je fotoboek is binnen! Kijk, lees en haal herinneringen op! Geniet tijdens het doorbladeren van jouw fotoboek van de mooiste en dierbaarste momenten. Deel het met familie, vrienden en ons. Laat ons weten wat je van jouw fotoboek vindt. Feedback is van harte welkom! Veel plezier met jou fotoboek!

Proces fotoboek pakketje bezorgen

Cindy is Content Manager bij smartphoto en blogt graag. Na werktijd is ze veelvuldig te vinden in de sporthal of in het voetbalstadion. Ook reizen is een grote hobby! Cindy geeft je tips en ideeën om onze producten op een creatieve manier te gebruiken en diverse bijzondere dagen nog leuker te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *