Zo maak je jouw babyboek

Zo maak je jouw babyboek

In deze blog delen we onze tips voor het maken van een prachtig babyboek.

Hoe leuk is het om van jouw pasgeboren baby een prachtig babyboek te maken. Ze groeien als kool, dus nu is het moment om hem of haar zoveel mogelijk vast te leggen en van deze foto’s een mooi fotoboek te maken.

1. Bepaal de stijl

Je kunt bij ons je fotoboek helemaal aanpassen naar eigen smaak. Zo hebben we verschillende designs die extra sfeer geven aan jouw boek. Kies vooraf of je liever gaat voor zwart-wit foto’s of kleurfoto’s, of natuurlijk een combinatie. Hou je van strak? Hou dan één formaat foto’s aan.

Baby fotoboek

2. Mijlpalen

Je baby ondergaat in zijn eerste levensfases direct verschillende mijlpalen. Zo is daar het moment dat jij en jouw baby voor het eerst naar buiten gingen voor een rustige wandeling. Een foto van de eerste keer zwemmen mag ook niet ontbreken, niet te vergeten de keer op vakantie, de eerste keer Sinterklaas, Kerst of Pasen, het eerste tandje en natuurlijk de eerste verjaardag van jouw baby! Een hele leuk thema voor een babyboek.

Mijlpaal: eerste verjaardag

3. Maak keuzes

Zwangerschapsshoot

Probeer van te voren te bepalen welke thema’s je wilt opnemen in je fotoboek. Wil je het boek laten starten vanaf de geboorte, of wil je bijvoorbeeld ook al de zwangerschapsfoto’s opnemen? Het geboortekaartje kan ook een leuke toevoeging zijn voor jouw fotoboek. Wist je dat trouwens dat wij ook geboortekaartjes in ons assortiment hebben? Met maar liefst 250 exclusieve designs is er voor iedereen wel wat!

Denk daarnaast goed na over de grootte van je fotoboek. Uiteraard, hoe groter het formaat, hoe meer ruimte je hebt om de mooiste foto’s goed uit te laten komen.

4. Voeg teksten toen

Foto’s doen herinneringen opleven. Het neemt je even terug naar speciale momenten. Door teksten aan je foto’s toe te voegen geef je de foto’s een verhaal. Je kunt bijvoorbeeld beschrijven welke eerste woordjes je baby brabbelde of waar je baby zo van kon genieten. Extra leuk: je kunt het lettertype kiezen bij de stijl van het boek.

5. Bepaal de omslag

De omslag van het boek is het eerste wat je ziet en mag dus een echte ‘eyecatcher’ zijn. Kies de mooiste foto uit en plaats deze op de voorkant. Kun je niet kiezen? Ga dan voor een collage als omslag.

Baby fotoboek

6. Doe een fotoshoot

Naast het maken van eigen foto’s is het natuurlijk ook een super leuke activiteit om samen met jullie pasgeboren kindje of gezinnetje een fotoshoot te doen. Je krijgt professionele foto’s in verschillende samenstellingen. Een leuke activiteit en een mooie herinnering voor later. En ook echt tof om de mooiste foto’s af te drukken op wanddecoratie en aan de muur te hangen.

babyboek

7. Laat je boek meerdere keren afdrukken

Het is even een werkje om een fotoboek van je kindje te maken, maar dit babyboek zal decennia meegaan. Ook is het nu leuk om cadeau te doen aan de (kersverse) grootouders, en op een later moment een waardevol geschenk voor je eigen zoon of dochter die het babyboek later weer aan zijn eigen kinderen kan laten zien.

8. Geef de grote broer of zus ook een persoonlijk boekje

Broer of zus voorleesboekje

Naast het maken van een fotoboek van de baby, kun je de oudere broer of zus ook verrassen met een eigen voorleesboekje. Er verandert natuurlijk toch iets in het gezin, dus hoe leuk is het om dit moment aan te grijpen om een gepersonaliseerd boekje te maken in het thema van ‘ik word grote broer’ of ‘ik word grote zus’.

gepersonaliseerd slabbetje

9. Andere baby fotoproducten

Naast een fotoboek of wanddecoratie kun je ook een speciale romper bedrukken met naam en foto van je baby. Dan mag een persoonlijk slabbetje natuurlijk ook niet ontbreken.

Ga je ook een babyboek maken? En heb je bij ons een baby fotoproduct besteld? Deel deze dan via onze socials met de hashtag #mysmartphoto.

Lees ook:

Lysanne is online marketeer en dol op persoonlijke cadeautjes, lekker eten en haar planten. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer om te genieten van salsamuziek. Ze vindt het belangrijk om inspiratie te delen en daarom vind je leuke tips en ideeën in haar blogs die je direct kan toepassen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *