6 fotoboek ideeën

6 fotoboek ideeën

Op welke manier kan je beter je mooiste herinneringen bewaren dan in een mooi fotoboek? Met een fotoboek kan je die ene fantastische reis compleet navertellen, de beste foto’s van je kindjes verzamelen of bijvoorbeeld je leukste recepten samenbrengen. Je herinneringen zijn je dierbaar, dus je wilt ze ook op een creatieve of een zo mooi mogelijke manier bewaren. In deze blog lees je verschillende soorten fotoboek ideeën.

6 ideetjes voor jouw fotoboek

Met onderstaande fotoboek ideeën wordt jouw fotoboek een echte blikvanger in de kast!

1. Het alfabet fotoboek

Met een alfabet abc fotoboek kun je jouw verhaal in een paar woorden vertellen! Elke foto staat voor een woord dat begint met een andere letter van het alfabet. Op deze manier wordt niemand afgeleid door grote blokken tekst en komen de foto’s helemaal tot hun recht.

Niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook een perfect hulpmiddel om het alfabet aan je kleintjes te leren. Op deze manier leren zij korte eenvoudige woorden herkennen aan de hand van de foto’s.

6 ideetjes voor jouw fotoboek

2. Het Instagram fotoboek

Ben je ook zo trots op al je Instagram foto’s? Laat ze niet gewoon op je smartphone staan, maar geef ze een tweede leven in een mooi fotoboek! Kies een leuk design voor jouw boek en pas indien nodig de lay-out van elke pagina aan met vierkante foto’s. Dit doe je eenvoudig in onze online editor waar je ook extra tekst (lees: hashtags!), kaders en symbolen kan toevoegen.

De collage van vierkante foto’s in een fotoalbum geeft een heel leuk effect aan je boek, zeker als er leuke filters op je foto’s staan. WOW-effect verzekerd!

Geïnspireerd om een Insta fotoboek te maken? Je vindt nog meer inspiratie in deze blog: haal je instagramfoto’s in huis.

Instagram fotoboek

3. Het receptenboek

Ben je een echte foodie en gek op alles wat met koken te maken heeft? Dan is het tijd om eens je eigen receptenboekje te maken, waar je jouw favoriete gerechten in kwijt kan! Dit receptenboekje bevat een gepersonaliseerde omslag en 66 beschrijfbare pagina’s om al je ingrediënten en bereidingstechnieken in te noteren. Kies een leuk ontwerp en voeg mooie foto’s toe om je lievelingsgerechten te visualiseren. Hou je jouw kookgeheimen voor jezelf of geef je dit als uniek cadeau aan één van je beste vrienden of vriendinnen?

fotoboek tips receptenboek

4. Baby fotoboek

Alle jonge ouders zijn het erover eens: een baby is het grootste geschenk dat er bestaat! Ze zorgen voor de mooiste en grappigste herinneringen, en worden veel te snel groot. Een baby fotoboek is dus ideaal om alle mooie momenten vast te leggen om later opnieuw te kunnen beleven! Opzoek naar tips om het mooiste baby fotoboek te maken? Lees dan snel deze blog dat gaat over: ‘zo maak je jouw babyboek’.

Met onze handige Collection fotoboeken hoef je enkel je foto’s te uploaden en je fotoboek wordt automatisch samengesteld. Superhandig, supersnel en een prachtig resultaat!

6 ideetjes voor jouw fotoboek

Wil je jouw herinneringen niet alleen vastleggen in foto’s, maar ook in tekst? Maak dan van je fotoboek een echt dagboek of maandboek waarin je bij elke foto van je kindje de herinnering gedetailleerd beschrijft of een lieve boodschap toevoegt.

Een leuk extraatje: dit vormt een geweldig mooi cadeau voor je kind als hij of zij 16 of 18 jaar oud wordt! Als je zolang kan wachten om het af te geven, natuurlijk. 🙊

fotoalbum maken ideetjes

5. Fotoalbum vol kindertekeningen

Waarom zou je enkel foto’s in een fotoalbum plaatsen? Het toevoegen van je leukste herinneringen kan bijvoorbeeld ook in de vorm van kindertekeningen.

Verzamel bijvoorbeeld de leukste creaties van je zoon of dochter en voeg deze aan de hand van foto’s toe aan een uniek en origineel fotoalbum. Wedden dat iedereen dit geweldig zal vinden?

6 ideetjes voor je fotoboek

6. Project 52/365

Wil je op het einde van het jaar een mooi jaaroverzicht hebben? Dan is het project 52 of 365 ongetwijfeld je ding. Neem éénmaal per dag of per week een foto van jezelf, van je kinderen of samen met je geliefde en plaats deze achteraf in een uniek fotoalbum. Superleuk om hiermee het afgelopen jaar te herbeleven!

Een aanrader hiervoor zijn onze fotoalbums met fotoprints waarbij je naast de Collection 100 ook kan kiezen voor de Collection 52. Deze fotoalbums bestaan uit respectievelijk 100 en 52 pagina’s met telkens 1 foto op een volledige bladzijde en een collage van alle foto’s op de cover én op de achterkant van je boek. In onze vernieuwde editor hoef je enkel je foto’s te uploaden en hup, je fotoboek is samengesteld in een handomdraai!

collection-fotoalbum

Geïnspireerd geraakt?

6 ideetjes voor jouw fotoboek

Heb je zelf nog leuke fotoboek ideeën? Aarzel dan niet en vertel het ons in de reacties hieronder of deel je idee op instagram met #mysmartphoto! We zijn benieuwd naar jouw creaties. 😊 Ben je benieuwd hoe je fotoboek wordt gemaakt? Lees dan snel deze blog.

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.